Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan pénztáros, akit...

Van itt olyan pénztáros, akit azért rúgta ki a Tescoból, mert raktak be önkiszolgáló kasszákat is?

Figyelt kérdés
a mi tesconkban azt mondták, hogy nem fognak embereket kirúgni mert alapból 12 kasszára vagyunk 10en (ami egyébként is kevés) és ebből egyszerre max. 3 ember szokott dolgozni, mert a többi épp szabadnapos vagy reggel/délelőtt/délután/este volt. így egyszerre általában kb. 3-4 ember szokott lenni a kasszában. állítólag majd úgy lesz hogy azokból akik akkor épp pl. 4en lennének a kasszában, abból 1 ember az önkiszolgálók mellett fog állni és felügyelni, segíteni. Volt akit ezért rúgtak?

2012. okt. 5. 14:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Melyik boltban vagy?
2012. okt. 5. 15:08
 2/17 A kérdező kommentje:
az egyik tescoban, miért? (nem akarom ide leírni)
2012. okt. 5. 15:27
 3/17 A kérdező kommentje:
egyébként azért érdekel mert itt az egyik kérdésnél olvastam, hogy az egyik válaszoló azt írta hogy 30 kasszást rúgta ki tőlük az önkiszolgáló kasszák miatt. és érdekelne hogy valóban így lesz-e mindenhol?
2012. okt. 5. 15:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok: nálunk nem tudok kirúgásról. Az automata beblokkolórendszer miatt mentek el jó páran a szomszéd városunk üzletéből... nálunk most fogják bevezetni kicsit félek én is.
2012. okt. 5. 17:15
 5/17 anonim ***** válasza:
25%

Hát hosszú távon biztos kirúgások lesznek.

Most persze, valaki ott áll segíteni, de előbb-utóbb meg fogja tanulni mindenki egyedül használni őket. Legfeljebb lesz egy ember, aki a tanyasi parasztnak segít, aki még nem látott ilyet, a többi meg mehet. Ha nem jól kezelte, akkor meg úgyis riaszt a kijárat, szóval működik a kassza emberek nélkül is, ha már a többség megszokta ezt.

2012. okt. 5. 19:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Székesfehérvári Tescoban a férjemnek mondták az eladók, hogy inkább ne használja, mert akkor ki fogják rúgni az embereket. Egyébként nem csak a tanyasi parasztnak kell segíteni.

Pl. az Erzsébet-utalványt hogy oldja meg a gép? És a szeszes italt? Látja, hogy elmúltál 18?

2012. okt. 5. 22:01
 7/17 anonim ***** válasza:
53%

Böske izét én nem is hiszem, hogy Tescoban fel lehet használni.

A szeszes ital jó kérdés, de valószínűleg nem érdekli őket, amíg meg nem büntetik őket emiatt. Aztán ha igen, majd valószínűleg kitalálnak valamit, pl. állandó biztonsági őr a szeszesital részlegnél, vagy csak külön pulttól lesz vásárolható személyi ellenében.

Mindenesetre akinek esze van, az látja a tendenciát. Én kétszer használtam eddig (nem járok Tescoba gyakran), de a másodikra már profi voltam benne, és a jövőben is ezt fogom inkább használni, mert nagyon praktikus. Első alkalommal is csak azt kellett megmutatnia az eladónak, hogy ha szatyrot is akarok venni, akkor a kézi leolvasóval kell a kiragasztott vonalkódot leolvasni. Most már azt is tudom :P

Sajnálom a dolgozókat, de ha belegondolsz, a cég is nyilván pont azért vezette be ezt a rendszert, hogy költséget spóroljon, és előbb-utóbb úgyis ez lesz, legfeljebb hagynak 1-2 embert, aki a technikai analfabétáknak segít, ha nagyon nem megy. De ez nyilván lehet a biztonsági őr is, ha betanítják.

Így gondolkozzál, előre, mert ha a Tesco eldöntötte, hogy gépekkel váltja ki a kasszát, akkor előbb-utóbb ez is lesz, és ezt legfeljebb csak lassítja néhány helyen a dolgozók ellenállása, de a végén csak meglesz.

Ha ebben az időben inkább otthagyja a Tescot és olyan helyre pályázik a pénztáros, ahol még nincsenek gépek, ott még lehet pár évig esélye.

