Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovaluta befektetés...

Kriptovaluta befektetés hosszútávon?

Figyelt kérdés

Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:

Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?

Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.

2022. jan. 9. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 A kérdező kommentje:
Forintból hogy lehet venni? Nem csak dollárból lehet?
2022. jan. 9. 16:40
 12/77 anonim ***** válasza:
75%

"Viszont ahogy én nézegtem, jó eséllyel hosszútávon egy normális coinnak inkább felfele megy az értéke nem?"

Te ezt biztos nem nézegetted. Maximum azt nézegethetted, hogy MOSTANÁIG felfelé ment az értéke. Az hogy a jövőben mi lesz, teljesen más kérdés.

2022. jan. 9. 16:57
 13/77 anonim ***** válasza:
12%
Kriptovaluta soha nem fogja átvenni az igazi pénz helyét. Nem létezik hogy ezt bárki is akarja. Megkapnàd a fizud aztán lehet holnapra kevesebbet ér. Szóval nem nagyon jó semmire. Még az se hogy elkoltöd kevés helyen fogadják el. Semmi értelme. Amit te akarsz az meg nem befektetés, inkább spekuláció vagy szerencsejáték. Ha nem okozna gondot ha el úszna az egész összeg akár hajrá. Tárolás is fontos hogy biztonságos legyen. Ha ellopjàk nem bírod vissza szerezni. Úgyhogy lehet venned kéne akkor egy ledgert is.
2022. jan. 9. 17:05
 14/77 A kérdező kommentje:
Akkor ti mibe fektetnétek inkább, ha értékmegőrzés/növelés lenne a cél hosszútávon?
2022. jan. 9. 17:18
 15/77 anonim ***** válasza:
91%

13 milyen okosnak hiszi magat :)

Nezd meg torokországot, annyira gyengult a penzuk hogy egyik nap megkaptak a fizut masnap felet erte... A bitcoin stabilabb penz volt mint a lira, es egyre jobb lesz a bitcoin :)

Ha nem hiszed, tedd be figyeltnek ezt a kerdest es 2 ev mulva gyere vissza...

2022. jan. 9. 17:19
 16/77 anonim ***** válasza:
88%

14.

Ha valaki itt tudna 100%-os sikerű befektetést, akkor nem a gyakori kérdéseken lenne, hanem a Bahamákon.

2022. jan. 9. 17:22
 17/77 anonim ***** válasza:
72%

Ne hallgass az allampapir incel bandara.... Ok csak a vilag 3. Legszarabb kotveny befeketeteset csinaltak ha dollarban nezzuk...

Kerdezo, nezd vissza a commenteket 2015-2017bol, beirod a keresobe hogy bitcoin es viszanyomkodod. Ott is ugyanezt szajkoztak hogy nem jo, ez nem jo az nem jo, ez nem lesz az nem lesz... Tenyleg megeri vegigolvasni az osszes kerdest, meglatod, ugyanaz a hülyeség megy, ugyanazoktol... Olyanoktol akik eletukben nem kerestek befektetessel tobb mint 10 milliot, de legtöbben meg 2 ot se.

En amikor gme-rol kerdeztem itt akkor jott mindenki h igy szar úgy szar meme stb, aztan csak oszehoztam 5 millióból 23at :) ...

Ott van youtubeon michael sailor. Beirod, multimilliardos, elmondja hogy miert jo a bitcoin. Es o nem allampapir incel...

2022. jan. 9. 17:25
 18/77 anonim ***** válasza:
31%

Én 20% altcoin, 20% stablecoin, 60% reszvenyekbe rakom. Stabilan hoz 20% korul, plusz az altcoinok ingadozása, en 3-4 peojektet figyelek, azok realistan triplaznak iden.

2022. jan. 9. 17:26
 19/77 anonim ***** válasza:
81%

"Kriptovaluta soha nem fogja átvenni az igazi pénz helyét."

Nem is kell neki. A részvények, arany, ingatlanok, kötvények sem veszik át a pénz szerepét (mondjuk az arany volt amikor igen, de ez olyan régen volt hogy pénzügyi szempontból jelentéktelen), ettől még lehetnek (hangsúlyozva a feltételes módot) jó befektetések. Erről szól a kérdés, nem arról hogy a kérdező bitcoinnal akarna gyalult káposztát venni, szóval nem tudom hogy jön ide hogy átveszi-e a pénz szerepét.

2022. jan. 9. 17:30
 20/77 anonim ***** válasza:
45%

"Akkor ti mibe fektetnétek inkább, ha értékmegőrzés/növelés lenne a cél hosszútávon?"

Ha értékemgőrzés, akkor én személy szerint állakötvénybe (nem, vagy csak részben forint alapúba) tenném, esetleg egy megfelelően diverzifikált részvény portfólióba. Ez tekinthető talán egy "biztos" befektetésnek. Minden más ami ennél nagyobb hozamot ígér, az annyival kockázatosabb is.

Sajnos vagy nem sajnos, de ez így működik, minnél nagyobb a várható hozam annál nagyobb a kockázat. Ez egy törvény, ugyan úgy mint hogy a víz lefelé folyik. Aki mást állít az vagy nem tudja mit beszél, vagy simán hazudik.

2022. jan. 9. 17:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!