Ha nem megyek ki külföldre vagy nem csinálok gyerek, akkor sose lesz saját házam?
Albérletbe vagyunk Pesten, megkaptam az első havi pályakezdő fizetésem(egyetemet végeztem). Mondanom se kell a sírás kerülget, 500 ezer forint, mivel még 25 alatti vagyok. Ebből, hogy lehet összegyűjteni egy házra valót ?
Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék. Tényleg ennyit ér ma már egy diploma?
Én is ennyit kapok pályakezdőként, bár nekem jobb kilátásaim vannak
Nem muszáj egyedül 250 ezres albit fizetni. Nem kötelező a belvárosban lakni. Nézdd át a költségvetésedet, hogy mire mennyit költesz, és hogy ér-e az annyit.
Egyébként kevesen vesznek egyedül lakást.
Két 500-as fizuból, albit felezve elég jól meg lehet lenni. (Én is így vagyok kb, csak még olcsóbb is az albi.) Pár év alatt megvan az önerő, aztán hitel.
Nem akarom mondani, hogy ebből én mennyit teszek félre, nem lenne fair, márcsak azért sem, mert vidéken élek pesti fizuval plusz juttatások, ráadásul nem egyedül.
Amennyiben külföldre mész és ott szeretnél lakást venni, ugyanez lesz a helyzet.
Nettó 500e-ből kényelmesen, megtakarítva meg lehet élni Budapesten, pláne ha ketten vagytok az albérletre. Persze ha havi 150e költesz kajára, mert rendszeresen étterembe eszel, rendelsz, akkor nem csoda, hogy elfogy. A világ minden pénzét el lehet költeni egy hónapban, tőled függ, hogy mire szánod.
Nem mellékesen a diplomás pozíciók általában úgy működnek, hogy közepes alatti fizuval kezdesz, mert nincs mögötted gyakorlat, ami miatt sokat kereshetsz, de az évek során ha oda teszed magad, exponenciálisan nő a fizetés. Ezért nem szabad összehasonlítani szakmunkával, amit ráadásul akik jól keresnek magánvállalkozóként végeznek, betegszabi, szabadság, munkanélküli segély, stb nélkül.
"Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék"
Azzal Magyarorszagon is, kulfoldon a tobbszoroset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!