Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az önkiszolgáló kasszákat...

Az önkiszolgáló kasszákat miért találták ki?

Figyelt kérdés
A kasszás dolga ez szerintem, amit a vásárlóval végeztetnek el.Akkor kapja meg a kasszás fizetését is mindenki.

2023. júl. 19. 06:53
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
10%
Nem eleg, hogy vasarolsz de még ingyen dolgozhatsz mellette
2023. júl. 19. 09:22
 22/43 anonim ***** válasza:
95%

„Akkor kapja meg a kasszás fizetését is mindenki.”

K*va elcsépelt már ez.

Kasszás havi bére átlagban bruttó 266 721 forint (2022 novemberi adat). Ennek a nettója 177 369 forint. Tegyük fel, hogy napi 8 órát dolgozik havi 22 napon át, tehát óránként nettó 1007 forintot keres. Vagyis az az 1 perc, ami alatt a te bevásárlásodat lehúzza, nem egész 17 forintot ér az ő munkaidejével számolva (lehet, hogy te gyakorlatlan vagy, és több ideig pöcsölsz a robotpénztárnál, de profi kasszás fizetésére tartasz igényt, ezért az ő idejével számolunk). Most ehhez vedd hozzá, hogy legtöbbször sokkal kisebb sor van az önkiszolgáló kasszánál, mint az emberesnél, van, hogy ötször olyan gyorsan sorra kerülsz, és az idő is pénz, tehát sokkal többet nyersz az egészen, mint 17 forint.

2023. júl. 19. 09:23
 23/43 anonim válasza:
61%

Régen szerettem, amikor még ment mellette rendes kassza, és nem mindenki ezt használta, mert gördülékeny volt.

Mostanra ez odaveszett.

A helyi Sparban nem indítanak el a nap nagy részében emberes kasszát, így ugyanúgy egyszerre 40-50 ember vár az önkiszolgálók előtt, mint régen a szalagrendszernél.

Ráadásul a legtöbben rohadt lassúak, és nem az idősekre vagy a gyerekekre gondolok, akik még tanulják a használatát. Mindenki ráérősen huzigálja le a termékeket, pötyögi be a mennyiségeket, matat a tárcájában, rendezgeti az apróját, gondolkodik az élet nagy dolgain, pakolászik... egy rutinos, munkájához értő kasszás letud négy embert, ameddig egy vásárló végez az önkiszolgálónál.

Azt imádom nagyon, amikor valamit el is rontanak, és mind a hat önkiszolgálónál molyoló emberhez oda kell mennie annak az egy szem felügyelőnek, hogy segítsen vagy teljesen sztornózza, amit addig csinált. Még több fennakadás.

Az eredeti cél a gyorsabb haladás lehetett, de jelenleg logisztikai katasztrófa, ami zajlik.

2023. júl. 19. 09:26
 24/43 anonim válasza:
40%
Hogy ne kelljen a pénztárosokat megfizetni.
2023. júl. 19. 09:36
 25/43 anonim ***** válasza:
7%
Lecserélik a humánokat gépre online módszerek használatára idomitják , olcsóságból , ezt élvezi sok naiv meg tahó mert scifi lett az élet . Multikat cégeket robotizáció iranyba terelik kitámogatják . Gyanakvóknak ajánlom Új norma 4 ipari forradalom dokufilmet .
2023. júl. 19. 09:53
 26/43 anonim ***** válasza:
90%
Ha üres lenne a kassza, oda állnék, de eddig mindig az automata kasszáknál volt szabad hely, ahol azt a pár terméket fél perc alatt lehúzom, fizetek, közben a sor a többinél talán ugyanott tart, és szerintem nem mindenkinek lenne problémás használnia, mert pl. sok dolgot vett, vagy nincs kártyája. De jobb is így...
2023. júl. 19. 10:01
 27/43 anonim ***** válasza:
88%
Gyorsabb, és azoknak is jó, akik cikinek éreznek bizonyos dolgok megvásárlását.
2023. júl. 19. 10:04
 28/43 anonim ***** válasza:
65%

" nem kötelező használni."

Láttam már olyan üzletet, ahol nem volt hagyományos kassza.

2023. júl. 19. 10:07
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne kelljen annyit sorba állni. Nekem ennyit simán megér “fizetségképp”.
2023. júl. 19. 10:37
 30/43 anonim ***** válasza:
76%

"Láttam már olyan üzletet, ahol nem volt hagyományos kassza."

Magyarországon? Kizart.

2023. júl. 19. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!