Hogy osztjátok be a pénzt?
Én az elmúlt évben kaptam 2x emelést, ami arra volt jó, hogy tudjak mit venni amit eszünk, de ennyi, hóvégére üres a kassza. Már lemondtam Netflixet, az otthoni netet, tévét, nem költünk alkoholra, szemét kajára, üdítőre. Otthon főzök, menüt írok, listával járok vásárolni. Nulla szórakozás, BKV bérletet sem veszem már meg, bliccelek. Ne írjátok azt, hogy dolgozzak többet, vagy váltsak, mert így is 2 helyen havi 250 órát melózok és a szakmámban ennyi az országos plafon. És az átlaghoz képest jó a keresetem... csak a 45 ezres villany és 180 ezres gázszámla mellett.... hát na. Tudom, másnak ennyi a havi fizetése.
Korábban ennél alacsonyabb fizetéssel sem nagyon kellett megnéznem mire költök és volt extra szórakozás, étterem. Most meg.... nincs tapasztalatom benne.

“ Szobát gyerekkel...meg húszonévesen így csinltad.”
Ez volt a kérdés, hogy mi hogy spórolunk, hát így. Nem az, hogy ki olyan béna még, mint a kérdező.
Mi 29 évesek vagyunk és van gyerekünk. Mi előbb megteremtettük az anyagiakat és utána vállaltunk gyereket és nem fordítva…

66: Csak két véglet létezik? Akinek semmi pénze, szakképzettsége, érettségi után azonnal terhes lesz és 19 évesen már szül, illetve aki 40 év felett kezd férjet keresni?
Elárulom a titkot! Olyan lehetőség is van, hogy gyerekvállalás előtt elvégezel egy egyetemet avagy szakképzést, hogy szülés után ne minimálbérért, feketén kelljen dolgozni túlórával éhbérért, hanem meg lehessen élni belőle. Mindezt 20-22 éves korban már elérhető, +1-2 év szakmai tapasztalat. Nem kell szakmában befutni és hatalmas karriert építeni, arra ott a férjed!
Hogyha életkörülményed nem ébreszt rá, hogy valószínűleg rosszul/elhamarkodottan döntöttetek, akkor semmi. :)

“ ezért van az a sok gyökér még 40évesen keresi a férjecskét, mert addig karriert épti 50 évesen meg sápitozik nincs gyerek, kifutott a korból”
Mert párt találni munka mellett nem lehet? :D én egyetem mellett dolgoztam, a férjem (akkor még barátom) egyetemet csinált nappalin, mellette okj-t estin és rendes 8 órában dolgozott. Mindketten minimálbért kaptunk, ezért béreltünk csak szobát, mert így a fizunk 20%-t vitte el a lakhatás. Én 1 év után váltottam munkát, ami jobban fizetett, minősegellenőr lettem gyárban, de ez már a szakmámhoz kapcsolódott, mert élelmiszeripari céghez mentem. Pár hónap után megint váltottam magasabb pozícióba más cégnél és így tovább. 29 évesen jó munkám is van, házam is és családom is…
" hatalmas karriert építeni, arra ott a férjed!"
Hatalmas életcél, eltartson egy férfi! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!