Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzhezjutni , kismamaként,...

Pénzhezjutni , kismamaként, egyedül?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném , semmilyen önsajnálatról szó nincs .

Próbálom röviden leiirni az én kis történetemet.

Az életemben kiskorom óta egyedül vagyok, nincsenek szüleim sem nagyszüleim. Senkim . Volt aki nevelt , de tőlük sajnos csak a rosszat kaptam.

Van iskolai végzettségem , szociális gondozó vagyok. Dolgoztam is egész mostanáig. Mivel kiderült, 3 hete hogy terhes vagyok. Ikrekkel.

Egy olyan férfitól, aki elhitette velem hogy szeret... mostmeg persze eltűnt mint szamár a ködben. Nem kellünk neki sem én sem a gyerekek.

A kérdésem a következő... azokhoz akil esetleg jártasabbak a dologban .

Hogyan tudnék pénzhez jutni, egyedülállóként? Ilyen hitelre , kölcsönre gondolok.

Babaváró úgy tudom csak házaspárral együtt igényelhető...

Jelenleg egyik barátnőmnél lakom, ahol nyilván nem sokáig maradhatok. Táppénzt kapok, majd a babák születése után GYED-et.

Sajnos ez a táppénz még alberletre sem elég...

Esetleg a helyi önkormányzat segitségét kérhetem-e lakást illetően? Jelenleg nagyon kétségbe vagyok esve , minden tőlem telhetőt szeretnék megadni a gyerekeimnek. Semmi kilátás..

2021. dec. 2. 20:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
92%
Nem engedik, hogy hazavigye, hiába vernyog.
2021. dec. 3. 22:55
 42/68 anonim ***** válasza:
4%

"Nem engedik, hogy hazavigye, hiába vernyog."

Én is hazavittem a kórházból. Nem vernyogtam. Fel is nőtt.

2021. dec. 4. 04:59
 43/68 anonim ***** válasza:
25%

22-es vagyok.

Kedves Kérdező! Ne törődj azokkal, akik más értékrendet képviselnek.

Én tudom miről beszélek, mert én is végigcsináltam hasonlót, csak egy gyerekkel. Szintén önkormányzati bérlakásban kezdtem, szinte pár hónap alatt el tudtam intézni, mert állandóan mentem utána. Védőnői javaslatokat is beszereztem hozzá. Nem az álmaim otthona volt, de volt. Mindent ki lehet bírni, csak a fejben kell rendet tenni. :)

Nyilván ezek könnyebb megéléséhez kell rengeteg pozitív szemlélet és mocsok nagy akaraterő, hogy változtass az életeden, meglásd a lehetőséget valamiben.

Én semmit nem bántam meg. A gyerekem ma már 14 éves, igaz én nem azt vettem meg neki eddig, amit szeretett volna, hanem azt, amire valóban szüksége volt. :)

Miért nem omlottam össze? Mert eleve mélyszegénységből jöttem, nekem ezek nem voltak ismeretlenek, ezért nem is féltem tőle. Innen tudom, hogy ahol jut egynek, ott jut többnek is. Ez részemről nem csak duma. Középiskola alatt 3 idős emberrel laktam együtt, ahol nem használhattam a villanyt. Gyertyafény mellett írtam a leckéimet, lavorban tisztálkodtam. A lakhatásért cserébe segítettem a kertjüket művelni. Nem éltem meg katasztrófaként ezeket az időket, ezért nem hátráltam meg mástól sem.

Ma már saját lakásban lakunk. A munkáltatóm segített benne (kamatmentes kölcsön) és sok minden másban is, mint bútorszállítás stb. Nyilván ezért le kellett valamit tennem előtte a cégnél, hogy kiérdemeljem. Kocsim nincs és nem is lesz soha. De helyette tudok tömegközlekedni. ;) Most is művelek egy kertet, mint gyerekkoromban, amit az idős tulaj már nem tud, de eladni sem akarja. Amit termelek rajta, az enyém. Most is sok mindent kapok. Elég hozzá pár jólelkű kertszomszéd. Sokszor az ember nem is gondolná, hogy mennyi hasonló beállítottságú ember él közöttünk, csak nem tudunk róla.

