Kriptovaluta befektetés hosszútávon?
Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:
Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?
Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.
Na akkor sinen vagy.
Ahogy Jesse Livermore is mondta:
“Akkor tudod meg, hogy igazad van, ha beteszed a pénzed”
Majd írd ide hogy mi lett a vége! Ha nem kapunk választ, márpedig megmondom hogy nem fogunk, akkor bizony sírás lett a vége!
Hósszútávon ennek sírás lesz a vége! Ezt arra találták ki hogy elvegyék az emberek pénzét. Tök mindegy hogy fogod csinálni, milyen a stratégia mindig kevesebb lesz a pénzed ahogy fogatod!
Ide írd meg ha végül nem lett igazam! Az alaptőkét kivetted, a hasznot forgatod továbbra és más veszteség nem érhet.
Oké, majd várj rá türelmesen, mert nem egy éven belül fogom kiszedni, de még az is lehet, hogy addig rá se nézek.
Nem tudom 150 ezer forintból mitől lenne sírás, ez egy átlag havi tippmix pénzem, ami valamikor elmegy egy az egybe, valamikor duplázik. Erre a pénzre onnantól, hogy beraktam, úgy tekintek, hogy nincs. Amíg nem lesz az ötszöröse minimum, addig ki se veszem, akkor már legyen 0 inkább.
Nos kedves kérdező, hogy alakult a dolog így egyév után ?
Gondolkodom én is ilyen befektetésen, csak bizonytalan vagyok.
"Igen, foleg mivel kozbe dollarba lesz ugymond a penzed, igy a forint hatalmas gyengulesen is nyersz"
Még a forint "hatalmas" gyengülésével együtt is elbukta (volna) a pénze felét, ha a válaszod időpontjában fektetett be.
"a mostaninál már nem fog jobban zuhanni egyelőre, mint amennyit a korábbi csúcstól ezidáig zuhant, még talán kicsit mehet lentebb."
Hát úgy látszik mégis csak zuhant, nem is keveset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!