Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a munkáltató adatvédelmi...

Ha a munkáltató adatvédelmi jogsértést követ el a munkavállaló al szemben, akkor mindenképpen lesz valami következménye?

Figyelt kérdés
Adatvédelmi jogsértés esetén elkerülhető a szankció? Vagy ha megállapításra került a jogsértés, akkor mindenképp szankció várható? Mi lehet az?

2021. jan. 21. 22:34
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Elmondtam a vezetőmnek a betegségem emailban, mert el kellett mennem kórházba. Ő meg engedély nélkül továbbította ésmás is még tudta. Aztán ott sajnálkoztak.
2021. jan. 22. 07:33
 22/31 anonim ***** válasza:
Azért ez még messze van a jogsértéstől.
2021. jan. 22. 07:35
 23/31 anonim ***** válasza:
Hat ha nem a leleteidet küldted el csak megosztottad, hogy beteg vagy, az nem meríti ki ezt a fogalmat...
2021. jan. 22. 07:40
 24/31 anonim ***** válasza:
58%
Mert a főnök hogy a rákba intézze el a táppénzed? Hr-es, könyvelőnek tudnia kell róla. Plusz a műszakvezetőnek is tudnia hogy mi van veled.
2021. jan. 22. 08:10
 25/31 anonim ***** válasza:
Ez nem jogsértés.
2021. jan. 22. 08:10
 26/31 A kérdező kommentje:
Megállapításra került a jogsértés adatvédelmi hatósági szakértő által. Tehát ez nem kérdés. A kérdés az, hogy még tehetik e, hogy szemet hunynak, vagy fegyelmi lesz?
2021. jan. 22. 09:40
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez tőled függ. Hogy tovább lovagolsz e még ezen az ügyön. A harag rossz tanácsado, mellesleg a gyógyulást sem segíti elő az örökös harc és készenlét.

Sztem nyugodj le, és csak a gyógyulásra és jó dolgokra koncentrálj, hamarabb jössz rendbe.

Jobbulast.

2021. jan. 22. 19:20
 28/31 anonim ***** válasza:

"Elmondtam a vezetőmnek a betegségem emailban, mert el kellett mennem kórházba."

Én is úgy gondolom, hogy ezt engedd el lelkileg. Egy baromnak mesélted el. Máskor ne tedd, vagy jól nézd meg, hogy milyen információt kivel osztasz meg.

- Mi a bajod?

- Túlélhető, de ahhoz kórházba kell vonulnom

Kb. így intézd legközelebb... :)

2021. jan. 23. 05:38
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem akartam elmondani. De sokadszor kértem, hogy engedjen el kórházba. Azért írtam le, hogy lássa súlyos..
2021. jan. 24. 04:30
 30/31 anonim ***** válasza:

"Nem akartam elmondani. De sokadszor kértem, hogy engedjen el kórházba. Azért írtam le, hogy lássa súlyos.."

A betegség/táppénz nem olyan, mint a szabadság, hogy a főnöknek el kell engednie hozzá vagy menni kell az állapotod miatt vagy halasztható, de akkor is az orvos utal be a kórházba, nem a főnököd.

A főnököd max tudomásul veszi, hogy kórházba kerültél. Ennyi.

2021. jan. 24. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!