Mivel a fiam már tini, kicsit nehezebb anyagilag, mert közöttük a csordaszellem nagyon meghatározó. Szükség van a NIKE, ADIDAS feliratokra a cuccokon, különben a közösség "kidobja" magából. Viszont albérletet már rég nem fizetek, azt használom fel ezekre. Én nyilván nem tervezem, hogy diplomás lesz, de szakmát adok a kezébe. Anyagilag is stabilan állunk, már tartalékolok egy ideje.

Apukát is hasznosítottam. Nem hagytam ki a gyerek eltartásából, hiába szerette volna. :)

Rengeteg tervem van még, és addig nem akarok meghalni, amíg a tengert nem látom élőben. :)

Én tényleg nagyon sok erőt, egészséget, és kitartást kívánok Neked! És azt, hogy minden vágyad váljon valóra úgy, mint nekem, mert szerintem nagyon megérdemled. Aki már most így szereti a meg nem született gyerekeit, az nálam mindent visz!

2021. dec. 4. 05:55
 44/68 anonim ***** válasza:
82%

44-es oké te megoldottad. De könyörgöm 2021-et írunk, olyan szinten drágult az élelmiszer, hogy tarthatatlan, egyedül nem fog tudni 2 gyereket ellátni. 2 év múlva csak 25 ezret fog kapni, meg a 30 ezer családit, 55 ezerből hogy fog 3 embert eltartani? Önkormányzati lakásról beszélünk, ahol nem tud zöldséget termeszteni... Bölcsibe nem tudja berakni őket mert felváltva lesznek betegek, nincs az a munkahely, ami havi 2 hét hiányzást megenged. Nincs család, aki tud majd segíteni.

Miért kell így szülni könyörgöm? Elmegy most abortuszra, összeszedi magát anyagilag és majd utána ráér szülni egy normális párkapcsolatba, nem egyedülálló anyaként...Ja arról nem is beszélve, hogy ha császározzák és 1 hétig fel sem fog tudni kelni a heg miatt, akkor ki fogja ellátni? Gondolkodjatok már az eszetlen szülés helyett!!!

2021. dec. 4. 06:17
 45/68 anonim ***** válasza:
83%

Egyetértek az utolsóval. Teljesen más világot élünk már. Az életbe nem fog lakáshoz jutni, ha olyan helyen akar,ahol munka is van. Mi van ha az egyik gyerek beteg lesz és fejleszteni kell? Majd megoldjuk valahogy??? Ez a nem vernyogtam fel is nőtt milyen duma már? A gyereket úgy megkérdezném,hogy mit gondol jó volt a csóróságba felnőnie? Tök jó lehet, mikor a többiek mesélik,hogy hol voltak a nyáron, te meg majd a sarkon levő játszótérre fogod tudni levinni. Anyagias világban élünk, ha a gyereket az ócska cuccai miatt nem veszi be a közösség milyen gyerek-,tinikora lesz már...

A férjem a mai napig mondja,hogy mindig más használt ruháját kapta, és új játékok se voltak, de kellett az anyjának 5 gyereket szülni? Kérdem én minek, a csóróságba?

Úgy felhúz az ilyen, mert ahelyett, hogy akkor lemondanál róluk, önző módon majd megoldjuk valahogy gondolat van.

2021. dec. 4. 06:49
 46/68 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is nagyon önző dolog így szülni. Főleg, hogy nem az van már, mint régen, hogy maximum azt látod, hogy a szomszéd is ugyanolyan szegény mint te és kész, hanem nyitva van az egész világ előtted.

Persze régen simán boldog volt a szegény gyerek, mert fogalma nem volt hogy mashogy is élnek emberek.

