Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovaluta befektetés...

Kriptovaluta befektetés hosszútávon?

Figyelt kérdés

Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:

Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?

Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.

2022. jan. 9. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
100%

Első sorban határozd meg azt az összeget ami nem fog összetörni téged ha elvesztesz. Szóval alaptőkédnek számold ki hány százalékát vagy hajlandó kockáztatni (ha éppen nem a kívánt árfolyam trendet kapod az elképzelt időintervallumon belül). Ez után tedd fel magadnak a kérdést, miért szeretnél befeketetni abba amibe ? Milyen tények, információk alapján gondolod azt, hogy ez neked megérné (tekints el attól, hogy ki mit mond, menynit fog emelkedni és a többi) ?

Nos ha már ezt a pár alapvető dolgot tisztáztad, akkor tudatosan fektetsz be/ vagy pedig nem fektetsz be.

De az, hogy minek mennyi lesz az ára, azt senki sem fogja neked garantáltan megmondani. Ugyan is miért tenné azt bárki is, ha előre lehetne tudni mindent, mindenki csak a saját kis profitálásával lenne elfoglalva.

2022. jan. 30. 11:19
 62/77 anonim ***** válasza:
69%

Én amit tudok tanácsolni hogy a stakingelés az egy csapda, ne dőljön be neki senki! Arra jó ha jön egy marha nagy esés hozzá sem tudsz nyúlni! Hetekig akár ki sem lehet venni, vagy nagy költségekkel, az összes eddig összehozott nyereségemet mind megette ez a fos és mínúszban vagyok! Semmi ilyen kamatokat igérő fosba nem szabad belemenni. Sokszoros veszteségeket lehet elkönyvelni. Ha folyamatosan esik vegyétek ki a pénzeteket!

Meg lehet nagyon is jósolni a jövőt! És ez már most érezteti a hatását tavaly óta! Minden féle használhatatlan fos coint hoztak létre tele belső hibákkal. Ezek egymás értékeit is keményen húzzák le! A szolgáltatások amik egyedi coint használnak mind zuhannak és zuhantak is be! A TOP coinok jelenleg egy rakás fos, Etherum, Bitcoin alkalmatlan a magas költségeik, lassú hálózat végett a vásárlásra. AVAX, Polkadot, ATOM, a soron következő nagyok egyre lejjeb kúsznak! És divat hogy horror összegekre van emelve a staking milliós minimális limitre! A tervezők nagyon gyorsan kukába vágják a projekteket, kiszámíthatatlanúl gyorsan jönnek úljak. Ezekről tudni kell mint kókányólt fos munkák! Egy hatalmas dömping megy hogy ezeken a fosokon minél több ilyet hozzanak létre megszedik magukat majd a projekt bedől. A szakadék alját nem lehet látni. Régen volt talán három, most kitudja mennyi van! Ebben a formában egy hypolt, mesterségesen reklámozott szemét aminek nincs jövője! Esik az összes a béka segge alá, és húzza magával az összeset. Nem tudják már hány ilyen szemetet hozzanak létre! Egymás értékét is ez kő keményen húzza le!

2022. jan. 31. 12:20
 63/77 A kérdező kommentje:

"Ha folyamatosan esik vegyétek ki a pénzeteket!"

Már nem azért, de ezt egy amatőr is tudja, hogy a legalapvetőbb hiba, ami csak létezik, kb. így tuti a bukás. Amikor esik, nem kell hozzányúlni, amúgy meg elég csak megnézni a top 100 walletet, egy youtube videóban láttam, és a top 100 wallet tulajdonosának nagy része bizony igencsak vásárol, nem pedig elfele ad, szóval ez nem épp arra utal, hogy kudarcra van ítélve. Az meg, hogy sok a shitcoin, ezért kell utánajárni, hogy mit vegyen az ember.

