Kriptónál illetve tőzsdén hogyan veszitek ki a
nyereséget, vagy stabilizáljátok az adott részvényt?
A kérdező szavazást indított:
12 szavazat
Én hagyom bent. Holdnak pont ez a lényege, hogy nem kell csesztetni minden kis árfolyamingadozás esetén. Hosszú távban gondolkodok, nem hetekben, hónapokban, hanem években. Nekem adából van a legtöbb, amikor lement 0,9 környékére akkor sem aggódtam, mert biztos voltam benne, hogy csak átmeneti, nem próbáltam pánikszerűen "menteni". A múlt héten már 3$ felett is volt, most stagnálunk 2,5 körül.
Azt kell eldöntened, hogy ténylegesen mit akarsz csinálni. Ha tradelgetni akarsz, akkor teljesen máshogy kell hozzáállni a piachoz, mintha tényleges hosszú távú befektetésként kezeled, stakeled, stb.
2021. szept. 13. 09:18
2/61 A kérdező kommentje:
Hosszútávon a legjobb módszert keresem amivel maximalizálhatom a bevételem. Ha holdolok azt látom hogy egyszerűen hagyom elszállni a profitot. utána meg javarészt mínuszban vagyok. Idén vettem és mindennel mínuszban vagyok. 100.000 ért vettem leesett 50.000ft ra utána még lejebb 25.000 re is. Amikor volt ez az esés megint vettem 100.000 ft ért ugyan így 50.000ft ra esett. Emellett ott van az is hogy 1000ft os (részvények) coinok 20ft ra esnek, úgy hogy soha vagy évek alatt sem álnak vissza. És nincs semmi garancia hogy hosszútávon mi lesz! A leghatékonyabb módon akarom realizálni a profitot hosszútávon, és megúszni a veszteségeket. Nekem a leghatékonyabb módszer kell a célra.
Ha mindened így esik, akkor szerintem benne van a pakliban, hogy rossz coint/részvényt veszel. Olyan nincs, hogy mindig minden csak esik. Vagy ott rontod el, hogy a csúcson veszel. Akkor nyilván esik, egy újabb csúcstámadás pedig nem minden coinnál borítékolható. Szerintem ezt kellene átgondolnod inkább, hogy mikor és mit veszel.
2021. szept. 13. 09:37
4/61 A kérdező kommentje:
Az olcsón vedd drágán add módszert ismerem. A nagy coinokat is. Arra vagyok kíváncsi hogy realizáljam a hasznot a leg hatékonyabban. Hogy én most tartom és akár esik akár nő ez valahogy nem akar működni. Amikor vettem fel ment 120.000ft ra utána 25 ezerre esett. Tapasztalat hogy hagytam így elúszni hogy akkor nem realizáltam valami jó módszerrel ezt a hasznot. Ne az én esetemre szabjátok, hanem pontosan a leg hatékonyabb módszerek menetére vagyok kíváncsi. Megveszem egyszerre, megveszem apránként, ha folyton esik eladom az egészet. Eladok belőle X részt ha jól állok, mégis hogyan? 1000ft os coin le tud esni 25 forintra hosszútávon. Nem lehet megmondani hosszútávon hol a teteje és az alja. A piac márpedig nem ilyen hogy a végtelenségig megy valami fel!
Nyilván nem a végtelenségig. De ilyen módszer nem létezik, amit te keresel. Mivel nem vagyunk birtokában belsős infóknak, ezért nagyon nagy a szerencsefaktor. Viszont olyan nincs, hogy valaki mindig a szopott f.sz rossz oldalán álljon. A részvényeknél/coinoknál is érdemes elemzgetni a trendvonalakat, az évekre visszamenőleg megvan, sokmindenre lehet következtetni belőle.