Gyerekként ha neked nem jut semmiből akkor csak irigykedve nézheted, hogy a másiknak mennyi mindene van.

Lehet hogy a gyerek nem hal éhen, de az ilyenekből lesznek a lelki beteg felnőttek, akik mindenki más sikerében csak a világ igazságtalanságát látják.

Én nagyon sokat kaptam a szüleimtől és mégis arra törekedtem mindig, hogy a saját gyerekemnek ennél még sokkal többet adjak. Nyilván nem feltétlenül luxuscikkekre gondolok, de konkrétan minden pénzbe kerül már.

A gyereket taníttatni kell, fejleszteni, elvinni világot látni,..

szóval nem a márkás ruha a legfontosabb, de azért nem abból áll a gyereknevelés, hogy nem halunk éhen.

Ja és tényleg bármilyen váratlan kiadás jöhet, szemüveg, ortopéd cipő, fejlesztő torna, …

Ja ráadásul, én nem úgy akartam gyereket vállalni, hogy közben a saját életem megszűnik és 0-24-és küzdelem váltja fel, de ez már csak hab a tortán.

2021. dec. 4. 07:03
 47/68 anonim ***** válasza:
100%
Eddig hol laktál? Egy jó tanács mivel már eldöntötted,hogy mindenképp negtartod a gyerekeket,ne hagyd ki az apukát.Nem tudom ő dolgozik e,de igenis fizessen csak gyerektartást.Ha nem kellenek a gyerekek,akkor is.
2021. dec. 4. 07:48
 48/68 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező!

A dolog eleve ott bukik, hogy ha nincs bejelentett tető a fejed felett nem viheted agyerekeket sehova a kórházból.

A védőnőnek ki kell mennie terepszemlére, környezettanulmányt írni, azután adják csak ki a babákat. Nézd reálisan. Nincs hol laknod. Nem tudod saját magadnad megoldani a lakhatást, megélést hogyan szeretnéd ezt 2 babával?

Nem reális mindig mások jóindulatára apellálni, más nyakára, kontójára meg végképp szürreális gyerekeket vállalni.

Ikrek aminél ugyan nem törvényszerű, de benne van a pakliban, hogy előbb fognak érkezni, legrosszabb esetben NIC-en PIC-en fognak kikötni. Koraszülőtt lévén még több kiadás van, számolj a dévény később tsmt torna lehetőségével. Esetleges speciális tápszerre, gyógyszerre.

Ruha pelenka ect.

Engem tényleg nagyon érdekel te ezekbe belegondoltál?

Ha a párod eltűnt, az apasági nyilatkozatot nem írja alá, bíroság álltal a gyerektartást behajtani megint csak hosszadalmas és megint csak gyenge garancia arra, hogy fizetni is fog..

Lehet jönni itt az "abortusz gyilkosság" szöveggel, de amire készülsz sem sokkal jobb. Mert igen is, nincstelenségre, nélkülőzésre szülni ráadásul 2 gyereket felelőtlenség, önzőség. Azt kellene megérteni és felfogni, nem attól leszel jó anya, hogy ugyan megpróbálsz mindent megadni a gyerekeknek, úgy hogy még magadat sem tudod fenttartani.. Nem ők akarnak megszületni, te akarod a semmire vállalni őket.

2021. dec. 4. 07:51
 49/68 anonim ***** válasza:
33%

Persze fizessen, ha tudott róla, hogy nem védekeznek. Ha együtt döntöttek, hogy gyereket akarnak.

De ha az anyuka egyedül dönt, akkor a felelősség is az övé kell, hogy legyen.

Az "apuka" nem tenyeszbika, és nem atm automata amihez a nőnek végtelenített kártyája van.

2021. dec. 4. 07:52
 50/68 anonim ***** válasza:
Igen,48-as vagyok,teljesen igazad van
2021. dec. 4. 07:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!