Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy osztjátok be a pénzt?

Hogy osztjátok be a pénzt?

Figyelt kérdés

Én az elmúlt évben kaptam 2x emelést, ami arra volt jó, hogy tudjak mit venni amit eszünk, de ennyi, hóvégére üres a kassza. Már lemondtam Netflixet, az otthoni netet, tévét, nem költünk alkoholra, szemét kajára, üdítőre. Otthon főzök, menüt írok, listával járok vásárolni. Nulla szórakozás, BKV bérletet sem veszem már meg, bliccelek. Ne írjátok azt, hogy dolgozzak többet, vagy váltsak, mert így is 2 helyen havi 250 órát melózok és a szakmámban ennyi az országos plafon. És az átlaghoz képest jó a keresetem... csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett.... hát na. Tudom, másnak ennyi a havi fizetése.

Korábban ennél alacsonyabb fizetéssel sem nagyon kellett megnéznem mire költök és volt extra szórakozás, étterem. Most meg.... nincs tapasztalatom benne.

2022. szept. 25. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 A kérdező kommentje:
#39, köszönöm a szakmai megerősítést. Én is ezt tapasztaltam és a DH-ban is ezt mondták, amikor kiadó lakásokat kerestem. Nagyon környék és állapot függő, hogy mi és mennyiért. Bp.-en általános a 2-3 hó előre már.
2022. dec. 12. 15:29
 42/86 anonim ***** válasza:
50%
Leírtad te magad is, hogy sehol nem kértek 3 havit. Ne picsogj már. Aki meg gagyi ügynökségen keresztül akar albérletet kivenni, az meg is érdemli hogy így átb.sszák
2022. dec. 12. 16:06
 43/86 anonim ***** válasza:
93%

42-es ne vegzáld már a szerencsétlen, olyan nagyokos vagy. Igenis megerősítem, hogy Budapesten az átlagos a 2 havi kaució előre, de találkoztam már én is nyár óta az aktív keresgetés alatt olyannal aki 3 havit kért előre és 2 hó bért. De ez tényleg egy budai belvárosi pöpec lakás full, extrákkal. De egy nyamvadt panelt a Havannán is ennyibe adnak ki.

Nincs mindenkinek olyan szerencséje, rokona, kapcsolati hálója, hogy ismerettség újtán találjon kiadós lakást. Én is félévig kerestem, mire találtm olyan ahol a tulaj nem volt elszállva magától meg az árakkal.

2022. dec. 12. 16:31
 44/86 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eladták a lakást a fejem felől amit évek óta béreltem, mikor máskor, mint akkor amikor az árak az egekben, mert a sok hülye vidéki egyetemista lakást keres (amikor úgyis kibukik az első féléveben). Minden extra drága volt és alap a 2 havi kaució, ha az ember nem egy putrit akar kibérelni. Nagyon sok hirdetésnek köze sincs a valósághoz, meg a képeknek. Kimész és akkor derülnek ki a jóságok. De ez van, meg az, meg ez még ennyibe kerül, eg annyiba. Ja, hogy én a bútorozatlan árat írtam ki, ha bútorral eggyütt kell akkor havi +20 és még egy hónap kaució pluszba. Jah igen a rezsi alacsony max 30, de a közös költség még ennyi. A közelben BKV megálló, ja csak azt felejto el leírni, hogy h-p félóránként jár ott valami, az első központi megálló fél óra séta. Nincs a közelben bolt és hasonló. Nagyon sok a féreg lakás tulajdonos is.

Volt olyanhoz szerencsém, aki minden héten, majd később amikor rászóltam minden 2. héten eljött háztűz nézőbe, beszólt ha rendetlenség, ha kosz volt, de ugye azt tudom, hogy ez nem az én lakásom és illik tisztán és rendben tartani....

2022. dec. 12. 16:39
 45/86 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. 1-2 normális és hasznos válasz helyett, a 99% nagyonokos és mindentudó hülyeségeket írt, csupa olyat amit a környezetembe élők is, akik még csak hasonló helyzetben sem voltak mint mi.

Köszönöm azért nekik is. Januártól-februárttól Németországban fogunk élni és dolgozni, ott a szaktudásunkat és szakmai elhivatottságunkat pénzben is kifejezik, nem csak adrenalinban.

2022. dec. 12. 16:58
 46/86 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed én ezt már 2005-ben közvetlenül az érettségim után megtettem. Miután leérettségiztem és csupa minimálbéres kuli munkát taáltam csak, nettó 70ért. Kimentem németbe, építkezésen leglja segédmunkásként 1,4... 17 éve kint élek és eszem ágába sincs hazajönni. Ide nősültem, német a feleségem is, van 2 gyerek.
2022. dec. 12. 17:14
 47/86 A kérdező kommentje:
#46, nagyjából engem is a hazai nettóm 7-8szorosa vár odakint. a férjemnek meg a 10x
2022. dec. 12. 17:24
 48/86 anonim ***** válasza:
0%
Babám, minimálbérből éltem albérletben, mellette egyetemre jártam. Picsogás helyett tenni kell a jobbért, mert ennek a gagyi hazudozásnak semmi értelme
2022. dec. 12. 17:32
 49/86 A kérdező kommentje:
#48 :D A minimálbér nettója 133 ezer. Egy lakás 150-nék kezdődik budapesten. És akkor miből ettél? Taníts mester!
2022. dec. 12. 17:39
 50/86 anonim ***** válasza:
0%
Te fogyaték, erre az ostoba kommentre inkább nem is válaszolok, mert iszonyat gáz :D
2022. dec. 12. 17:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!