Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Itt miért gúnyolódnak a...

Itt miért gúnyolódnak a szegényeken, azon aki teljesen normális kérdez arról hogy hogyan lehet szerintük megélni x forintból?

Figyelt kérdés

Teljesen normális kérdést tettem fel tegnap, erre ömlött a hülyeség hogy miért nem ötször annyit keresel, meg bolhapiacon kincsek vannak csak nem találom, csencselj használt áruval és így tovább.

Holott a kérdés egyszerű volt, ötletekre voltam kíváncsi hogy ennyi pénzből hogy lehet megélni, nyilván olyanoktól akik hasonló pénzből élnek.

Mit nem lehet azon megérteni hogy jut rám egy rezsi hányad ami nagyjából fix, van egy jövedelem és egy összeg amit be kell osztani. Most ez van. Holnap lehet már jobb lesz, de ma még ez van. Ma nincs programozó meló, osztrák munka, semmi.

Havi 75 ezer forintról volt szó, amiből meg kéne élni a lakhatás kifizetése után. Ami rezsit jelent esetünkben.

S erre 50 válaszból született vagy 2-3 normális, a többi azt fejtegette hogy életképtelen vagyok, meg hogy a piacokon vegyek fillérekért aranyat érő dolgokat meg hasonlókat. Meg csencseljek használt áruval.

Igen, én is rájöttem hogy a jobban keresés egy megoldás, csakhogy jelenleg így keresek itt és ez van. Csencselésre nem lehet alapozni, meg használat áruval való seftelére.

Érdekes módon azt senki nem írta le hogy vért is adhatnál, plazmát, annak legalább van kézzel fogható haszna biztosan, kár hogy én pont nem adhatok.

Holott csak arra voltam kíváncsi hogy ennyi pénzt hogy osztanak ők be, vagy osztanának be.

Tehát round 2.0. Havi 75 ezerből kell megélni, ennyiből kell élelmiszert venni a háztartásba, meg holmikat amik kellenek.

S nem hiszem el hogy olyan gazdag ez az ország hogy csak rám jut ilyen kevés egy főre jutó jövedelem a rezsi után.

Úgyhogy nyilván meg lehet belőle élni, a kérdés hogy mikről kell lemondani, miket egyen az ember és így tovább.

S nem arra vagyok kíváncsi hogy legyél informatikus, meg seftes. Köszönöm.

aug. 25. 09:17
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Már le lett rágva ez a csont. Felesleges volt új kérdést kiírni róla.
aug. 25. 09:26
 2/62 anonim ***** válasza:
0%

Azért gúnyolódnak, mert a világ (magyarországon is, máshol meg előbb) már vagy 20 éve nem úgy működik, hogy kapsz x vagy y pénzt hónap végén, aztán beosztod és jól meg is élsz belőle!

Sőt! Régen is csak egy ábránd volt ez, mert a posztkomcsi államok is igyekeztek eltakarni a polgáraik szeme elől a szépreményű, jobbéletű nyugatot, ahol "az lehetsz aki csak akarsz, és azt csinálhatsz amihez kedved van!"

"We wanna be free, we wanna be free to do what we wanna do. And we wanna get loaded. And we wanna have a good time. And that’s what we’re gonna do. We’re gonna have a good time. We’re gonna have a party!”

- Peter Fonda (1966).

aug. 25. 09:31
 3/62 A kérdező kommentje:

Mivel más is él kevés pénzből, nyilván meg lehet, sőt, van ahol gyerek is van és kevés a jövedelem.

Tudjuk, sokak szerint sehogy se lehet megélni megélni, nekik nem kötelező ezt leírniuk ide tízszer.

Amúgy ha úgy nézem ez heti bő 15 ezer forint. Ha elkezdem így nézni, azért szerintem megoldható a bevásárlás, csak pár dolgot kukázni kell.

Szerintem csak az nem tudja elképzelni hogy ennyi pénz elég lehet, aki minimum bagós, meg szeret hetente berúgni meg hasonlók.

Akkor persze hogy csak a hülye cigire is elmegy havi 50 legalább.

aug. 25. 09:32
 4/62 A kérdező kommentje:

2: Nem az volt az elvárás hogy valaki adjon valami csoda tippet hogy ennyi pénzből hogy kell jól megélni.

Bár a végére már eljutottunk oda hogy én undorító vagyok hogy nem érdekel a kozmetika meg a kultúra. De, érdekel. Csak nem az a prioritás most hogy pl. színházba járjak meg moziba meg hasonlók.

aug. 25. 09:37
 5/62 anonim ***** válasza:
50%

Konkrétan mit szeretnél megtudni?

Tételesen írjuk le napi menű bontásba meg stb?

Elméletileg ki lehet hozni ennyiből, magadra főzöl, nyilván egyszerűbb kajákat, egyszerre nagyobb adagot megcsinálsz, nézed a reklámujságban az akciókat stb...

aug. 25. 09:46
 6/62 A kérdező kommentje:

Nem, arra vagyok kíváncsi hogy aki hasonló pénzből él, miket főz magára és így tovább.

Egyáltalán nem kell krumplis tésztán élni hozzá, az biztos, én a huszas éveim nagyrészében főztem magamra, tudom mi merre.

S nem kell a sok jól keresőnek gúnyolódni hogy szemetet eszel, mert lehet egészségesebben élek jelenleg is mint itt sokan, mert 0 káros szenvedélyem van pl....

Hány ember is van itt aki sose iszik alkoholt, nem dohányzik, semmilyen szert nem fogyaszt? A kisebbség lehet....

aug. 25. 10:04
 7/62 anonim ***** válasza:
31%
Leírtam a választ bmmeg: kukázd a kaját, egyél rovarokat! Ez a megfejtés, nem értem mit nem lehet ezen érteni. Naponta kiírod a nyomorodat, hogy naponta elolvashasd hogy csövezned kell? Vagy nem hiszed el, hogy ez kijön 75 ezerből? Vagy mi a problémád?
aug. 25. 10:11
 8/62 A kérdező kommentje:

7: ezeknek a trollkodásoknak semmi értelme. Üzleti topik, benne van a megélhetés rész is, teljesen valid a kérdés.

A kérdésem nyitott, ennyi pénz van megélni ki hogy csinálja.

Tudom, van akinek 500 marad megélni, tudom. Nem ő érdekel. Hanem hogy aki hasonló pénzből vásárol be, az hogy csinálja, ennyi.

Miért ennyire bunkó, lekezelő a magyarok nagyrésze?

aug. 25. 10:18
 9/62 anonim ***** válasza:
38%

Bemész a boltba és megveszed ami kifutja.

Mi olyan agysebészet ebben, amiről itt két kérdésen keresztül kell vergődnöd?

aug. 25. 10:19
 10/62 A kérdező kommentje:

Az előző kérdésnél születettek teljesen normális válaszok is, javasoltak ételeket is hogy miket érdemes főzni, enni és így tovább.

Trollkodni lehet máshol.

aug. 25. 10:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!