Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovaluta befektetés...

Kriptovaluta befektetés hosszútávon?

Figyelt kérdés

Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:

Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?

Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.

2022. jan. 9. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
15%
A 9 hülye. Igenis befektetés, a bitcoin pl. El se akarják adni legtöbben, mindenki tartogatja.
2022. jan. 10. 12:37
 42/77 anonim ***** válasza:
36%
40 mekkora loozer vagy, csak annyit kell tenni h megveszed es tartod :)) nem kell okosnak lenni csak turelmesnek :))) ha részvényt vettel volna ugyanugy elvesztetted volna, nehogy mar a btc legyen a hibas mert a daytradeles nem megy neked :))
2022. jan. 10. 12:43
 43/77 anonim ***** válasza:
77%

Én írtam a 9-es választ.

Egy befektetés jellemzője, hogy tudjuk a befektetés pillanatában a várható hozamot, a futamidőt, stb. Általában van biztosíték egy befektetés mögött, ami fizet, ha valami történne.

A kriptok esetén ezek közül egy sem áll fenn.

Ezért nem befektetés, hanem szerencsejáték.

2022. jan. 10. 14:40
 44/77 anonim ***** válasza:
100%
Egy tőzsdén normális részvényeknél vannak mögötte cégek, a cégek mögött teljesítmény. A kripto mögött az adja az értékét hogy az emberek belepakolják a pénzüket. Ha vesz valaki 100.000ft ért mondjuk kriptót leesik 80.000ft ra. Aztán 60.000ft ra és tovább elég nagy birka aki ezt tétlenűl nézi! Akik ebben benne vannak akik berakták és tartják azoktól veszik el a pénzt tetszik vagy sem ebben van az üzlet! Akár mekkorára van felpumpálva szép lassan az esések mindig kicsivel nagyobbak mint a növekedés. A kriptopénzed ott lesz de semmit nem fog végül érni ez a hosszútávú eredmény. Akik itt pénzt keresnek azok az árkülönbséggel keresik. Ezen a piacon márpedig ezek a coinok egyszerre mesterségesen vannak pumpálva és bedöntve. Ami a fórumokat, közösségi médiát illeti a különböző érdekek manipulációjának melegágyai. Pl itt érdek kérdezők és érdek válaszolókkal akik válaszolnak a maguk által kiírt kérdésekre.
2022. jan. 11. 01:45
 45/77 anonim ***** válasza:
61%
Megkérdezlek kérdező Ami ma ér 100.000ft ot. Egy nap alatt leesik 70.000ft ra. Két hónapra rá 25.000ft ra. Egy évre rá monjuk felmegy 120.000ft ra majd visszaesik 70.000ft ra. Előtte volt 180.000ft amit azóta sem ért el az hosszútávon mennyire jó befektetés. Ez véd az inflációtól ami ilyen esésekre képes! Nézd meg a coinmarketcapot a nagyrésze mást sem tud csak bezuhanni! Nem tudják a tróger programozók már hány ilyen szemét coint hozzanak létre, de egyik sem alkalmas hogy fizetőeszközként normálisan lehesen használni! Egy idióta hülye az aki azt állítja hogy ez véd az inflációtól. Mégnagyobb hülye az aki ezt tartós megbízható befektetésnek tartja! Ha befektetni tőzsdézni akarsz vegyél normális részvényeket van olyan amiben több nagycég van összegyűjtve egy "részvényben" és kompenzálják egymást. Azt lehet infláció ellen védő befektetésnek nevezni hosszútávra. Ezt a kriptós szemetet nem. Ha kriptóba fektetsz vedd úgy hogy elbúcsuztál a befektetett összegtől!
2022. jan. 11. 01:58
 46/77 A kérdező kommentje:

Valamiért mégiscsak foglalkoznak vele egészen értelmes emberek is, már magyar viszonylatban is rengeteg oktatóvideó van youtubeon, most nem akarok megnevezni név szerint egy csatornát sem. Kollégám is csinálja, nagyon alapos tanulmányozás után kezdett bele, és eddig csak pluszba van, bár ő napi szinten kereskedik tulajdonképpen, meg vagy 5 féle coint vett.

