Ha nem megyek ki külföldre vagy nem csinálok gyerek, akkor sose lesz saját házam?
Albérletbe vagyunk Pesten, megkaptam az első havi pályakezdő fizetésem(egyetemet végeztem). Mondanom se kell a sírás kerülget, 500 ezer forint, mivel még 25 alatti vagyok. Ebből, hogy lehet összegyűjteni egy házra valót ?
Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék. Tényleg ennyit ér ma már egy diploma?
De még mindig ott tartunk, hogy mire az összes boltot körbejárom, addigra lehet pár száz forinttal 20 ezer alá szenveded effektíven a kaja árát, csak az utazási és rezsiköltséget meg vagy 5 ezerrel megemeled, arról a rengeteg időről nem is beszélve, hogy reggeltől estig boltba járkálok, mert végigjárom az összes boltot, amit ismerek.
Ismertem egy hozzád hasonló spórolás mániás okostojást. Nem értette, hogy miért verte meg a férje, amikor beült az autóba és elment a 40 km-rel arrébb lévő településre, mert ott 10 forinttal olcsóbb volt a cukor. A blokkon a cukor valóban olcsóbb volt, az már nem számított hogy 3000 forint a benzin.
#Kérdező és a 43!
Egy kisebb városban élek. Tőlem 10 perc gyalogútra van a Penny és a Lidl is. Munkába menet elmegyek a Lidl és a Coop mellett. Párom munkába menet elmegy a Spar mellett. Kocsi nincs, tömegközlekedés meg minek. Tehát gyalog megyek/megyünk bevásárolni.
Szánalmas a vergődésed és a rosszindulatod. Te jöttél ilyen hülyeséggel, hogy a sima krumpli 1000 forint kg-os áron. Én folyamatosan bizonyítottam neked, hogy tévedsz, ezt meg az egód, nem tudja elviselni, ezért már óvodás módjára sértegetsz, idézem: az egész 43-as kommented "Hát látod, hogy neki van. Ő szerintem országjárú túrát tart, hogy éppen hol kap meg olcsóbban valamit. Ő az az eszes, aki képes buszra szállni/autóba üllni, hogy utazzon 50 km-t, mert ott 150 forinttal olcsóbb a kenyér. Az nem számít, hogy közben 3000 forintot beletankolt az autóba vagy 1500 forintot elbuszozott. Kíváncsi lennék mivel foglalkozik, akinek van 1 egész napja boltba rohangálni. Valószínűleg valami nagyon laza munkája van, gyerek nincsen, párkapcsolata talán, amit elhanyagol."
Továbbra se írtad le, hogy mi egészségtelen van a babban, paprikában, paradicsomban, uborkában, banánban..
Az édesburgonya kerül még mindig kg-s áron 1000 Ft-ba. Pont te nem jársz boltba és itt jössz a butaságaiddal, meg az előrecsomagolt drágább dolgokkal, hogy bizonyítsd, hogy neked van igazad. A kérdező, mert olyan buta, mint te, ő meg el is hiszi neked. Azt meg figyelmen kívül hagyod, hogy ha odamész a húspulthoz, ahol vannak nem előrecsomagolt dolgok, ott sokkal olcsóbban megkapod az árukat, de gondolom még ilyenről sose hallottál.
Az már csak hab a tortán, hogy jössz ilyen gyerekes szöveggel, mint "Amúgy az megvan, hogy ezt neked kell meghámozni és feldarabolni? Tudom nem csináltál még ilyet, csak a fotelből úgy csinálsz, mintha qrva okos lennél, de ez is idő ám. Ha pedig dolgozok még 1 órát és megveszem, amit már csak sütni kell ahelyett, hogy a kis krumplimat hámozgatnám és darabolgatnám, akkor több pénz marad a zsebemben, mintha én hámozgatom. Nagy matek művész vagy te! Tőled kell megtanulnunk hogyan kell spórolni, ez nem is vitás!"
Ez is azt bizonyítja, hogy továbbra se vagy képes elviselni és feldolgozni azt, hogy hülyeséget írtál és valaki ezzel szembesített. Komolyan, mint egy óvodás... Ennyire nehéz beismerned, hogy tévedtél?
Még a Tesco-ban is 350 Ft a piros burgonya kg-s áron: [link]
A kérdező meg még mindig nem bírta leírni, hogy mit ért egészséges étkezés alatt. Gondolom semmit, csak idebüfögte, mert olyan jól hangzik, nehogy kiderüljön, hogy egy elhízott ember, aki 150 ezret elkajál havi szinten.
Nettó 500k messze nem rossz kezdő bér.
És nem a saját ház árát kell összerakni, hanem az önerőt, karriert építeni, növelni a bevételt. Ha van egy párod, aki hasonlóan gondolkozik sokkal könnyebb.
Persze széllel szemben h/gyozás esete, ha egyedülálló/gyerekmentesként akarsz ingatlant ma Magyarországon és a lehetőségek folyamatosan szűkülnek, ezt aláírom, de aki pályakezdőként 500k-val indít, és 10 év múlva nem nettó 1M felett visz haza majd, az valamit rosszul csinál
Na ezért mentem külföldre. Megismertem itt a mostani férjem, lett egy gyerekünk, de már a baba elött építkeztünk, nemrég költöztünk be..
Itt babaváró meg bajkarika nincs amire szülhetsz. Magyarországon 25 évesen ez soha de soha nem történhetett volna meg. Menj külföldre, szakmát váltottam, minimálbéret keresek, de elvagyunk a férjemmel tökéletesen mert ő többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!