Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik foglalkoztak/foglalkoznak...

Akik foglalkoztak/foglalkoznak Amway-jel tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Pro és kontra érdekelne. Megéri belevágni? Akiknek valamilyen közük volt az Amway-hez tudnának véleményt mondani róla, akinek bevált miért, hogyan, illetve akinek nem az miért lépett ki? Én személy szerint tartózkodok tőle, de most nagyon be szeretnének szervezni az egyik ismerősömék. Egyelőre nem igazán fog meg és nem szeretem az ehhez hasonló "munkát", de ha mégis megéri akkor talán kipróbálnám.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. febr. 13. 06:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/113 anonim ***** válasza:
60%
Adószám es adóazonosító jel nem ugyanaz. A navos tudnivalót es az itthoni bevallást is mellékeltem ahol látható, hogy az adószám és az adóazonosító két külön dolog.Te csak a szponzor maszlagait tudod ismételni "vállalkozóként", aki rábízza vakon magát egy könyvelő általános ismereteire. Ebből is látszik egy adóvizsgàlatod se volt még. Mert az egyből 1-2 millió büntetés lett volna adószám hiánya miatt üzleti tevékenységre . Aki alattad beszerveződik az magàra vessen. "vak vezet világtalant" adószáma van a munkanélkülinek, alkalmazottnak, meg aki sose dolgozott.És jutalékot számláz érvényes adószám nélkül az mlm cégnek. Na ezért is olyan amilyen a megítélése az ilyen ügynököknek, elnézést... " üzletembereknek". 😁😁😁😁
2020. márc. 1. 12:35
 92/113 anonim ***** válasza:
Adószám es adóazonosító jel nem ugyanaz. A navos tudnivalót es az itthoni bevallást is mellékeltem ahol látható, hogy az adószám és az adóazonosító két külön dolog.Te csak a szponzor maszlagait tudod ismételni "vállalkozóként", aki rábízza vakon magát egy könyvelő általános ismereteire. Ebből is látszik egy adóvizsgàlatod se volt még. Mert az egyből 1-2 millió büntetés lett volna adószám hiánya miatt üzleti tevékenységre . Aki alattad beszerveződik az magàra vessen. "vak vezet világtalant" adószáma van a munkanélkülinek, alkalmazottnak, meg aki sose dolgozott.És jutalékot számláz érvényes adószám nélkül az mlm cégnek. Na ezért is olyan amilyen a megítélése az ilyen ügynököknek, elnézést... " üzletembereknek". 😁😁😁😁 Nem minden vállalkozásban van sponzol. Te az MLM mantrát ismételgeted ujra és ujra annak ellenére hogy ezerszer leirtam, hogy neke nem MLM uzleti elképzelésem van csak valami hasonlo. Itt nincs sponzor. Felettem csak a jo isten áll. Bár nevezheted sponzornak Ferenc pápát is. Az alkalmazott a vállalkozo és az adoszámos magánszemély száma háom kulonböző szám. Lehetnem ugyanaz a neve de nem is erről irtam, hanem arrol, hogy van száma annak is aki nem vállalkozo vagy alkalmazott, de még akkor is lehet ha soha az életben nem dolgozott semmit. A lényeg amit irtam, hogy adoszámos magánszemélynek sem kell lennie hogy legyen valamilyen száma amit a navtol kap. max azt máskép hivják. Erről irtam, csak nem értetted meg. Olyan könyvelőt kell választani aki felelősséget is vállal s akkor rá lehet bizni magunkat. Amugy meg ha nekunk kell ismerni a könyvelési szabályokat akkor minek a könyvelő??? Azért az hogy valaki vállalkozi és az hogy zleti tevékenységet végez nem ugyanaz. Ép te jössz folyton a piackutatással. Azt senkinek se probáld bemagyarázni, hogy a nav azért megbirságol valakit, mert a piacot kutatja, azt flméri és hogy ehhez adoszám kell. Ugyakkor fontos része az uzletnek a vállalkozásnak, s késöbb nagyon sok pénzt hoz. De hogy ezért valakit megbirságolnának? Akkor a tescoban is meg kéne barságolni, méghozzá milliokra azt aki megnézi, hogy melyik kenyér az olcsobb... "És jutalékot számláz érvényes adószám nélkül az mlm cégnek." ilyen hulyeségeket meg miért találsz ki? Azt hinném, már nem irsz nagyobb hulyeséget mint eddig, aztán kiderul, hogy mégis. A jutalékot eleve a cég utalja a hálozatépitő számlájára, s ennek a feltétele a megfelelő dokumentumok felmutatása. Komolyan ugy gondolod hogy pl. az Amway majd csak ugy utalgatni fog évényes adoszám nélkul??? Az ötleted joval azelött elakad, minthogy birság lehetne belőle. De még mindig nem vagy tisztában az MLM alapjaival. Teljesen lényegtelen, hogy ki alá lép be valaki egy MLM-ben. Ez nem valami állami munkahely ahol az számit kinek van protekcioja vagy ki a csokos. Az számit, mi az a munka,amit elvégez. A tanácsadás tekintetében - ami nem könyvekési tanácsadás - pedig a felette levő összes ember számit, nem az az egytelen egy aki alá belépett.
2020. márc. 1. 13:39
 93/113 anonim ***** válasza:
Ja, hogy Te jöttél vissza az észt osztani másik regisztrációs név alatt? Gondolhattam volna az adószám ugyanaz mint az adóazonosítóból. 😁😁
2020. márc. 1. 13:51
 94/113 anonim ***** válasza:
Ja és a másik általad ismételgetett de félreértett kérdésemet probáld meg alapol venni akkor is amikor nem hulyeséget irsz. A vállalkozáshogy megvásárolt eszközök, már bőven tulmutatnak a piacelemzésen, már gyakorlati, pénzmozgással is járo tevékenység, mégsem kell lennie hozzá se vállalkozi engedély, se vállalkozi igazolvány, még adoszámos magánszemélynek se kell lennie. Még alkalmazottnak se. Ép ez a lényeg, magánemberként kérhet számlát ezekről báki s a vállakozásában késöbb elszámolhatja, amikor már megvannak ehhez - az elszámolásához szukséges feltételek. De bőven dolgozhat a vállalkozásában vele s addig a pillanatik amig nem keletkezik bevétel, a navot nem érdekli. Max ellenörzés szintén ami során kiderul, hogy nincs semmilyen kötelezettsége. Azért senkit se fog a nav megbirságolni mert vásárolt egy telefont vagy egy számitogépet, nyomtatot, stb stb. Azért se ha mielött megvette megnézi több helyen mennyibe kerul. De még azért se ha olyan termékekről informálodik amit pl. a késöbbiekben el akar adni. nagyon nem vagy tisztában te az alapfogalmakkal sem, egyre jobban kezdek kételkedni benne hogy bármi közöd van a könyveléshez vagy a vállalkozásokhoz. Persze mivel milliárdos birságokrol irsz azokhoz lehetséges hogy van közöd. Menő telefon, tukör elötti önszuggesszio, MLM es más vállalkozások modszeres öszekeverése, eltérő nagyságrendu adatok összehasonlitása, álomfizetés, szegregácio, millios birság. Az utobbi viszont szépen bele is illik az eddigi sorba, és a többi se log ki.
2020. márc. 1. 13:57
 95/113 anonim ***** válasza:
"Ja, hogy Te jöttél vissza az észt osztani másik regisztrációs név alatt? Gondolhattam volna az adószám ugyanaz mint az adóazonosítóból. 😁😁" ebben tévedsz s ez megint egy ferdités, egy szoval se mondtam hogy ugyanaz, ép a kulönbözöségukről irok. Hogy utobbi pl olyannak is lehet aki magánember marad. Tudod, az értő olvasás ami nálad az elejétől fogva hiányzik, akkor is ha egy egy kifejezést felcimkézve többszörs ujramagyarázásal az arcodba tolok. Hát ha igy könyvelsz akkor a jo ég mentsen meg téged mindenkitől.
2020. márc. 1. 14:00
 96/113 anonim ***** válasza:

