Hogy osztjátok be a pénzt?
Én az elmúlt évben kaptam 2x emelést, ami arra volt jó, hogy tudjak mit venni amit eszünk, de ennyi, hóvégére üres a kassza. Már lemondtam Netflixet, az otthoni netet, tévét, nem költünk alkoholra, szemét kajára, üdítőre. Otthon főzök, menüt írok, listával járok vásárolni. Nulla szórakozás, BKV bérletet sem veszem már meg, bliccelek. Ne írjátok azt, hogy dolgozzak többet, vagy váltsak, mert így is 2 helyen havi 250 órát melózok és a szakmámban ennyi az országos plafon. És az átlaghoz képest jó a keresetem... csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett.... hát na. Tudom, másnak ennyi a havi fizetése.
Korábban ennél alacsonyabb fizetéssel sem nagyon kellett megnéznem mire költök és volt extra szórakozás, étterem. Most meg.... nincs tapasztalatom benne.

A kiadásaidon lehetne sporolni...
a 180 ezres gázszámla például hogy jön ki?
150 négyzetméteres házban éltek?
Költözetek kisebbe.
nekünk 53 négyzetméteres panelban az összrezsi sincs 100 ezer felett.
Minek akkora lakás ha nem tudjátok fentartani?
Amugy tény hogy tré a helyzet, mennek felfelé az árak, sokan szopni fognak/fogunk azthiszem!

Szia,
Pályakezdő vagyok, diplomásként átlagkeresett fölött keresek, a párommal élek, lakbért nem kell fizetnünk, gyerek, jószág nincs, a rezsink is talán még a támogatott sávban marad.
Én eddig a következő dolgokat húztam meg:
-nem veszek férfi tusfürdőket, meg minden szart, csak szappant, ugyan annyira megteszi, és pár száz forintból megvan egy hónap tisztálkodás
-otthon főzünk, heti max 1x eszünk kinn, de az mindig mint "program", és olyan étel, amit nem tudunk otthon megcsinálni, nem pedig kaja megoldás, és szép kártyával fizetek
-az alkoholt én is teljesen abbahagytam. Eddig sem volt sok, de az is 3-4-5k amit meg lehet fogni.
- Ha valami tényleg akciós, nagyon sokat veszek belőle
-tv-t, netflixet, hasonló dolgokat eddig sem fizettem, ezután sem fogom elkezdeni.
-eddig fizettem casco-t, jövőre szerintem nem fogok már.

Többet keresek mint költök..
"csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett"
Nem tudom, hogy ez mégis hogy jöhet ki nálad.

"nem veszek férfi tusfürdőket, meg minden szart, csak szappant, ugyan annyira megteszi, és pár száz forintból megvan egy hónap tisztálkodás"
Csak a szappan kiszárítja a bőrt, nem véletlen találták ki a tusfürdőt. Sokkal jobban is tud tisztítani, könnyebb a bőrön sikálni.
Ehelyett én egy másik opciót javasolnék, bár biztos le fognak hurrogni érte: Egy héten csak 2x fürödj rendesen úgy, hogy tetőről talpig megmosod magad. Majd jönnek mindjárt a kommentek, hogy hú, milyen büdös lehetsz stb, nem, mert hónaljat, intim részt és lábfejeket megmosom minden nap, csak nem annyi tusfürdőt használok el, és kb tizedannyi vizet. Arcot is mosok minden nap, az se annyi víz, mint egy zuhanyzás. Igazából ha nem nyár van, amikor mindened megizzad, tulajdonképpen csak ezek a testrészeid "koszolódnak", és itt izzadsz, büdösödsz. Totál értelmetlen szerintem ősszel/télen is minden egyes nap húsz percig a kádban állva veretni a gàz/villany bojlert, és vagy 20 l vizeket elpazarolni ezért.

Amugy ha nem végzel koszos munkát nem feltétlen kell szappan ahoz hogy megmosdj:)
Mi történik ha sima vizzel fürdesz?
Semmi:)

"szakmámban ennyi az országos plafon"
Akkor országot kell váltani. Én megtettem, és nem kell számolnom hó végén.

“ Csak a szappan kiszárítja a bőrt, nem véletlen találták ki a tusfürdőt. Sokkal jobban is tud tisztítani, könnyebb a bőrön sikálni.”
Aha, 25 éve csak szappant használok a bőrgyógyász tanácsára, mivel a folyékony szappanok/tusfürdők 90 %a, a drága kategóriából is/sőt a szenzitív kategóriából is ekcéma szerű (nem ekcéma!) kiszáradást okoz. Az új munkahelyemen elkövettem azt a hibát, hogy 1x (sic!) megmostam az arcom a mosdóban kirakott folyékony szappannal kb du 1 körül, 6 órakkor már a patikában kellett krémet vegyek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!