Itt miért gúnyolódnak a szegényeken, azon aki teljesen normális kérdez arról hogy hogyan lehet szerintük megélni x forintból?
Teljesen normális kérdést tettem fel tegnap, erre ömlött a hülyeség hogy miért nem ötször annyit keresel, meg bolhapiacon kincsek vannak csak nem találom, csencselj használt áruval és így tovább.
Holott a kérdés egyszerű volt, ötletekre voltam kíváncsi hogy ennyi pénzből hogy lehet megélni, nyilván olyanoktól akik hasonló pénzből élnek.
Mit nem lehet azon megérteni hogy jut rám egy rezsi hányad ami nagyjából fix, van egy jövedelem és egy összeg amit be kell osztani. Most ez van. Holnap lehet már jobb lesz, de ma még ez van. Ma nincs programozó meló, osztrák munka, semmi.
Havi 75 ezer forintról volt szó, amiből meg kéne élni a lakhatás kifizetése után. Ami rezsit jelent esetünkben.
S erre 50 válaszból született vagy 2-3 normális, a többi azt fejtegette hogy életképtelen vagyok, meg hogy a piacokon vegyek fillérekért aranyat érő dolgokat meg hasonlókat. Meg csencseljek használt áruval.
Igen, én is rájöttem hogy a jobban keresés egy megoldás, csakhogy jelenleg így keresek itt és ez van. Csencselésre nem lehet alapozni, meg használat áruval való seftelére.
Érdekes módon azt senki nem írta le hogy vért is adhatnál, plazmát, annak legalább van kézzel fogható haszna biztosan, kár hogy én pont nem adhatok.
Holott csak arra voltam kíváncsi hogy ennyi pénzt hogy osztanak ők be, vagy osztanának be.
Tehát round 2.0. Havi 75 ezerből kell megélni, ennyiből kell élelmiszert venni a háztartásba, meg holmikat amik kellenek.
S nem hiszem el hogy olyan gazdag ez az ország hogy csak rám jut ilyen kevés egy főre jutó jövedelem a rezsi után.
Úgyhogy nyilván meg lehet belőle élni, a kérdés hogy mikről kell lemondani, miket egyen az ember és így tovább.
S nem arra vagyok kíváncsi hogy legyél informatikus, meg seftes. Köszönöm.
"Az hogy jön az üzleti és pénzügyi rovathoz, hogy te miket főzzél"
Úgy hogy pénzügyi jellegű a kérdés, úgy. Te kedves tahó.
Az hogy hogyan jössz ki a pénzből, az pénzügyi kérdés. Pont olyan mint ahogy hogyan jön ki egy cég a bevételéből és így tovább.
Befejezhetnéd a trollkodást, kösz.
Fölösleges volt újra kiírni, mert nem fogsz jobb válaszokat kapni. Az emberek nem azért válaszolnak így, mert nem akarnak segíteni, hanem mert amit elképzeltél, az szinte lehetetlen vállalkozás és mindenki számára érthetetlen, hogy miért nem azon dolgozol, hogy a lehető legrövidebb idő alatt kilábalj ebből a helyzetből.
"Úgyhogy nyilván meg lehet belőle élni, a kérdés hogy mikről kell lemondani, miket egyen az ember és így tovább."
Megélni nem lehet belőle, akárhogy is szeretnél. Aki ennyiből él az is csak vegetál, hónapról hónapra.
Ha a lakhatás rendezve is van, nem csak a kaja marad. De tegyük fel, hogy van egy kis veteményesed, pár gyümölcsfád, esetleg pár csirkéd, szóval valamennyit meg tudsz termelni magadnak. Akkor is muszáj kaját venned. Ha mondjuk csak kéthetente egyszer eszel húst, magadnak főzöl olcsóbb kajákat, akkor is minimum olyan 1000 forint kell egy napra. Az már 30 ezer és akkor mindenből a legolcsóbbat vetted, meg magadnak termeltél.
A kaján felül veszel szappant, mosogató- és mosószert, időnként gondolom bebuszozol a városba (pláne ha ott olcsóbb a kaja és nagybevásárlást tartasz), ez mind pénz. Aztán fogyóeszközök. Ha kiég egy villanykörte, pótolni kell, stb. Havi 75 egyszerűen nem elég ezekre, csak akkor ha minőségi éhezésben vagy, de félre tenni akkor sem tudsz. Ha elromlik valami a házban, nem lesz miből megjavítani. Épeszű ember nem akar így élni, ideiglenesen sem és nem azt mondja, hogy "ez van", hanem azt keresi, mivel és hogy tud kilépni ebből nagyon sürgősen.
Ha csak annyi lenne, hogy nem tudsz félretenni, de nálad nagyobb baj van!
Egyébként meg a magyarok 99%-a pénzügyi analfabéta és azért nem tud félretenni, mert nem képes kezelni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!