Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzhezjutni , kismamaként,...

Pénzhezjutni , kismamaként, egyedül?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném , semmilyen önsajnálatról szó nincs .

Próbálom röviden leiirni az én kis történetemet.

Az életemben kiskorom óta egyedül vagyok, nincsenek szüleim sem nagyszüleim. Senkim . Volt aki nevelt , de tőlük sajnos csak a rosszat kaptam.

Van iskolai végzettségem , szociális gondozó vagyok. Dolgoztam is egész mostanáig. Mivel kiderült, 3 hete hogy terhes vagyok. Ikrekkel.

Egy olyan férfitól, aki elhitette velem hogy szeret... mostmeg persze eltűnt mint szamár a ködben. Nem kellünk neki sem én sem a gyerekek.

A kérdésem a következő... azokhoz akil esetleg jártasabbak a dologban .

Hogyan tudnék pénzhez jutni, egyedülállóként? Ilyen hitelre , kölcsönre gondolok.

Babaváró úgy tudom csak házaspárral együtt igényelhető...

Jelenleg egyik barátnőmnél lakom, ahol nyilván nem sokáig maradhatok. Táppénzt kapok, majd a babák születése után GYED-et.

Sajnos ez a táppénz még alberletre sem elég...

Esetleg a helyi önkormányzat segitségét kérhetem-e lakást illetően? Jelenleg nagyon kétségbe vagyok esve , minden tőlem telhetőt szeretnék megadni a gyerekeimnek. Semmi kilátás..

2021. dec. 2. 20:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos én is csak a 15. és 16. válaszokkal tudok egyetérteni, ezzel a kezdőállapottal sajnos nem látok reális kiutat.

A hitel a jelenlegi becsülhető fizetésed és bármilyen terhelhető ingatlan nélkül még egy évre sem lenne elég, és még mélyebbre kerülnél utána.

Sajnos ez alapján nem tudod te felnevelni a gyerekeket. :(

Ez alapján vagy az árvaház (ezt sem kívánom, ismerem az ottani körülményeket, talán még kevesebbel indulnának az életben, mint te) vagy az abortusz lehet megoldás. Tudom, hogy nehéz, de sajnos másik lehetőséget én sem látok. :(

2021. dec. 3. 00:46
 22/68 anonim ***** válasza:
19%

"Sajnos ez alapján nem tudod te felnevelni a gyerekeket. :("

Miért vagytok Ti ebben olyan borzasztóan biztosak?

Már csak azért is érdekel, mert a kérdező láthatóan nem ilyen jellegű válaszokra volt kíváncsi, a leendő gyerekeit figyelembe véve tervezi az életét, nem pedig nélkülük.

Én is azt ajánlom, hogy önkormányzati bérlakásra adjál be kérvényt. Az is jobb, mint a semmi, legalább el tudsz indulni valahogy.

Ahol pedig egy gyereknek jut, ott jut a többinek is. Nyilván nem olcsó mulatság felnevelni egy gyereket sem, de minden megoldható, csak akarni kell, leginkább leadni a felesleges igényekből és becsülni azt, ami éppen van.

Tudom, mivel hasonlót végigcsináltam már. Lehet boldogulni egyedül is. Persze nem szabad összetörni lelkileg. A kérdező ráadásul GYED-et fog kapni, ami klasszisokkal több, mintha csak GYES-t kapna. És még ott van egy barát is. :)

Majd apukát bevonni a gyerekek eltartásába, ha kell peres úton is...

Sok sikert, és jó egészséget, kitartást kívánok a babákhoz!

2021. dec. 3. 05:14
 23/68 anonim ***** válasza:
89%

Az ilyen bullshit-el nem segítesz ám...

Ebben a kategóriában (üzlet és pénzügyek) azért a matek számit igazán.

Önkormányzati lakást nem lehet kapni egyik napról a másikra. Arra pályázni kell, jellemzően évente egyszer írnak ki pályázatot.

Ott is van lakbér, rezsi amit fizetni kell.

Ezt és a letfenntartas költségeit 3 főre nem tudod kigazdalkodni a GYED-ből, sem egy szociális munkás fizetesebol.

