Kriptovaluta befektetés hosszútávon?
Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:
Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?
Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.
"Soha nem bíznám erre az államra a pénzem. Xd"
Amúgy én se értem. Akárhol felhozódik a befektetés téma, valaki mindig felhozza, hogy állampapír. Én is kb így vagyok vele, mint az idézett komment írója. Ami ennek az országnak a területén van, oda nagyjából semmit nem fektetnék be, mert az kb. annyit érne, mintha havonta x forintot lehúznék a wc-n.
A másik: olvasgattam gyk-n jónéhány kérdést kriptovaluta témában, és mindenütt ott van ugyanez a kommentelő, vagy legalábbis hasonló stílussal, akit lenulláznak állandóan. Neki mi a baja? Olyan, mint aki spekulálni akar, és mindenáron mindenütt lehúzza az egész kripto sztorit, hogy ez semmit nem ér stb., na de nem mintha egy ilyen oldalon bármit is elérne vele, de ő tudja. Amúgy köszi a válaszokat, érdekes vita alakul ki. Pár napja még a fogalmakat sem tudtam amúgy, most az elméletet elkezdtem tanulmányozni, hogy legalább az helyre kerüljön bennem, hogy mi micsoda, mert amíg nem vagyok tisztában az alapokkal, addig nem vágok bele, sőt, az alapoktól valamivel többet szeretnék tudni.
"Nem ugyanaz az ember írja. Sokan nem szeretik a kriptovalutát."
Pedig ugyanazzal a stílussal írja, meg ugyanannyi kevés pontja van, mint annak.
"Sok haszna tényleg nincs"
Általában azok nem szeretik, meg azok mondják rá, hogy nincs haszna, akik nem értenek hozzá, ßy magas nekik, hogy megértsék, vagy megtanulják. Könnyebb szidni, mint megérteni a működését. Én se nagyon értem még, mégse szidom, hanem meg akarom tanulni. Ha annyira semmi értelme nem lenne, 2009 óta nem lenne milliomos, aki anno aprópénzért bitcoint vett. Ennyi erővel a pénznek sincs értelme. Milyen dolog az hogy egy papírra elfogadják, hogy annak értéke van? Ennyi erővel akkor azt mondom, hogy a pénznek nincs értéke, nem fogadom el. Változik valami? Nem, mert kialakult az elfogadása, az emberek értéknek tekintik stb.
"Véleménye mindenkinek lehet. Ez lenne alapból az oldal lényege."
Az oldal lényege az lenne, hogy a kérdésre válaszoljon mindenki ÉRDEMBEN, ne kalandozzon el felesleges vitákban, a véleményed meg itt akkor érdekes, ha konkrétan a kérdéshez érdemben hozzátesz. Speciel ez a válaszod és a következő semmiben nem tette ezt meg.
"Az meg hogy le nullàznak válaszokat az nem jelenti azt hogy hülyeség. Csak sok beteg ember van itt."
Vannak trollok, ez tény, de egy üzleti témában kevésbé, mint mondjuk számítástechnika, politika, vagy máshol. Azért ha valaki folyamat 0%-os, és nemcsak 2 ember pontozza le, el kellene gondolkodni, hogy valamit lehet ő nem tud a témával kapcsolatban. Ettől senki nem beteg.
"Ehhez betegnek kell lenni. Nincs mit szépíteni ezen. Ha ezek az emberek utcán mászkálnak akkor lehet félni ha a való életben is betegek ennyire"
Az ilyen gondolkodáshoz kell betegnek lenni, amit ide felvázoltál. Senkitől nem kell félni azért, mert lepontoz. Ha így gondolod, te vagy beteg. Ez egy anonim oldal, ez a lényege. Ha valaki h.lyeséget ír, haszontalannak értékelik a válaszát. Ha ez téged zavar, nem a többiekkel van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!