Határozott idejű közmunkaszerződést milyen következményekkel mondhat fel a munkavállaló?
Meghatározott időre eltiltanak bármilyen munkaügyi központ által folyósított segélytől. Hogy ez az idő jelenleg mennyi, azt nem tudom. Két indoklást fogadnak el a visszamondásra, akkor nincs szankció:
1. Üzemorvos megállapítja, hogy a kiközvetített munkára nem vagy alkalmas.
2. Tudsz nekik mutatni egy munkaszerződést, hogy ekkor és ekkor itt kezdesz dolgozni.
"Akkor is felmondhatsz következmények nélkül, ha a végzettségedhez alacsonyabb végzettséget igénylő munkakörben vagy.(pl.érettségid,vagy diplomád van.de takarítóként alkalmaznak)"
Na ez már pont nem így van. 2010-ben ezt a szabályt megváltoztatták, bármilyen felajánlott munkát el kell fogadni végzettségtől függetlenül, különben lőttek bármiféle járandóságnak, amit a munkaügy ad.
Tudom, mert 2010 őszétől én is ebben a közmunkás mókuskerékben voltam, és csak most februárban sikerült "szabadulnom" onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!