Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzhezjutni , kismamaként,...

Pénzhezjutni , kismamaként, egyedül?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném , semmilyen önsajnálatról szó nincs .

Próbálom röviden leiirni az én kis történetemet.

Az életemben kiskorom óta egyedül vagyok, nincsenek szüleim sem nagyszüleim. Senkim . Volt aki nevelt , de tőlük sajnos csak a rosszat kaptam.

Van iskolai végzettségem , szociális gondozó vagyok. Dolgoztam is egész mostanáig. Mivel kiderült, 3 hete hogy terhes vagyok. Ikrekkel.

Egy olyan férfitól, aki elhitette velem hogy szeret... mostmeg persze eltűnt mint szamár a ködben. Nem kellünk neki sem én sem a gyerekek.

A kérdésem a következő... azokhoz akil esetleg jártasabbak a dologban .

Hogyan tudnék pénzhez jutni, egyedülállóként? Ilyen hitelre , kölcsönre gondolok.

Babaváró úgy tudom csak házaspárral együtt igényelhető...

Jelenleg egyik barátnőmnél lakom, ahol nyilván nem sokáig maradhatok. Táppénzt kapok, majd a babák születése után GYED-et.

Sajnos ez a táppénz még alberletre sem elég...

Esetleg a helyi önkormányzat segitségét kérhetem-e lakást illetően? Jelenleg nagyon kétségbe vagyok esve , minden tőlem telhetőt szeretnék megadni a gyerekeimnek. Semmi kilátás..

2021. dec. 2. 20:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
70%

44., le a kalappal, gratulalok, de azert manapsag ket (!) gyerekkel ez meg sokkal nehezebb lenne.

Bar kivanom, hogy sikeruljon a kerdezonek, de felek tole, hogy az itt linkelt “a szegenyseg ujratermeli magat” eset fog ujra elofordulni, de tenyleg, kivanom, hogy sikeruljon racafolni.

A gyerektartast meg ki ne hagyd, az az osszeg jar a gyerekeknek.

2021. dec. 4. 09:11
 52/68 anonim ***** válasza:
54%

Nem, nem engedik haza ha gyakorlatilag hajléktalan..

Nem a barátnőjéhez fog menni gondolom 2 gyerekkel.

Szóal nincs miről beszélni..

Vagy kamu vagy nem viheti haza őket.

2021. dec. 4. 11:05
 53/68 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy ikrek esetén a gyed 3 éves korukig jár majd a gyes kb 6-7 éves korig (iskolakezdésig) és gyerekenként jár, tehát 2 gyerekre durván 50ezer, családival együtt durván 80 ezer.

De ez se elég semmire.

2021. dec. 4. 11:08
 54/68 anonim ***** válasza:
24%

49, a férfinek kötelessége felelősséget vállalni a tetteiért. Ha csinál egy gyereket egy nőnek, az az ő felelőssége.

Kérdező, ne hallgass erre a sok vesztesre! A pénz csak pénz, számtalan módon lehet keresni, legálisan, gyermekek mellett is, otthonról. Nem valami bonyolult, csak az gyiken sok a lúzer.

2021. dec. 5. 00:03
 55/68 anonim ***** válasza:
78%
Na utolsó, tesó, kérlek világosíts fel minket, miből tartanad el kvazi kepzetlen hajlektalankent a két ujszulottedet?
2021. dec. 5. 00:30
 56/68 anonim ***** válasza:
22%

Gyed, gyerektartás, plazmaadás.

Egyébként én még ennyire sem vagyok papíron képzett, és a magyar átlag sokszorosát keresem kötetlen helyszínen (nem mlm :))

2021. dec. 5. 00:33
 57/68 anonim ***** válasza:
13%
Amúgy meg nem vagyok a tesód. Az én testvérem nem egy vesztes. :)
2021. dec. 5. 00:33
 58/68 anonim ***** válasza:
61%

OKÉ!

Elég volt a virnyogásból! Már minden információ rendelkezésére áll a kérdezőnek.

Hagyjátok dönteni! Majd Ő eldönti. Ennyi...

2021. dec. 5. 05:20
 59/68 anonim ***** válasza:
21%

Amiről nem tudtok:

A kérdező előzőleg már jelezte (azóta töröltette), hogy intézi az önkormányzati bérlakását, be kellett fizetnie indulónak bizonyos összeget, ahogy a rendelet előírja. Teljesítette, most vár, és bízik.

Van munkahelye, onnan fog CSED-re, majd GYED-re menni. Az utána következő GYES alatt lehet munkát végezni és - nektek köszönhetően - tisztában van a nehézségekkel is.

Nem az volt a kérdése, hogy megtartsa vagy sem a gyerekeket, hanem az, hogy honnan tud még egyéb segítséget kérni.

Valójában a hasonló sorstársak pozitív visszajelzésére lett volna kíváncsi, nem arra, amit kapott helyette.

Szinte biztos, hogy nem követi már a saját kérdésére kapott válaszokat, úgyhogy nyugodtan "leállhattok". Látszik, hogy elszánt, nem engedi magát befolyásolni. Jól teszi.

2021. dec. 5. 05:36
 60/68 anonim ***** válasza:
77%

Gyed kb 150e, csp 30, gyerektartás legyen 40. Ez 220e, alberletben 2 gyerekkel ez is az éhenhalás szintje.

Plazmaadas? Honnan tudod hogy alkalmas? Hogy akar vagy tud adni? Vagy hogy van hol adjon? Van ahol 30 km a legközrlebbi plazmacentrum. 0 segítsèggel el se tud menni oda se..magadtól vagy hülye vagy segítenek?

2021. dec. 5. 08:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!