Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy osztjátok be a pénzt?

Hogy osztjátok be a pénzt?

Figyelt kérdés

Én az elmúlt évben kaptam 2x emelést, ami arra volt jó, hogy tudjak mit venni amit eszünk, de ennyi, hóvégére üres a kassza. Már lemondtam Netflixet, az otthoni netet, tévét, nem költünk alkoholra, szemét kajára, üdítőre. Otthon főzök, menüt írok, listával járok vásárolni. Nulla szórakozás, BKV bérletet sem veszem már meg, bliccelek. Ne írjátok azt, hogy dolgozzak többet, vagy váltsak, mert így is 2 helyen havi 250 órát melózok és a szakmámban ennyi az országos plafon. És az átlaghoz képest jó a keresetem... csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett.... hát na. Tudom, másnak ennyi a havi fizetése.

Korábban ennél alacsonyabb fizetéssel sem nagyon kellett megnéznem mire költök és volt extra szórakozás, étterem. Most meg.... nincs tapasztalatom benne.

2022. szept. 25. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 anonim ***** válasza:
Ezt akkor kellett volna meglépni, mielőtt a semmire 2 gyereket vállalsz, nyilván így nem opció. De ez a kérdésből nem is derül ki, utána költötted hozzá. De nem értem kinek laksz olyan helyen, ahol 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla van. Én a saját panel lakásomba össz-vissz 20 ezer rezsit fizettem, ebbe már a tv+internet is benne volt. H.lye lennék egy pénztemetőbe lakni
2022. dec. 29. 09:12
 82/86 A kérdező kommentje:

Mert ez volt olcsón akkor, mint albérlet. Fele annyiba került mint egy tyúkszaros 30 négyzetméteres panel, de a rezsije meg kb. ugyanott volt, ha a közösköltséget nézem. Ahol korábban laktam, ott 30 ezer volt a közös költség, arra rájött 30 rezsi...60 ezer rezsiből röhögve kijött a családi ház is és akkor nem kellett hallgatnom és szagolnom az alkesz szomszédokat.

2023. jan. 2. 11:09
 83/86 anonim ***** válasza:

Költségvetés kell készíteni és 1-2 hónapig szigorúan, tételesen vezetni a kiadásokat. Én így jöttem rá, hogy havi 20 ezer kajapénz csak kenyérre megy el, 40 a felvágottakra 20-25 ezer nasira. Ezek gyakorlatilag élelmiszeripari hulladékok, nulla beltrartalommal, csak kalória és szénhidrát mind.

Amióta ezeket nem veszem több pénzem van és fogytam is....

2023. jan. 17. 13:49
 84/86 A kérdező kommentje:

Csináltam én is még 22 év elején és ezzel egy csomó kiadától megszabadultam és egy csomó felesleges dologtól. Azóta kaja menöt készítetk, hetente járok csak vásárolni és csak listával és nem éhesen. Lemondtunk pár streaming előfizetést és nem veszünk nasit, kenyeret otthon sütöm (egészségesebb és negyed annyiból kijön). Nem cigizünk, nem dohányzunk. Kapszulás Kv helyett kotyogósból iszunk, napi 1 cszét itthon, egy negyed kilü KV kitart egy hónapig. Még évekkel ezelőtt kaptam egy forrólevegős fritőzt, abba nem kell olaj. Nem használtam, de tavaly elővettem azt is. Azóta nem költök arra sem. Én pl. nem vacsorázok most mr egy féléve. Kb. 13-15 óra között egy kiadós ebéd és utána semmit. Fogytam 15 kilót, ez ok. Most vagyok súlyomnál.

A gyerek kajáján nem soórolunk... de most az is hazavágott. Januártól az iskolai kaja 890Ft/nap helyett 1780 Ft/nap... havi 40

2023. jan. 17. 14:23
 85/86 anonim ***** válasza:

83-as vagyok. Akkor egész egyszerűen nincs más lehetőséged, mint valahogy a bevételeidet növelni. Első körben nézzél szét a háztartásba mi az aami felesleges, kb. féléve nem használtad és talán 1-2-3 ezernél nagyobb értékell is bír és érdemes rászánni a hirdetésre, a válaszolgatásra az időt és eladni.

Ha ezzek megvagy/voltál korábban vagy semmid nincs ami értéket képviselne sé felesleges, akkor másik munkát kell keresni, másodállást vállalni. Másik szakmát választani, más tanulni amivel később többer kereshetsz.

De mindezekkel egyidőben kezdj el önfejleszteni. Olvass életvitelről, célokról, karrierről stb. könyveket, nézz erről videókat. Ahogy kiveszem a szavaidból nem csak panaszkodni jöttél ide, hanem tenni is.

De tényleg azokkal a válaszokkal nem lehet mit kezdeni, akik a 400 Forintos saját márkás tusfőrdő helyett a 150Ft-os szappan ajánlgatták. Ok, sok kicsi sokra megy, de nem évi 1500-2000 Forintból fogod megáltani a vilgot. Az pedig tényleg hab volt a tortán, amikor leírtad, hogy gyereked van és elkezdték neke, bérlej szobát... gyerekkel, 4 fős család szobát. Ezekután meg elkezdtek jönni a diplomás menők, akiknek a szüleik 30 éves korukra a seggük alá toltak egy babavárós,CSOK-os hitelhez önerőt és elkezdtek szidni nem gyereket kellett volna csinálni, hanem tanulni és megteremteni a vagyont hozzá. Okoskodnak közben az aktív éveire, 20-30 évre eladosította magát egy ingatlan miatt. :)))

2023. jan. 21. 15:49
 86/86 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az eladáson már túl vagyok. Önfejlesztéssel, a 80/20-as szabály, meg ilyesmikkel tisztában vagyok. Amíg nem volt ez az őrült nagy drágaság volt kb. félévi nettóm tartalékba és jártunk nyaralni. De a fizetéseink nem emelkedtek, az élelmiszer költsgé ahogy számolom ebbe a hónapban a gyerekek menzájával eggyütt már 200E lesz. Több rezsi számlával megvagyunk csúszva, de vagy adok enni a gyereknek, vagy azok vannak befizetve.

A férjem másként és kevesebbet eszik, fogyott. És én is. Pl. nem vacsorázok... van is miből leadni, de akkor is. November közepe óta nem eszem semmit vacsorára. Ebédelek, esetleg délután egy alma vagy darab banán, narancs, egy répa.. ezzel, hogy mi nem vacsizunk ezzel spróolok.... nálam már egy hete kimarad a reggeli is, elvagyok olyan 13-14 óráig azzal az egy gyümölccsel zöldséggel amit eddig ebéd után ettem... ebédelek és ennyi.

Nincs mit eladnom... eleve kisebb lakásba jöttünk amitől nem fértünk attól megszabadultam. Jóformán minimalusta életmódot folytatok....

Nem szép dolog, de a tisztítószerekre nem költök, azt a munkahelyemről tudok hozni, mert mindig többet rendelnek a csoportunkba és eddig más is vitte haza, most én is. WC papír ugyanez....

2023. jan. 21. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!