Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az normális ha postai utánvét...

Az normális ha postai utánvét esetén a feladó elkéri a posta címét,a nevemet és ami még fontosabb,a telefon számomat is?

Figyelt kérdés

Magánszemély fog nekem feladni csomagot postán maradóra de a telefonszámomat is elkérte...valami nyomonkövetés miatt és e-mailt vagy smst kapok ha megjött a csomag!

Ez így rendben van?

Bocs de ebben nem vagyok járatos!

júl. 30. 12:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

És hogyan fogja látni hogy kifizettem amit küldött?

Ha letagadja,hogy nem is fizettem ki akkor mit csináljak?létezik ilyen?

júl. 30. 12:57
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

A feladáshoz kellenek ezek az adatok.

Postán maradó csomag esetében én nem szoktam értesítést kapni.

Csak úgy tudod átvenni, ha kifizeted, a feladó nem tudja letagadni.

júl. 30. 13:03
 3/11 A kérdező kommentje:
És az mit jelent,hogy ha a termék postázva van,kapok egy e-mailt ami tartalmazza a nyomkövetőt?
júl. 30. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Azt jelenti, hogy gondolom Te is egy scambe futottál bele.
júl. 30. 13:29
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ezek az adatok feleslegesek. Te elküldöd a pénzt előre vagy postán utalod, aztán ő feladja. A címzéskor így tölti ki: neved, x. sz. posta, posta címe, irányítószámmal. Rá fogja írni nagy óriási betűkkel, hogy postán maradó. Feladónak a saját nevét, címét. Aztán ír emailt Neked, hogy feladta. 2-3 nap múlva naponta menj be a postára, hogy jött-e a nevedre csomag, boríték. A posta nem fog emailt írni, sms-t küldeni, hgoy jött vmi, mert ez nekik pénzbe kerül. Kivéve, ha azóta változott a folyamat. Ha utánvéttel kérted, akkor átadás előtt kell fizetned.

Szóval, ehhez nem kell a számod, email címed - bár ezt úgyis tudja a feladó. Kérdezz vissza, miért kéri, hiszen ezt és ezt kell a borítékra írnia. Nyomkövetés van, ha ajánlva küldi, ahhoz kell az sms, küldenek értesítést. De azt csak tudod, hogy ajánlva kéred-e vagy sem? Plusz díja van. Lehet, ezt akarja postán maradóra küldeni, mert úgy olcsóbb. Szóval, ajánlott és postán maradó. Vagy postán maradó - de ha nem adja fel, elveszlik, nem lehet keresni, ő meg nem foglalkozik vele, miért nem ajánlva kérted. Szóval, lehet, mégis ajánlott+postán maradó a csomagod.

júl. 30. 13:53
 6/11 anonim ***** válasza:

#5#Pedig de,a posta fog e-mailt,sms-t küldeni ha megérkezett a csomag postára vagy az automatába.

A telefonszám arra jó ha házhoz megy a csomag akkor kézbesítő akár előtte felhív hogy otthon vagy-e vagy mit csináljon vele,hozz másnap is vagy tegye a postára ahol 5-10napig bármikor átveheted.

#3#Ha a feladó jó fej akkor a csomagfeladás után kapott ragszámot elküldi neked az e-mail címedre vagy ahogy kommunikáltok-azt a posta oldalán beírod a csomagkövető helyre és látni fogod merre jár a csomagod és mikor adják le a postádra miután átveheted.

júl. 30. 15:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ha lezajlott, írd már meg légy szíves, hogy eldöntsük a kérdést! :)

Főleg azt is, hogy ajánlva vagy simán, postán maradóra kérted. Köszi!

júl. 30. 18:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, általában sms is jön még e mail is.
júl. 30. 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:
A nyomkövetés egy kód, amivel a posta honlapján meg tudod nézni, merre jár a csomagod.
júl. 30. 18:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Elsőbbségivel kértem...
júl. 30. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!