Tudom, én vagyok a kérdező, de azóta már alaposan utánajártam mimdennek, a kérdésem már nem egészen aktuális, viszont jó kis csevegő alakult ki, ezt nem gondoltam volna.

2022. jan. 31. 17:44
 64/77 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező majd akkor beszélj ha beraksz 100.000ft-ot úgy hogy azt hiszed az alján vetted. Majd lemegy 30.000ft-ra, utána az még tovább esik. És egy évre ezután lesz belőle 15.000ft. Vagy ha ellenkezőleg felmegy 110.000ft ra és kiüti a stop limitet. Okosnak hiszed magad ahogy itt nagyon sokan, csak gyakorlatban ez nem ilyen szépen fog működni. 2 évvel ezelőtt néztem az összes statisztikát. Ha nem adom el az egészet úgy ahogy van haszon ma mind bukta az összes ilyen kriptón. A kérdésed alapján azt sem tudod hogy ez nem befektetés hanem spekuláció! Amit a szádba adtak az érdekek te azt tudod! Stratégiát egyik sem mondott pontosan hogy, de ez ne zavarjon!
2022. jan. 31. 18:01
 65/77 A kérdező kommentje:
Te hiszed magad inkább okosnak, mert hosszútávon ha ésszel száltál be egy korábbi alacsony ponton, nem tudsz mutatni egy későbbi olyan zuhanást, ami alacsonyabban volt, mint amikor beraktad, de hosstútávon mindig ki is jön a növekedés, ha nem ész nélkül veszed kifele az első zuhanásnál. Bezuhan a 100 ezer 30 ezerre és? Onnan visszamegy 150-re. Bezuhan megint mondjuk 60-ra. ÉS? Utána visszapattan lehet 250re. Aztán két év múlva, amikor ki akarod venni, mert olvasod, hogy most stabilan növekszik, lehet akkor épp 200 ezernél jár, vagyis az eredeti kiindulópontodhoz képest nyertél, még akkor is, ha korábban járt az magasabban is. Nem tudom, ti tudtok e grafikonz olvasni, menj már fel coinmarketcapre pls, ha annyira okos vagy és mutass már nekem olyan melypontokat, ami sokkal alacsonyabnan volt, mint egy korábbi mélypont. Meg nézd már meg a függvény meredekségét pls, felfele ível keményen.
2022. jan. 31. 18:07
 66/77 anonim ***** válasza:
77%

"mert hosszútávon ha ésszel száltál be egy korábbi alacsony ponton"

És honnan tudod, mikor van az alacsony pont??? Utólag persze könnyű okosnak lenni... Soha nem tudhatod, hogy éppen egy nagyobb esés után alacsony pont van és érdemes venni, vagy még tovább fog zuhanni az árfolyam.

2022. jan. 31. 18:11
 67/77 A kérdező kommentje:
Nem dogod nyilván a legalját elkapni, hacsak nem valami nagyon profi vagy, bár ezt sztem senki nem tudja, de nagyvonalakban lehet számítani rá, hogy egy adott ponttól már nem nagyon fog zuhanni huzamosabb ideig. Azért ne tegyél már úgy, mintha ez egy haldokló technológia lenne pls, amikor most száll befele már az is, aki korábban egy gépet nem tudott bekapcsolni. Ennek még nagyon is van jövője, ne magyarázd meg kérlek, hogy nincs és be fog bukni nagyon hamar...
2022. jan. 31. 18:17
 68/77 anonim ***** válasza:
24%

" Azért ne tegyél már úgy, mintha ez egy haldokló technológia lenne"

Mikor írtam hogy ez haldokló technológia lenne???????? (Nem írtam ilyet, főleg azért nem, mert a "technológia" szó tök mást jelent, amivel én tisztában vagyok - veled ellentétben). Azt írtam hogy nem lehet tudni, mikor van a mélypont.