2021. dec. 3. 06:52
 24/68 anonim ***** válasza:
88%
#22 ez a legnagyobb álszent duma ami a világon létezik, hogy ahol egynek jut jut többnek is, meg ha a jóisten ad báránykát ad mellé legelőt is. A gyomrom fordul fel mindig mikor ezeket hallom. Terhesnek lenni véletlenül egy dolog, nem feltétlenül a védekezés hiánya lehet a 0.1%-os hiba határba esni is, de utána kell felelősséggel dönteni, mindenkinek joga azt kezdeni az életével amit akar, de más főleg 2 más ember életét tönkre tenni na az szemétség, és ha egynek jut jut többnek is meg bárányka legelő... esetén miért van annyi éhes, koszos, szomorú gyerek az ingyen ételosztásnál ? Az abortusz egy borzalmasan nehéz döntés lehet, mind az örökbe adás, de megtartani csak azért, hogy te jobban érezed magad nettó gusztustalan önzőség semmi több, mert kamu, hogy gyereknek akarsz jót azzal, hogy megszülöd inkább a saját lelkedet pátyolgatod, hogy te milyen egy fasza ember vagy, hogy nem ölted, meg a gyereket inkább megszülted, de hova ? A kilátástalanságba, a nyomorba és az éhezésbe, ha magadnak nem jut kajára és a lakásra akkor még két szájnak, hogy jutna ?
2021. dec. 3. 09:37
 25/68 anonim ***** válasza:
47%
Hány hetes terhes vagy?
2021. dec. 3. 09:43
 26/68 anonim ***** válasza:
69%

Abortusz

Ne baxx ki velük, nem lesz normális életük..

2021. dec. 3. 09:44
 27/68 anonim ***** válasza:
87%

Ahol egynek jut többnek is..aha, akkor miért van annyi éhező gyerek?

De ilyen indíttatással valszeg elveszik tőle a gyerekeket eleve mert nem lesz kb hova hazavigye őket. Nem egyszerűbb elvetetni azt a sejtcsomót mint kitudja hova kerülnek majd??

Az hogy van krumplistészta az asztalon még nem gyerekfelnevelés.

A gyede lesz kb 2 gyerekre mondjuk szociális munkás volt mondjuk lesz nagyon max 250e ft a gyede vagy annyi sem. Lakbér rezsi felét elviszi ha nem többet. Majd 100 ezer ft-ból fog 3 ember enni, tisztálkodni, gyógyszert venni, ruházkodni? Szerintem elég borítékolható hogy egy fillérje se lesz soha és családi háttere sincs. Ha nőnek majd iskoláztatni stb őket egy maj kb 200 ezres fizetéből albérletben? Gondolkodjatok már komolyan..

2021. dec. 3. 09:51
 28/68 anonim ***** válasza:
90%

#22 leadni felesleges igényekből? Mire gondolsz? Evés, fűtés?

Felfogod hogy itt nem az a tét, hogy anyukának lesz e körmösre valója hanem hogy lesz e hol miből lakni meg enni. A gyerek meg milyen igényből adjon le? Joga van a normális minőségi élethez, ha ez nem megy nem kell erőltetni.

2021. dec. 3. 09:55
 29/68 anonim ***** válasza:
84%

"Ahol pedig egy gyereknek jut, ott jut a többinek is."

Ja értem, egy gyereket etetni ugyanannyiba kerül mint kettőt. Tök logikus...

2021. dec. 3. 10:36
 30/68 anonim ***** válasza:
87%

22. Ez szörnyű tanács, kb azt mondod, hogy majd lesz valahogy, de érdemi megoldást nem tudsz.

1 gyerek nagyon drága, 2 gyerek még drágább… szóval ilyen nincs, hogy jaj úgyis mindenkinek jut, legalábbis a gyerek nem lesz vele kisegítve ha neki csak kevesebb jut.

A másik, hogy a felesleges igényekről le kell mondani. Hát itt az alapvető szükségletek teljesítése is gondot okoz.. szóval nem túl nagy igények. De a gyereket nem a minimumon kell felnevelni.

Nem kell neki luxus babakocsi meg magánóvóda, de ezek nélkül is el tudnak szaladni a költségek. Vagy mit csinálsz ha a gyereknek gyógytornára van szüksége, vagy szemüvegre? Azok is alapvető szükségletek, viszont a kérdező nem tudná kifizetni.

2021. dec. 3. 10:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!