Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy osztjátok be a pénzt?

Hogy osztjátok be a pénzt?

Figyelt kérdés

Én az elmúlt évben kaptam 2x emelést, ami arra volt jó, hogy tudjak mit venni amit eszünk, de ennyi, hóvégére üres a kassza. Már lemondtam Netflixet, az otthoni netet, tévét, nem költünk alkoholra, szemét kajára, üdítőre. Otthon főzök, menüt írok, listával járok vásárolni. Nulla szórakozás, BKV bérletet sem veszem már meg, bliccelek. Ne írjátok azt, hogy dolgozzak többet, vagy váltsak, mert így is 2 helyen havi 250 órát melózok és a szakmámban ennyi az országos plafon. És az átlaghoz képest jó a keresetem... csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett.... hát na. Tudom, másnak ennyi a havi fizetése.

Korábban ennél alacsonyabb fizetéssel sem nagyon kellett megnéznem mire költök és volt extra szórakozás, étterem. Most meg.... nincs tapasztalatom benne.

2022. szept. 25. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
0%
Mert az vagy, életképtelen. Szedd már össze magad
2022. dec. 12. 17:45
 52/86 A kérdező kommentje:
Szóval 2 hét után taáltuk egy olyan helyet, ahol csak egy havi kaució kell és nem 200 a lakbére egy 35nm-es panelnak. Cserébe a belváros és a munkahelyem napi 3 órára van. S.zopjon le az összes kapzsi lakás tulajdonos, aki a csórokon nyerészkedik
2022. dec. 25. 13:02
 53/86 anonim ***** válasza:
58%
Szóval ha egyszer neked lesz egy lakásod, akkor te ingyen kiadod a csóróknak, kaució nélkül, hátha tönkre tesznek mindent, ugye? :) hagyj járjanak jól a spórolni nem tudó, de egyedül lakni akaró kis prolik is a te kontódra
2022. dec. 25. 13:19
 54/86 A kérdező kommentje:
Ha egyszer lesz egy saját lakásom, akkor abban fogok élni és nem másokon nyerészkedni.
2022. dec. 25. 13:21
 55/86 anonim ***** válasza:
89%

Egyévként nem kívánom senkinek, azt a kilátástalan helyzetet, amikor azért dolgozol, hogy a fizetésed egy jó része vagy egésze átvándolroljon valaki más zsebébe, akié a lakás. Te meg pontosan emiatt nem tudsz félre tenni egy sajátra, de ha félre is tudnákd azt a havi 200-at, akkor is az önerőre minimum 10 évig kellene gyűjteni.

Nekem a megoldás ebből az örödi körből az volt, hogy először hajóra mentem dolgozni, majd fogtam a családom és kiköltüztünk Németországba. Itt havi 800EUR-t fizetek egy 52nm-es lakásra Berlinben, ami mai árfolyammal 300ezer. Egy ugyanilyen vagy hasonló lakás Budapesten már havi 200-250+rezsi. Na de a fizetés.... itt keresek 3200EUR mint buszvezető a brlini tömegközlekedési cégnél. Ami nettó 1millió 250. Ugyanekkor a BKV-nál kereshetnék 400 nettót, nagyon max.

Kicsivel több a lakás, mint otton. DE

Nem mindegy, hogy a fizetésem több mint fele elmegy egy szaros panelre valahol a külkerültben és esélyem sincs félretenni mert a fizetésem felélem és akkor nem cigizek, nem iszom.

Vagy, felélem a fizetésem felét és évi 6 millió Ft-ot félre tudok tenni.

2022. dec. 25. 14:10
 56/86 A kérdező kommentje:
#55, na igen, ebben a helyzetben vagyunk mi is. Az egyikünk fizetése lmegy a lakásra, a másik fizetéséből fizetjük a számlákat és eszünk. Teljesen kilátástalan a helyzetem.
2022. dec. 25. 14:14
 57/86 anonim ***** válasza:
89%
A kommenteket visszaolvasva, tényleg 1-2 értelmes hozzászólót kivéve a többség csak magas lóról beszél. Legjobban az tetszett, vegyenek ki egy szobát csak. Gyerekkel mi. Édes Istenem. Mennyi fotelból okos gyökér van itt, aki a mama hotelből okoskodik.
2022. dec. 25. 14:34
 58/86 anonim ***** válasza:
89%

Nehéz a helyzet és én is meglepődve olvastam a sok okoskodást. Múlt hét elején 350g trapista a Lidlben 1290, tegnapelőtt már 1890. Reszelt ugyanebből egy hete 200g 450, tegnapelőtt 990.

Nekem akinek nem voltak eddig anyagi gondjai és viszonylag jól élt, már nem hajigálhatom be a kosárba ami jól esik. A napi kaja rendelések 1500-2500-ról felmentek 4000-5000 közé, emiatt inkább itthon főzök.

A szomszédomban a 33nm-es panelt, decembertől adta ki a tulaj, beszélgettem az új lakóval 175+rezsi. És nem egy felújított új építésű valami, hanem egy sz.r panel.

2022. dec. 25. 15:23
 59/86 anonim ***** válasza:
89%
Értelmes választ tényleg nem kapott szerencsétlen. Az első 3 oldalon csak arról vitáznak, hogy sázírtja-e a szappan a bőrt vagy sem... utána meg megmondják neki, hogy költözzön el, mertt sz.r házban lakik. És után arról vitatkoznak az agyhalottak, hogy mennyibe kerül egy ingatlan bérbe adása. A végén pedig sértegetni kezdik a kérdezőt.
2022. dec. 25. 15:28
 60/86 A kérdező kommentje:
#59 tulajdonképen ja.
2022. dec. 25. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!