Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű közmunkaszerz...

Határozott idejű közmunkaszerződést milyen következményekkel mondhat fel a munkavállaló?

Figyelt kérdés
2012. márc. 16. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Meghatározott időre eltiltanak bármilyen munkaügyi központ által folyósított segélytől. Hogy ez az idő jelenleg mennyi, azt nem tudom. Két indoklást fogadnak el a visszamondásra, akkor nincs szankció:

1. Üzemorvos megállapítja, hogy a kiközvetített munkára nem vagy alkalmas.

2. Tudsz nekik mutatni egy munkaszerződést, hogy ekkor és ekkor itt kezdesz dolgozni.

2012. márc. 16. 15:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Más következménye nincs? A határozott idejű szerződésnél "normális" munka esetén a munkáltató kérhet kártérítést, a hátralévő időre járó munkabér megfizetését. Ennél nincs ilyen?
2012. márc. 16. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy lenne ilyen következménye. Ha el tudsz helyezkedni rendes (nem közmunkás) munkahelyre, annak elméletileg csak örülniük kell, hiszen egyel kevesebb segélyezett.
2012. márc. 16. 18:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Külföldre fogok költözni és a szerződésem egy hónappal később járna le, minthogy indulnék....
2012. márc. 16. 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor is felmondhatsz következmények nélkül, ha a végzettségedhez alacsonyabb végzettséget igénylő munkakörben vagy.(pl.érettségid,vagy diplomád van.de takarítóként alkalmaznak)
2012. márc. 18. 11:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Na ez nem áll fent...
2012. márc. 18. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor is felmondhatsz következmények nélkül, ha a végzettségedhez alacsonyabb végzettséget igénylő munkakörben vagy.(pl.érettségid,vagy diplomád van.de takarítóként alkalmaznak)"

Na ez már pont nem így van. 2010-ben ezt a szabályt megváltoztatták, bármilyen felajánlott munkát el kell fogadni végzettségtől függetlenül, különben lőttek bármiféle járandóságnak, amit a munkaügy ad.

Tudom, mert 2010 őszétől én is ebben a közmunkás mókuskerékben voltam, és csak most februárban sikerült "szabadulnom" onnan.

2012. márc. 19. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ki kell mennekülni külföldre.Ilyen kevés pénzből csak szenvedni lehet,ezek meg dugják föl maguknak azt az összeget.
2012. ápr. 17. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!