"Amugy meg ha nekunk kell ismerni a könyvelési szabályokat akkor minek a könyvelő??? "

1. A könyvelő is tévedhet és több szem, többet lát alapon kisebb a hibás könyvelés lehetősége.Pàne hogy mivel megbízási szerződés utasítást adhat a megbízó a megbízottnak. Vagyus urasithatid a könyvelőt ha veletken vagy epp szándékosan félre akarna könyvelni , hogy javítsa már ki pl a bérszámfejtést, mert elfekejtette Juliska után érvényesíteni az adókedvezményt. Vagy ugyan hataridore adja mar be valos adattartalommal az áfa bevallást, mert sokadik büntetés jön már amiatt ismételt mulasztásra, hogy 0-san bedobàlja a bevallásokat Neked havi 20.000-ért.( Szintén saját példák) 😊

2. Ki mondta hogy kell könyvelő? A számviteli trv pontosan meghatározza, hogy se adószàmosnak se egyéni vállalkozónak nem kötelező a könyvelő.

3. Ha ennyire vágod az adószàmos magánszemély intézményét akkor minek fel azonos kérdést vele miközben azt se tudod mi az adóazonosító jel és adószám közti különbség.

2020. márc. 1. 14:01
 97/113 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudnám mi a kulönbség akkor nem irnám le kinek melyik van, vagy ép lehet, kinek melyik kötelező s melyik az ami csak lehetőség, és mikor.

Ha te a sookadik birsággal járo hibáért fizetsz egy könyvelőnek az a te bajod. Én az első olyan hibáért meneszteném, amit nem fizet ki. Nem azért fizetek, hogy mégtöbbet fizethessek. Ép azért hogy kevesebbet, a szabályokon kivul észrevegye az adokedvezményeket s a pénzt ne vigye, hanem hozza. Ha viszont vállalja a hibáiért a felelősséget, akkor felőlem annyit hibázhat, amennyit csak akar, az ö dolga.

2020. márc. 1. 14:23
 98/113 anonim ***** válasza:
"Ki mondta hogy kell könyvelő? A számviteli trv pontosan meghatározza, hogy se adószàmosnak se egyéni vállalkozónak nem kötelező a könyvelő." A pék mondta. Csak akkor ad kenyeret ha van pénzem. Könyvelési ismeretek és (szakképzett) könyvelő nélkul peddig birság lesz, nem pedig KP.
2020. márc. 1. 14:25
 99/113 anonim ***** válasza:
Könyvelővel is bírság lehet könnyen a vége , ha nem kontrollálod a könyvelőt. Vagy akartattol több is nekem pl btk rendőrség, meg navos eljárások sora plusz jókora önreviziós költség. De az Amway meg az Flp se úszta meg pl pont a bírságot + adóhiányt hiába volt könyvelője, meg auditora. 😊
2020. márc. 1. 16:12
 100/113 anonim ***** válasza:
Ebből kiindulva akkor is birság lesz a vége, ha kontrollálom a könyvelőt. Akkor marad mégis a feketemunka, az legalább adómentes.
2020. márc. 1. 16:23
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!