Akkor legyen, ha ennyire képben vagy: Szerinted most, ebben a pillanatban (éppen egy nagyobb esés után vagyunk) érdemes venni, vagy nem? Fog még jelentősen esni az árfolyam? Egyértelmű választ várok, igen/nem, nem köntörfalazást. (Nyilván meg tudod mondani, hiszen "nagyvonalakban lehet számítani rá, hogy egy adott ponttól már nem nagyon fog zuhanni huzamosabb ideig.") Aztán megnézzük, igazad lett-e.

2022. jan. 31. 18:25
 69/77 anonim ***** válasza:
100%

2021.12.5 től 20-21 ig mindenki új csúcsok megdöntéséről áradozott a BTC vel kapcsolatban. 21 től a mai napig folyamatos esésben van 1-2 hetes visszatesztelésekkel, helyesbítva már 2021.11.9 től eső trenben van.

"Már nem azért, de ezt egy amatőr is tudja, hogy a legalapvetőbb hiba, ami csak létezik, kb. így tuti a bukás. Amikor esik, nem kell hozzányúlni"

Ebben a mondatban mindent meg is válaszoltál arra, hogy kik is csinálják azt pénzükkel, hogy folyamatos veszteségben hagyják abban a reményben, hogy "Majd drágábban el adják". És vagy bejön nekik vagy nem. Ha bejön akkor gondolják ez így helyes és igazuk volt, profitt szépen elkünyvelik és újból belevágnak, ha nem akkor arról már sokan inkább nem is beszélnek.

Valahol rendben is van, hogy azt gondolod ez a helyes. Csak ne feledd, hogy a legtöbb befektető kereskedő pontosan ugyan így csinálja. Ha ellenük dolgozik a piac a legtöbben azt mondják, "meg várom míg fel megy". Aztán bizonytalan időre még kilátástalanabb helyzetbe fajulhat az egész és még többet is veszíthetnek vele. Ha valaki meg enged magának 50% os veszteséget, akkor azt ne feledje, hogy a következő üzleten 100% os nyereséget kell termelnia ahhoz, hogy visszatérjen az ALAP TŐKÉJÉHEZ, és itt még profitról nem is beszéltünk.

A másik pedig, hogy elméletben ez nagyon egyszerű így felvázolni, hogy bentmaradok a veszteségben. A valóság az pedig egy az egyben más, mikor már az érzelmeid is közbelépnek.

"Ennek még nagyon is van jövője, ne magyarázd meg kérlek, hogy nincs és be fog bukni nagyon hamar..."

A tőzsdén hiába való a remény. Mindíg a piacnak van igaza, pontosan annak a mutatónak ami pillanatnyilag megmutatja, hogy minek mi az ára.

És az, hogy minek lesz jövője azt ugyan úgy a piac fogja eldönteni.

"most száll befele már az is, aki korábban egy gépet nem tudott bekapcsolni"

Szerintem szálj bele te is és meglátod mi lesz. Vagy az elképzeléseid szerint fog történni vagy nem. És majd utólag te is okosabb leszel.

2022. jan. 31. 18:46
 70/77 A kérdező kommentje:

"Egyértelmű választ várok, igen/nem, nem köntörfalazást."

Na akkor megkapod a legegyértelműbb választ. Tegnapelőtt vettem 150 ezer Ft-ért éppen. Sztem ez konkrét válasz. Hogy most vagyunk-e a mélyponton? Tudja a görcs. Lesz-e ennél mélyebb mostanában? Sztem nem. Egy kicsit még billenhet erre meg arra, aztán újra megindul felfele. Nem azt mondom, hogy találd meg mikor van totál lent, mert ezt sose fogod tudni teljesen kiszámítani, de nagyvonalakban arra lehet számítani, hogy a mostaninál már nem fog jobban zuhanni egyelőre, mint amennyit a korábbi csúcstól ezidáig zuhant, még talán kicsit mehet lentebb. Én legalábbis így gondolom.

2022. jan. 31. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!