Kriptónál illetve tőzsdén hogyan veszitek ki a nyereséget, vagy stabilizáljátok az adott részvényt?
"Hogy én mit meg hogy vettem és hogy hol, tárcacímek, ez nem publikus adat!"
De igen, publikus adat, ez a blockchain lényege hogy az összes tranzakciónak nyoma van és visszakereshető. A nevedet úgyse ismerjük, pont ugyanolyan anonim vagy, mint a 0xabcd28462123456 tárcacímed. Mi a bajod hirtelen? Mégse kell az ingyenes audit és tanácsadás?
Én többé-kevésbé a gyökös nyereségrealizálást követem. Megveszem a coint, és egyből beállítom a sell ordereket 1.5x, 2x, 3x, 5x, 10x, 20x, 50x, 100x árakra, mégpedig úgy, hogy az adott x-szeres árig a coinjaim 1/gyök(x) része legyen eladva. Sűrűbb létrát is csinálhatsz.
Most nem megyek bele hogy ez miért van így, de a lényeg hogy bármilyen x-ig fut a coin, gyök(x)-1-szeres nyereséget realizálsz vele és gyök(x)-szeres értékben marad a coinodból (ami ugye gyök(x)-1-szeres realizálatlan nyereség). Ez a stratégia tehát a realizált és realizálatlan nyereséget egyensúlyozza a mindenkori beszállásod utáni új csúcson.
Összességében x-szeres moon esetén 2*gyök(x)-1-et mész vele: 4x-nél 3x-et, 9x-nél 5x-et, 25x-nél 9x-et, 100x-nél 19x-et. Nyugodtan alhatsz és nyaralhatsz: ha pump és dumpol egyet amíg nem figyelsz, a fele még akkor is zsebben lesz, amiből aztán vagy visszaszállsz és növeled az eredeti stackedet, vagy viszed másba.
A DEX-es shitcoinoknál persze limit orderek hiányában nem tudod beállítani az eladási pontokat. Ma reggel munkakezdésnél láttam, hogy az RBC, amit 0.29-ért vettem egy hónapja, az eddigi pangás után épp tegnap pumpált, és most 0.62-n van. Ezt nyilván kézzel kell eladni, amit meg is tettem. Lépésről lépésre:
1/gyök(0.62/0.29) = 0.68 tehát a stackem 32%-át adom el (előzőben rosszul írtam, x árig 1/gyök(x)-et tartasz meg). Mi történt? Megtartottam a stackem 68%-át és kihúztam a kezdőtőkém szintén 68%-át (0.32*0.62/0.29 = 0.68 ez is). Nagyot már nem bukhatok, de nyerni még mindig nyerhetek rajta szépen.
Nyilván a tökös gyerekek HODL-olnak a holdig, de én megelégszem fele log-returnnel is, cserébe lesz miből dippeket vennem és lehet, hogy hosszú távon én járok jobban.
Ha ma is megy egy nagyot, mondjuk 1 dollárra, akkor az eladás előtt úgy számolok, hogy az eredeti stack 1/gyök(1/0.29) részét tartom meg, vagy az aktuális stack 1/gyök(1/0.68) részét -- az eredmény ugyanaz lesz. DEX-en szerintem könnyebb az aktuális stack-kel és legutóbbi eladásod árával számolni, mint az eredeti stack-kel és eredeti vásárlási árral. Akárhogy is csinálod, nem árt egy Excel táblázatot vezetni, amibe beírod a stack-edet, árakat, és a gyökös formulát.
Tegnapig ATH minusz pár százalékon állt, és sír hogy veszteséget hoz...
nem akarod végre leírni, hogy mit csinálsz? mert hogy valamivel átb*sznak, az biztos.
Leírom utolsó kipróbáltam a swing tradet, kipróbáltam a holdingot, kipróbáltam hogy egyszerre rakom be a pénzem és azt is hogy apránként, volt stop loss is meg minden variáció! Eltelt egy év és az ilyen videóbloggerek, meg fórumok hogy milyen k jó, igen akik mögötte vannak ők jól keresnek! Nincs mit vele már kipróbálni mert az egész egy rakás szemét! Lehet akár mennyi látszólagos nyereség a veszteség mindig nagyobb.
NINCS MÖGÖTTE FEDEZET, NINCS TELJESÍTMÉNY, NINCS ÉRTÉK, AZ ADJA AZ ÉRTÉKÉT HOGY AZ EMBEREK BEPAKOLJÁK RÁ A PÉNZÜKET. AKI BENNE VAN NEKI ÜZLET ÉS ÉRDEKE HOGY HÍRDESSE HOGY TARSÁK A FOS COINOKBA AZ EMBEREK A PÉNZÜKET! AZ ILYEN FÓRUMOKON MINT EZ, YOUTUBE, MÁS KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN HATALMAS ÜZLET ÉS ÉRDEKET VANNAK MÖGÖTTE HOGY LEHÚZZÁK VELE AZ EMBEREKET!
Játszon aki akar vele tovább, megpróbáltam, elment vele csak a pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!