Én nem tudom mitől veszteséges valami, ha az éves diagrammon egyértelműen emelkedik az ára.

Most, ha X összeget berakok, amit nem sajnálok kipróbálás céljából, akkor csak azt bukhatom el nem? És akkor max annyi volt. Meg gondolom nyilván leget olyat, hogy akkor veszem ki, amikor épp többet ér, mint amikor betettem nem? Monsom ezen a téren még nem vagyok 100%-ban képben.

De amúgy maga a technológia bárki bármit is mond, a jövő. Nyilván kenyeret nem fogok venni a boltba belőle, de a bankoknak, meg egyéb szervezeteknek is el kell gondolkodni ezen a technológián, mert ez gyakorlatilag egy olyan pénz, amit nem tudsz hamisítani, fel kellene törni a felhasználók gépeinek 51%-át hozzá egyszerre, hogy bármit kezdj vele, mert az információ ugye a felhasználók gépén keresztül fut. Az Ethereum pl. ha jól tudom digitális szerződések hitelesítésére is jó, vagy valami ilyesmire is alkalmas. Szóval ha hosszútávon nézem, már nem azért, de ebben több jövőt látok. Ezt tulajdonképpen úgy is lehet tekinteni, mimt egy olyan innovációt, aminek bízok az előretörésében. Ha belegondolok, 3 éve még én se tudtam micsoda, pedig én mai gyerek vagyok, mindent ismerek, ami új, de ezt nem, ma meg már elég sokan legalább egyszer hallottak róla, és idővel elkezdenek érdeklődni iránta. Márpedig ami iránt érdeklődnek, annak növekszik az értéke.

Az meg amit valamelyik válaszoló írt, hogy itt mesterséges kérdésekkel dícsérgetik, meg kamuznak, megmosolyogtató. Ez már elég gyerekes spekuláció. Az árat nem ilyen noname anonim userek tudják befolyásolni, akik itt gyk-n leírják, hogy hú de sz.r, vagy hú de jó, kerestem tízmilliót. Ehhez Elon Musk kaliberű emberek kellenek, akik mondanak valamit, amit épp gondolnak. Ők tudják mozgatni, de ilyen anonim, aprópénzzel játszók nem, szóval vicces volt az a válasz.

2022. jan. 11. 07:06
 47/77 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem tűnsz ostobanak.

Nézd meg ezt az 5 éves grafikont!

[link]

Szerinted ez most beszallo, vagy kiszallo? 🤔

2022. jan. 11. 07:15
 48/77 A kérdező kommentje:
Nem akarok h.lyeséget írni, de ha 2018-ba szálttam volna be, akkor most kiszállnék kb, de ahogy elnézem, ebből a meredek zuhanásból egy adott ponton nemsokára visszafordul majd, és az eddigi legmagasabb pont fölé is fog még emelkedni köztes hullámzásokkal. Nem tévedek? (Bocsi a szakszavakat még nem vágom teljesen, ahogy le szokták írni a grafikon mozgását xD)
2022. jan. 11. 07:20
 49/77 anonim ***** válasza:
23%

Kerdezo, az allampapir incel banda sose fogja megerteni, es 10 percet nem olvasnak utana a dolgoknak. Pedig ez az evszazad befektetese... mind 1 az ido majd megmutatja.

Annyiban tevedsz kerdezo hogy bitcoinnal mar most lehet kenyeret venni, mc donaldsot is, nezz utana a lightning networknak es a lightning walleteknek. Europaban tobb hely van ahol lehet lightninggal fizetni. Nagyon sok magyar weboldal is van ahol lehet bitcoinnal fizetni, nem tudom lightningot tamogatnak-e.

Menj fel reddire, regisztralj es ird ki reddit/r/bitcoinra hogy fel szeretned fedezni a lightning networkot kuldjenek neked infokat. Valoszinuleg a commentekbe lesznek akik kuldenek majd 1000 satoshit lightningon. Nem raketatudomany de azert meg kell finomodjon a rendszer...