De az is megoldás lehet, hogy kitűzöl egy célt magadnak. Pl ezen a coinon 20%-ot akarok realizálni. Szóval megveszed 100ezerért, amikor felmegy 120ra akkor kiveszed, minden körülménytől függetlenül. Így már van egy biztos hozamod, bármi is lesz vele. Viszont nyilván benne van a pakliban, hogy nem indul meg felfelé. Erre milyen módszer van? Semmilyen, a fent leírtak miatt.
2021. szept. 13. 10:31
Én vegyesen csinálom, megvannak azok a kriptók amik staking, farmingolva vannak. Ezeket a nagy eséseknél lassan kompenzálom. Aztán van amivel kereskedek de ugyan ezekbe forgatom. Ott egyszerre rakom be a pénzt. Ahogy nyereséges az egésszel kiszállok. A nyereséget stabilcoinban vagy fiatban tartom és az esésnél ráveszek. Egy eladás és vétel között van hogy heteket hónapokat kell várni a nagy kilengésekig. Amikor meg már erősen elindult fölfelé akkor márt csak eladni szabad! Ha rosszul sül el semmi gond mert addig forgatom. Nem kereskedek semmi olyannal aminél gond ha bennt ragadok. Ami forgatva van ahhoz azért nem nyúlok mert nem lehet ugyan azt a mennyiségű kriptót visszavásárolni. Te kiszeded az megy feljebb, és mire visszavennéd már nem tudod azt a mennyiséget visszavenni. Kereskedéssel ha jól csinálja valaki jóval nagyobb profitot lehet realizálni rövidebb időn belül, de bukni is!
Nagyon nagy összegekkel robotokkal alsósávban valamennyit vesz belőle, a felsőben meg elad. A nagy cégek kicsiket adnak vesznek. A binance tőzsde fejese is azt modja vedd a legolcsóbban és tartsd minden áron. Tapasztatltabb Youtuberek azt ajánlják hogy mindig vedd ki a hasznod! Itt a legtöbben olcsóbban megpróbálják venni, de biztos hogy nem értenek a kereskedéshez.
2021. szept. 13. 12:46
én table cionba raknám, ha el tudnám találni
2021. szept. 15. 10:48
8/61 A kérdező kommentje:
Azt látom tök mindegy milyen olcsón veszem felpumpálják mesterségesen az egészet majd leverik. Ami volt haszon rajta egy centig leverték! Tartom már egy éve de egyre lejebb és lejebb esik. Fórumokon, videómegosztókon arról beszélnek hogy milyen jól keresnek vele. De azt nem mondják el hogyan! Ha rákérdezek konkrét módszerre, na és pontosan hogy csináltad, jön a nagy halgatás! És jön a nagy leoltás amikor elmondom hogy amikor 100.000ft ért vettem, majd tartottam 25.000ft ig esett és már egy éve minúszban vagyok vele! Ahogy én látom a nagykutyák az árkülönbségekkel keresik magukat hülyére, és a szolgáltatásokkal amiket nyújtanak. A grafikonok kirajzolják hogy túl egységesen nőnek és esnek ezek a coinok! Az esés eddig ami rendszeresen az emelkedések után jön mindig egy kicsit negatívabba húzza az összes coin értékét. Nem látom a nyereséget, csak azt hogy veszteségbe vagyok folyton rántva már április óta!
Egy varázsszo: tőzsdeindikátor
2021. szept. 21. 13:55
Azt kell eldöntened, hogy hodlra játszol vagy tradelsz. Ha veszel valamit és soha nem megy feljebb az árfolyam, akkor rosszkor vetted. Akik keresnek rajta, valószínűleg napi szinten tradelnek, vesznek amikor olcsóbb, eladják, amikor drágább. A hodl megint más kávéház, ahhoz másképp kell hozzáállni. Na meg persze ha az ember noname shitcoinoktól várja a megváltást, abban benne van a bukó is. Én is buktam rajtuk, igaz nem sokat. Azóta végeztem vele. Shibám van pár millió, haveroktól kaptam szülinapomra poénból :D Az az egy, amit tartok, azon kívül csak normális coinokat tartok már.
2021. szept. 21. 13:56
Kapcsolódó kérdések: