Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem megyek ki külföldre...

Ha nem megyek ki külföldre vagy nem csinálok gyerek, akkor sose lesz saját házam?

Figyelt kérdés

Albérletbe vagyunk Pesten, megkaptam az első havi pályakezdő fizetésem(egyetemet végeztem). Mondanom se kell a sírás kerülget, 500 ezer forint, mivel még 25 alatti vagyok. Ebből, hogy lehet összegyűjteni egy házra valót ?

Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék. Tényleg ennyit ér ma már egy diploma?

nov. 15. 20:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a való életben. Ez a realitás, és akkor te még nem is vagy különösebben rossz helyzetben. Ha saját házat akarsz nem a világ végén, akkor ebből valóban elég kilátástalan. Vagy baromi jól kell hozzá keresni és jól befektetni, vagy gazdag szülők kellenek akik támogatnak, és/vagy örökség, és/vagy egy hasonlóan jó helyzetben lévő partner akivel összedobjátok amitek van. Ehhez jöhet még a egy kigazdálkodható törlesztőjű hitel és a családtámogatások, és már veheted is a házat.
nov. 15. 21:24
 12/81 anonim ***** válasza:
100%

Én is ennyit kapok pályakezdőként, bár nekem jobb kilátásaim vannak

Nem muszáj egyedül 250 ezres albit fizetni. Nem kötelező a belvárosban lakni. Nézdd át a költségvetésedet, hogy mire mennyit költesz, és hogy ér-e az annyit.

Egyébként kevesen vesznek egyedül lakást.

Két 500-as fizuból, albit felezve elég jól meg lehet lenni. (Én is így vagyok kb, csak még olcsóbb is az albi.) Pár év alatt megvan az önerő, aztán hitel.

Nem akarom mondani, hogy ebből én mennyit teszek félre, nem lenne fair, márcsak azért sem, mert vidéken élek pesti fizuval plusz juttatások, ráadásul nem egyedül.

nov. 15. 21:36
 13/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de 500-as fizuból nem engedhetsz meg magadnak 250-es albit. Nagyjából a fizetésed harmadát kellene maximum a lakhatásra fordítanod. Legyen lakótársad, költözz kisebb lakásba, vagy nézelődj olcsóbb kerületekben. Az átlag felett keresel, legyél egy kicsit tudatosabb a pénzeddel.
nov. 15. 21:52
 14/81 anonim ***** válasza:
87%

Amennyiben külföldre mész és ott szeretnél lakást venni, ugyanez lesz a helyzet.

Nettó 500e-ből kényelmesen, megtakarítva meg lehet élni Budapesten, pláne ha ketten vagytok az albérletre. Persze ha havi 150e költesz kajára, mert rendszeresen étterembe eszel, rendelsz, akkor nem csoda, hogy elfogy. A világ minden pénzét el lehet költeni egy hónapban, tőled függ, hogy mire szánod.

Nem mellékesen a diplomás pozíciók általában úgy működnek, hogy közepes alatti fizuval kezdesz, mert nincs mögötted gyakorlat, ami miatt sokat kereshetsz, de az évek során ha oda teszed magad, exponenciálisan nő a fizetés. Ezért nem szabad összehasonlítani szakmunkával, amit ráadásul akik jól keresnek magánvállalkozóként végeznek, betegszabi, szabadság, munkanélküli segély, stb nélkül.

nov. 15. 22:16
 15/81 anonim ***** válasza:
38%
Rinyagép, a világ nem úgy van összerakva, hogy minden ilyen random senkinek háza legyen a nagy semmire fel. Ideje volt felébredni. :D
nov. 15. 22:48
 16/81 anonim ***** válasza:
100%

"Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék"

Azzal Magyarorszagon is, kulfoldon a tobbszoroset.

nov. 15. 23:17
 17/81 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy pályakezdőként ez a bér rohadt jó.
nov. 15. 23:38
 18/81 anonim válasza:
100%
#14 na azért az az exponenciálisan növő fizetés elég utópisztikus! :D Ha ez tényleg így működne, már nem Lölö lenne a leggazdagabb magyar, hanem én! :D
nov. 15. 23:49
 19/81 anonim ***** válasza:
52%
1,01 az n-edik hatványok is exponenciális
nov. 15. 23:56
 20/81 IgaziÚriember ***** válasza:
44%
Aki ilyen gazdasági analfabéta mint te vagy annak külföldön dolgozva, gyerekkel sem lesz soha saját háza.
nov. 16. 00:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!