2012. okt. 5. 22:12
 8/17 A kérdező kommentje:

hát nálunk azt mondták megint csak, hogy nem lesz kirúgás, mert mivel mi kisebb tesco vagyunk 4 ilyen gép lesz csak és oda 1 ember fog kelleni, az meg az eddig meglévőből lesz majd mindig más más pénztáros aki ott áll. Egyébként meg olyan nem lesz, hogy nem kell mellé ember, ezek miatt:

- szesz italok, elmúlt-e 18

- italokon, ruhákon lopásgátlók az az kemény és lágy etikettek vannak amit le kell szedni vagy érvényteleníteni

- az parfümök, elemek, dvd-k és egyéb értékes tárgyak széferben vannak amit kell kell szedni...+ van olyan műszaki cikk amin úgynevezett "pók" van, na az még néha nekem is nehézséget okoz, hogy leszedjem...

- az utalványok, kuponok, láncreakciók bevitele a gépbe (ezekhez megint csak asszisztens kell)

- mivel a kasszáknál lesz egy ún. súlymérleg elhelyezve, amire a beszkennelt árut kell rakni és amíg nincs kifizetve nem lehet elpakolni mert a gép érzékeli hogy annyi-e az összeg mint a mérlegen lévő súly! és itt jön az ha te beleiszol a kólába mert nem bírtad ki akkor hiba csinálsz meg mindent jól a szkennelésnél a gép nem fogja engedni kifizetni mert hiányt fog észlelni ami ebben az esetben a kóla: így ezt csak a pénztáros segítségével tudod kifizetni.

- ha kifogy a szalag, akár a terminálból akár a pénztárgépből. azt az asszisztensnek kell kicserélni....általában kicserélés után az első blokk amit kiad homályos, így általában újra kell nyomtatni a terminálon a slippet. Ezt még sok pénztáros sem szokta tudni...(legalább is nálunk). + tudd hogy kell újraindítani a terminált ha lefagy.

- nincs vonalkód a árun, vagy elvan mosódva vagy nem viszi a gép és azt írja hogy a cikk nincs az állományban....(ez napi szinten sokszor előfordul) ilyenkor megint csak az asszisztens segítsége kell

- most pl. a Zwilling kés akcióval,a múltkor meg a táska volt: na itt is ha te kést akarsz venni, akkor megint csak a pénztáros kell mert ő tudja hogy kell beütni a gépbe először a rendes majd a kedvezményes árat+ leellenőrizni hogy be van-e ragasztva a 30 pont.

- ha valamilyen kedvezmény van és adni kell a kuponokat 1000 vagy 5000 ft után, akkor is az asszisztens kell hogy ott legyen és adja a kuponokat.

és még sorolhatnám a sok dolgot h miért kell majd a jövőben az asszisztens....

2012. okt. 6. 09:04
 9/17 A kérdező kommentje:

ja még az lemaradt és fontos, ha törölni kell valamit ez napi szinten előfordul, hogy véletlenül 2x vesz be valamit, vagy a kedves vásárlónak az az áru még sem kell mert drága vagy vissza kell törölni 1 vagy több árut mert nincs nála elég pénz...na ez is napi szintem előfordul.

és akkor még vannak a külföldiek és ha valaki euróval akar fizetni azt is az asszisztens csinálja...

2012. okt. 6. 10:11
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező: ez mind oké, és jogos is (lenne, ha nem szarnák le, vagy nem lehetne megoldani máshogy) de én a te érdekedben mondom, hogy ha ott dolgozol, próbálj előre gondolkodni.

A Tesco az nem egy Róbert bácsi, hanem egy kőkemény multi, ami mindent a profitért csinál. Volt már olyan a múltban is sokszor, hogy megbüntették őket a guargumis pizzáért, vagy hogy egereket találtak a raktárban, ésatöbbi. Nem érdekli őket, amit nagyon muszáj, azt betartják, de egyébként ha többet tudnak keresni a szabályszegéssel, mint amennyit elvesztenek a bírsággal (és nemcsak a te Tescodban, hanem úgy általában az összes üzletükben), akkor azt fogják csinálni.

Annak idején a 80-as években, mikor kihelyezték az ABC-kben a kávédaráló automatákat, az elején ott is voltak munkatársak, akik ezt csinálták, aztán csak ott voltak a gépek, és használta mindenki, csak akkor ment oda eladó, ha valami baj volt, mert azt normál esetben a hülye is meg tudja csinálni, ha már egyszer használta. Csak akkor kell valakinek odamennie, ha baj van.

Én ezt a tendenciát látom itt is, biztos mindig lesz egy-két készenléti munkatárs, aki ott van felügyelni, vagy szükség esetén odamegy, na de az a nem mindegy, hogy 8 kasszához fizessünk 16 embert, vagy 1 kasszához fizessünk 2 embert (ahol a problémás termékeket lehet kezelni) + 2 embert az automata kasszákhoz.

Ez országosan biztosan milliárdos megtakarítás nekik, és ezért ez is lesz előbb-utóbb.

A te főnökeid se tudták megakadályozni az auto kasszák felszerelését, akármit is akarnak ők...

2012. okt. 6. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!