En 5 eve kriptozok, sokat kerestem mar vele, de ez nem lenyeges, hanem az, hogy ez a jovo. Unokaocsem osztalyaban a sulis 18 evesek altcoinokat adnak vesznek revoluton, persze vesztenek rajta. De a mai fiatalsag kezeben mar ott van ez. A hashrateket ha megnezed folyamat novekedes van.

Persze allampapir incel kommando majd akkor szall majd be amikor ez is dollarban a vilag 3. Legszarabb befektetese lesz. Ehhez ertenek.

2022. jan. 11. 07:31
 50/77 anonim ***** válasza:
54%

LEGYEN MINDENKI TISZTÁBA EVVEL A FONTOS SZABÁLLYAL MIELŐTT ILYENBE BELEFOG!

Rakjuk tisztába a dolgoklat ALAPSZABÁLY EBBEN AZ IPARBAN akik a fórumokon, videomegosztókon, blogokon tanácsokat adnak NEM A TE ÉRDEKEIDET NÉZIK HANEM A SAJÁTJUKAT. Egy marha nagy lobbi van minden mögött amiben pénz politika és komoly érdekek vannak. És ez a lobbi vezeti ezeket a platformokat valamint pénzeli. Kicsinálják az átlag kommentelőket meg mindenkit aki nem a szályuk íze szerint beszél. Idővel így csak szinte az embereik maradnak. A Youtuber aki erről könyvet ír, pénzt keres a videóival nem érdekli neked mi lesz a tőkéddel! A buksza beszél belőle és akár milyen fos is akár hány embert is tesz tönkre nyomatni fogja. Abból nem lehet üzletet csinálni ha valaki a buktatókról beszél, elmondja hogy miért egy rakás kaki! Tegyük tisztába mi folyik ezen az oldalon. Kiír egy érdekképviselet egy látszolagos kérdést amire saját maga válaszol. Kicsinál mindenkit aki nem a szája íze szerint beszél. Előbb utóbb ezek az emberek elmennek. Maradnak akik az érdeket képviselik. Az emberek meg benyelik hogy ez meg az mennyire nyerő, hogy az emberek ezmondják, mennyire jót akarnak nekem ami nem igaz! Felvan pumpálva majd le van verve ennyi az egész. Majd jobban fel van pumpálva megint leverve. Végül csak esni fog és nem tér vissza erről szól az egész. Kellenek a balekok akik bármi történik tartják ezt a szemetet mert ők adják a növekedést.

Ha meg akarod próbállni 10.000ft tízezer forint próbálkozz. Euróban BUSD, USDT ben tartsd a többit 100.000ft százezer forint nál többet véletlen se! Ha 1000ft ot kerestél vele add el és várj még leesik. Ha folyamatosan esik már egy hete nagyot add el az egészet. Ha ez megtörténik várj pár hónapot még stabilizálódik! Még te nem vagy nyereséges egy fillérel se többet. Ha ebből nem tudsz lassan nyereséget kihozni szállj ki az egészből. És addig egy fillérrel ne rakj be többet míg nem lesz nyereséges. Ha közben áll és van esés beraksz még tízezret ha van nyereség eladod és megint várod az esést. Ha már húszezernél tartasz amiért vettél ilyesmit és nyereséggel nem tudsz kiszállni csak veszteséggel. Na ezen a ponton utald vissza a bankszámládra az összes pénzed! Ha többször szállsz ki veszteséggel mint nyereséggel nem éri meg és ennyi! Türelmesnek kell lenni meg kell várni mindig az esést. Ha nyereség van ki kell szállni azonnal ennyi! Amik vannak kriptotőzsdéken robotok, stop limit, take profit mondjuk úgy hogy ezek sem neked dolgoznak. A nagykutyák ezeket okosan ütögetik ki! Megsúgom ha több projektel is próbálkozol ezek egységesen fognak esni!

2022. jan. 11. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!