Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovaluta befektetés...

Kriptovaluta befektetés hosszútávon?

Figyelt kérdés

Mielőtt esetleg nekem esne bárki, full kezdő vagyok, elméleti jellegű a kérdés, de elképzelhető, hogy belevágok. Már néztem pár videót, ami elérhető, van olyan könyv magyarul is, ami jónak tűnik kezdő oktató jelleggel, szerintem megveszem, viszont a kérdésem konkrétan az lenne, hogy mehetne-e az, hogyha:

Van mondjuk 200 ezer forintnyi összegem, amit úgy gondolom, hogy le akarom rakni egy évre kriproba. Nemtom pontosan, gondolom ezt át kell váltanom dollárba, mert dollárral tudok venni kriptovalutát. Mondjuk Binancen veszek tegyük fel Ethereumot, csak mondtam valamit. Szóval ebből a 200 ezer forintnyi összegből, amit dollárba átváltottam, veszek X mennyiségű Ethereumot, bent hagyom egy évig, nem nyulok hozzá, nem nézek semmilyen grafikont, egy év múlva ilyenkor kiveszem. Ilyen létezik? Van aki csinál ilyet? Ezhel hosszútávon így, ahogy felvàzoltam, inkább bukni lehet, vagy kamatozik valamennyit? Van egyáltalán ilyen?

Mondom, full kezdő vagyok, alap fogalmakat, meg alapszintű dolgokat olvastam, néztem eddig, de még nagyon az elején járok, csak ez pl. nagyon érdekelne, hogy van-e ilyen, mert ha igen, és ez működik, akkor értékállóság végett jobb, mintha forintban hagynám inflálódni a pénzem.

2022. jan. 9. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
14%
Hiába nullaztok pcs fejek. Attól még igazam van akkor is ha fáj.
2022. jan. 9. 17:40
 22/77 anonim ***** válasza:
0%
Aki régen össze szedett sok értékes kriptovalutát azok terjesztik hogy de megéri. Amúgy ha eszük lenne eladnàk és semmi gondjuk nem lenne az életben.
2022. jan. 9. 17:41
 23/77 anonim ***** válasza:
13%
Amúgy nem normális az aki azt képzeli hogy ez a nevetséges rendszer amit egy full idióta hozott létre majd átveszi a pénz meg a bankok helyét. Egy olyan valami aminek értéke fel le ingadozik. Nagyon nevetséges. Buta egyszerű fos rendszer ráadásul.
2022. jan. 9. 17:46
 24/77 anonim ***** válasza:
81%
#21-22-23: Nem azért pontoztunk le, mert alapból nem lenne igazad. Hanem azért, mert amit írsz, rohadtul nem kapcsolódik a kérdéshez. Azt is leírhatnád, hogy a rakott krumpliba kell tojás - ez is igaz, csak ugyanúgy nem válasz a kérdésre, mint amit te írtál le.
2022. jan. 9. 17:48
 25/77 anonim ***** válasza:
0%

A nevetseges az hogy egyre elfogadottabb es egyre nagyobb teret hodit az egesz es meg igy se latjak az allampapir incelek...

Ott van egy csomo befektetesekkel foglalkozó podcast, napi szinten beszelnek rola, jp morgan chase mar ajalja hogy a befektetoik a portfoliojukba tegyek, mar van olyan orszag ahol hivatalos penz...

De hat mit varunk el, a vilag 3. legszarabb kotveny befektetesevel rendelkezo allampapir incel brigadtol? Termeszetesen, igazatok van, ratok kell hallgatni :))

2022. jan. 9. 17:53
 26/77 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyok állam papír incel xd. Azt is ellenzem. Soha nem bíznám erre az államra a pénzem. Xd
2022. jan. 9. 17:56
 27/77 anonim ***** válasza:
0%

Én azt nem értem minek ez az egész hulyeskedes a kriptoval, tarcakkal, adózással?

Elmész a kaszinóba, feteszed a pénzt a ruletten a pirosra.

Ha bejön duplatzal és nem évek vagy hónapok alatt, hanem egy perc alatt.

Kisetalsz és kész.

Ilyen hozam ilyen rövid idő alatt nem megy semmilyen coinnal.

A kockázat pedig nagyjából ugyanaz.

2022. jan. 9. 18:16
 28/77 anonim ***** válasza:
100%

Szóval te olvasni tudó emberként ránézel mondjuk a bitcoin 5 éves teljesitményére, és arra jutsz, hogy ez 50%ban nyereséges, 50% veszteséges volt? Fel le megy, es nem megy konzisztensen semelyik irányba?

2022. jan. 9. 18:39
 29/77 anonim ***** válasza:
57%

Mi garantálja, hogy holnapután nem zuhan a bitcoin értéke a nullára? 🤔

2022. jan. 9. 18:42
 30/77 anonim ***** válasza:
71%

#28: Nem én vagyok a 27-es, de azért reagálok. Nem, ha ránézek a bitcoin elmúlt 5 éves teljesítményére, nem azt látom hogy 50 % nyereséges, 50 % veszteséges volt. A bitcoin az elmúlt 5 (egyébként 10 is lehetne) évben fölfelé ment, ha az "összképet" nézzük.

DE!!!!! ez az elmúlt 10 év. Ez semmit nem mond az elkövetkező 10 (vagy akármennyi) évről. Attól, hogy a ruletten az előző 20 gurításból mind a 20 fekete lett, még ugyanúgy 50% a valószínűsége a következő gurításnál a pirosnak. Az elmőző 20 gurításnál (analógia: az elmúlt években a bitcoinnál) pont úgy jött ki a véletlen, hogy mind fekete lett (analógia: felfelé ment a btc értéke). Ettől még a jővőre vonatkozó esélyek nem változnak.

Egyébként egy nagyon fontos dolgot felejtenek el sokan: A kriptovaluták ára szabad piacon dől el. A piac a várakozásokat is beárazza!!!! A piac szereplői úgy általánosságban nem hülyék. Ha lenne most egy bármilyen kriptovaluta, aminek az ára 10 dollár, és nagy valószínűséggel, megbízhatóan lehetne tudni hogy 5 év múlva 50 dollár lesz az értéke, akkor mindneki rohanna venni, és a piac törvényei miatt 0,00000000001 másodperc alatt (persze ez költői túlzás) mondjuk 30 dolláron stabilizálódna az ára a megemelkedett kereslet miatt.

2022. jan. 9. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!