Van itt olyan pénztáros, akit azért rúgta ki a Tescoból, mert raktak be önkiszolgáló kasszákat is?
Hát hosszú távon biztos kirúgások lesznek.
Most persze, valaki ott áll segíteni, de előbb-utóbb meg fogja tanulni mindenki egyedül használni őket. Legfeljebb lesz egy ember, aki a tanyasi parasztnak segít, aki még nem látott ilyet, a többi meg mehet. Ha nem jól kezelte, akkor meg úgyis riaszt a kijárat, szóval működik a kassza emberek nélkül is, ha már a többség megszokta ezt.
Székesfehérvári Tescoban a férjemnek mondták az eladók, hogy inkább ne használja, mert akkor ki fogják rúgni az embereket. Egyébként nem csak a tanyasi parasztnak kell segíteni.
Pl. az Erzsébet-utalványt hogy oldja meg a gép? És a szeszes italt? Látja, hogy elmúltál 18?
Böske izét én nem is hiszem, hogy Tescoban fel lehet használni.
A szeszes ital jó kérdés, de valószínűleg nem érdekli őket, amíg meg nem büntetik őket emiatt. Aztán ha igen, majd valószínűleg kitalálnak valamit, pl. állandó biztonsági őr a szeszesital részlegnél, vagy csak külön pulttól lesz vásárolható személyi ellenében.
Mindenesetre akinek esze van, az látja a tendenciát. Én kétszer használtam eddig (nem járok Tescoba gyakran), de a másodikra már profi voltam benne, és a jövőben is ezt fogom inkább használni, mert nagyon praktikus. Első alkalommal is csak azt kellett megmutatnia az eladónak, hogy ha szatyrot is akarok venni, akkor a kézi leolvasóval kell a kiragasztott vonalkódot leolvasni. Most már azt is tudom :P
Sajnálom a dolgozókat, de ha belegondolsz, a cég is nyilván pont azért vezette be ezt a rendszert, hogy költséget spóroljon, és előbb-utóbb úgyis ez lesz, legfeljebb hagynak 1-2 embert, aki a technikai analfabétáknak segít, ha nagyon nem megy. De ez nyilván lehet a biztonsági őr is, ha betanítják.
Így gondolkozzál, előre, mert ha a Tesco eldöntötte, hogy gépekkel váltja ki a kasszát, akkor előbb-utóbb ez is lesz, és ezt legfeljebb csak lassítja néhány helyen a dolgozók ellenállása, de a végén csak meglesz.
Ha ebben az időben inkább otthagyja a Tescot és olyan helyre pályázik a pénztáros, ahol még nincsenek gépek, ott még lehet pár évig esélye.
hát nálunk azt mondták megint csak, hogy nem lesz kirúgás, mert mivel mi kisebb tesco vagyunk 4 ilyen gép lesz csak és oda 1 ember fog kelleni, az meg az eddig meglévőből lesz majd mindig más más pénztáros aki ott áll. Egyébként meg olyan nem lesz, hogy nem kell mellé ember, ezek miatt:
- szesz italok, elmúlt-e 18
- italokon, ruhákon lopásgátlók az az kemény és lágy etikettek vannak amit le kell szedni vagy érvényteleníteni
- az parfümök, elemek, dvd-k és egyéb értékes tárgyak széferben vannak amit kell kell szedni...+ van olyan műszaki cikk amin úgynevezett "pók" van, na az még néha nekem is nehézséget okoz, hogy leszedjem...
- az utalványok, kuponok, láncreakciók bevitele a gépbe (ezekhez megint csak asszisztens kell)
- mivel a kasszáknál lesz egy ún. súlymérleg elhelyezve, amire a beszkennelt árut kell rakni és amíg nincs kifizetve nem lehet elpakolni mert a gép érzékeli hogy annyi-e az összeg mint a mérlegen lévő súly! és itt jön az ha te beleiszol a kólába mert nem bírtad ki akkor hiba csinálsz meg mindent jól a szkennelésnél a gép nem fogja engedni kifizetni mert hiányt fog észlelni ami ebben az esetben a kóla: így ezt csak a pénztáros segítségével tudod kifizetni.
- ha kifogy a szalag, akár a terminálból akár a pénztárgépből. azt az asszisztensnek kell kicserélni....általában kicserélés után az első blokk amit kiad homályos, így általában újra kell nyomtatni a terminálon a slippet. Ezt még sok pénztáros sem szokta tudni...(legalább is nálunk). + tudd hogy kell újraindítani a terminált ha lefagy.
- nincs vonalkód a árun, vagy elvan mosódva vagy nem viszi a gép és azt írja hogy a cikk nincs az állományban....(ez napi szinten sokszor előfordul) ilyenkor megint csak az asszisztens segítsége kell
- most pl. a Zwilling kés akcióval,a múltkor meg a táska volt: na itt is ha te kést akarsz venni, akkor megint csak a pénztáros kell mert ő tudja hogy kell beütni a gépbe először a rendes majd a kedvezményes árat+ leellenőrizni hogy be van-e ragasztva a 30 pont.
- ha valamilyen kedvezmény van és adni kell a kuponokat 1000 vagy 5000 ft után, akkor is az asszisztens kell hogy ott legyen és adja a kuponokat.
és még sorolhatnám a sok dolgot h miért kell majd a jövőben az asszisztens....
ja még az lemaradt és fontos, ha törölni kell valamit ez napi szinten előfordul, hogy véletlenül 2x vesz be valamit, vagy a kedves vásárlónak az az áru még sem kell mert drága vagy vissza kell törölni 1 vagy több árut mert nincs nála elég pénz...na ez is napi szintem előfordul.
és akkor még vannak a külföldiek és ha valaki euróval akar fizetni azt is az asszisztens csinálja...
Kérdező: ez mind oké, és jogos is (lenne, ha nem szarnák le, vagy nem lehetne megoldani máshogy) de én a te érdekedben mondom, hogy ha ott dolgozol, próbálj előre gondolkodni.
A Tesco az nem egy Róbert bácsi, hanem egy kőkemény multi, ami mindent a profitért csinál. Volt már olyan a múltban is sokszor, hogy megbüntették őket a guargumis pizzáért, vagy hogy egereket találtak a raktárban, ésatöbbi. Nem érdekli őket, amit nagyon muszáj, azt betartják, de egyébként ha többet tudnak keresni a szabályszegéssel, mint amennyit elvesztenek a bírsággal (és nemcsak a te Tescodban, hanem úgy általában az összes üzletükben), akkor azt fogják csinálni.
Annak idején a 80-as években, mikor kihelyezték az ABC-kben a kávédaráló automatákat, az elején ott is voltak munkatársak, akik ezt csinálták, aztán csak ott voltak a gépek, és használta mindenki, csak akkor ment oda eladó, ha valami baj volt, mert azt normál esetben a hülye is meg tudja csinálni, ha már egyszer használta. Csak akkor kell valakinek odamennie, ha baj van.
Én ezt a tendenciát látom itt is, biztos mindig lesz egy-két készenléti munkatárs, aki ott van felügyelni, vagy szükség esetén odamegy, na de az a nem mindegy, hogy 8 kasszához fizessünk 16 embert, vagy 1 kasszához fizessünk 2 embert (ahol a problémás termékeket lehet kezelni) + 2 embert az automata kasszákhoz.
Ez országosan biztosan milliárdos megtakarítás nekik, és ezért ez is lesz előbb-utóbb.
A te főnökeid se tudták megakadályozni az auto kasszák felszerelését, akármit is akarnak ők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!