Pénzhezjutni , kismamaként, egyedül?
Először is leszögezném , semmilyen önsajnálatról szó nincs .
Próbálom röviden leiirni az én kis történetemet.
Az életemben kiskorom óta egyedül vagyok, nincsenek szüleim sem nagyszüleim. Senkim . Volt aki nevelt , de tőlük sajnos csak a rosszat kaptam.
Van iskolai végzettségem , szociális gondozó vagyok. Dolgoztam is egész mostanáig. Mivel kiderült, 3 hete hogy terhes vagyok. Ikrekkel.
Egy olyan férfitól, aki elhitette velem hogy szeret... mostmeg persze eltűnt mint szamár a ködben. Nem kellünk neki sem én sem a gyerekek.
A kérdésem a következő... azokhoz akil esetleg jártasabbak a dologban .
Hogyan tudnék pénzhez jutni, egyedülállóként? Ilyen hitelre , kölcsönre gondolok.
Babaváró úgy tudom csak házaspárral együtt igényelhető...
Jelenleg egyik barátnőmnél lakom, ahol nyilván nem sokáig maradhatok. Táppénzt kapok, majd a babák születése után GYED-et.
Sajnos ez a táppénz még alberletre sem elég...
Esetleg a helyi önkormányzat segitségét kérhetem-e lakást illetően? Jelenleg nagyon kétségbe vagyok esve , minden tőlem telhetőt szeretnék megadni a gyerekeimnek. Semmi kilátás..
Ja tényleg, lehet úgy nevelni gyereket, hogy kér a védőnőtől meg ingyen csoportokból ruhát, összekéreget tápszerre valót a neten, ő maga mondjuk alig eszik hogy a gyereknek legyen mit enni, ha betegek majd maximuk otthon kifekszik mert nem lesz 20 ezre nekik gyógyszert venni. Nem fűtenek, beöltöznek pulcsiba. Ez is egy élet végülis, de milyen?
Ha visszamegy dolgozni is nem fog milliókat keresni, ilyen végzettséggel. Gyerek eleinte sokat beteg, 2 gyereknél kb valamelyik folyton beteg..60% táppenz,mondjuk kap majd 140 ezret egy hónapban, abból hogy éljenek meg 3an albérletben? Sehogy...így nem lehet gyereket vállalni. Abortusz vagy örökbeadás, más nincs.
31
Szocgondozók egy tappénz nélküli hónapban keresnek 140 körül. Neki még annyi sem lesz így.
Sajnos van az a mondas, hogy a szegenyseg ujratermeli magat…
Sajnos, aki hasonlo korulmenyek kozott elt gyermekkoraban, nem volt szamara biztositva a minosegi oktatas az legtobb esetben sajnos ezeket a magaval hozott viselkedesi formakat adja tovabb a kovetkezo generacionak is, akiknek ugyanezzel a teherrel kell megprobalkozni hatha sikerul majd nekik kitorni. :/
Nem vagyok járatos ilyenben,de nem lesz könnyű. Viszont rengeteg örömben is részed lesz a gyermekek által.
Első körben a háziorvosi/védőnői körzet ahová tartozol a védőnőtől kérnék segítséget, hogy hozzon össze a szociális szolgálattal. Vannak anyaotthonok, ahol egyedülállókat is befogadnak. Az önkormányzatnál is lehet érdeklődni, hátha van szociális lakás, ami kivehető minimális összegért.
Ha volt legalább 2 éves munkaviszonyod, akkor a magasabb összegű ellátásra vagy jogosult.
Én imádkozom értetek, hogy kialakuljon az életetek! Szurkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!