Van itt olyan pénztáros, akit azért rúgta ki a
Tescoból, mert raktak be önkiszolgáló kasszákat is?
Pest közeli településről rúgtak ki emiatt embereket állítólag. Pénteki csúcsban délután mentem vásárolni, a 20 kasszából működött 3!!!!!!, hatalmas sorok voltak, mindenki háborgott, a kocsi kb. negyedéig volt tele (2 vászontáskányi), de a hölgy elkezdett velem veszekedni, hogy ennyi cuccal, hogy gondolom, hogy az önkiszolgáló kasszához megyek.... Ezek után még negyed órát álltam sorban.
2012. okt. 9. 23:34
12/17 A kérdező kommentje:
Fúú, hát nálunk is ez van mindig! áll a sor, és 2-3 kassza van nyitva...
Szintén Tesco alkalmazott vagyok, igaz nem pénztáros.
12 kasszánk van, 5 kasszásunk van, naponta 2 dolgozik 1-1 dél előtt illetve dél után.
Mi is elég sokat ülünk kasszában, a munkaidőnk jelentős részét ott töltjük.
Önkiszolgáló kasszáink még szerencsére nincsenek, gondolom hozzánk később jön csak mivel 3K-s üzlet vagyunk.
A tesco egyre több vásárlót fog veszíteni, mert annyira minimálisra akarják csökkenteni az alkalmazottak létszámát, hogy az már a kiszolgálás minőségének rovására megy.
Mindemellett hozzáteszem a tesco az egyik legdrágább multi.
2012. okt. 11. 12:58
14/17 A kérdező kommentje:
mi is 3k-s áruház vagyunk, és fent a kérdésben írtam hogy nálunk is 12 kassza van. Nálunk a helyzet valamivel jobb mert délelőtt és délután is szokott általában 2 kasszás lenni egyszerre. Hétvégén van hogy 3 is van egyszerre, de ha azt nézzük, még úgy is kevés.... majd most jön a karácsony, biztos felveszek megint egy pár kasszást mert minden évben így volt, kellenek az emberek a hajtásra.... és ha már így tescosok vagyok, kérdem én hogy mit szóltok a most bevezetésre kerülő "beléptető rendszerhez"?
15/17 A kérdező kommentje:
* 'vagytok' és nem 'vagyok' (elírtam :)
Alapvetően nekem nincs vele bajom, nem dohányzom, így ezzel nem fog elmenni az időm, viszont az, hogy ha wc-re kell mennem az is beleszámít a 30 percbe az valami gusztustalan.
Teszem azt egy 8 órás műszakban van 30 perc szünet, és aki mondjuk fel van fázva az elég gyakran jár wc-re, és így alig marad ideje arra hogy egyen.
Ha meg túlléped az idődet akkor azt hiszem pár alkalommal figyelmeztetnek érte utána meg levonják a fizetésedből, de ha többet vagy bent mondjuk 15-20 perccel mert mert az éppen nem vagy készen mindennel, mert 8 másik helyre rángatnak azt ugye nem számolja.
A tesconak mindenre van pénze, éppen csak a bérekre nincs.
Olyan szintű pocséklás megy ezekben az áruházakban, hogy az felháborító.
Napi szinten több 10ezer értékű árú meg le a selejtbe aminek nagy része még emberi fogyasztásra is alkalmas.
2012. okt. 11. 18:58
17/17 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled. Én sem dohányzom, így ez engem nem érint, de az hogy még wc-re sem lehet már kimenni az felháborító. Ők egyáltalán nem gondolnak arra hogy pl. nőknek vannak bizonyos "gondjaik"? és arról ne is beszéljük, hogy nekem nem egyszer fájdult már meg a fejem és alig vártam h ki tudjak szaladni az öltözőbe hogy vegyek be gyógyszert. Sőt olyan is volt hogy beteg lettem, hányingerem lett és akkor is kimentem gyógyszerét.... most már akkor ezentúl minden esetleges bajra hordjon az ember magánál gyógyszert, mert bármi lehet és nem mehet be az öltözőbe....?! nagyon remélem hogy azért erre valamit kitalálnak, mert nálunk nem egyszer van hogy akár 10 órát is dolgozunk és én nem egyszer akarok kimenni a mosdóba...na meg nekem sokszor úgy van buszom hogy már több mint egy órával ott vagyok és pl. bent szoktam reggelizni meg kávézni,ha 6ra megyek...és nem csak én hanem nagyon sokan. nem tudom mit fogok csinálni 1 óra hossza alatt ha ezentúl tényleg nem lehet bemenni és az öltözőben vagy az ebédlőben megvárni míg kezdődik a munkaidő.... jól fog kinézni hogy a dolgozok majd kint állnak csoportokba mert nem mehetnek be...
Kapcsolódó kérdések: