Aegon reálhozam hova tünt?
május 31én ugye véglegessé vált az összeg,én ma meg akartam nézni,és azt írja ki hogy :
""Ismeretlen pénztári azonosító!
Kérjük ellenőrizze a "pénztári azonosító" mezőt, esetleg próbálja meg más pénztári azonosítóját megadni!""
miért nem tudom megnézni?Egész eddig jó volt,közbe rápillantottam,kizárt hogy elütöttem volna valamit :S
vagy így akarják eltusolni hogy ne kapjunk vissza semmit??
jövő héten be is megyek megkérdezni,de addig jó lenne valamit tudni!!
Azt, hogy miért is a klasszikus portfóliót választottad?
Már bocsánat, de nem hiszem, hogy az Aegon bármikor is kijelentette, hogy neked a 4M Ft-ból bármennyit is vissza tudnak adni reálhozamként. Ezt az állam sulykolta, és sokan elhitték, hogy ez akkor azt jelenti, hogy sok pénz üti a markukat, de mint már sokszor leírtam, ez nem így van.
A magánnyugdíjpénztárak teljesítménye:
Aegon klasszikus portfólió hozama 10 év átlagában:
5,6 %
INFLÁCIÓ!!!!!!!!!!!!!!10 év átlagában:
5,9%
REÁLHOZAM=
HOZAM-INFLÁCIÓ------>
Jelen esetben ez 0!!
klasszikus portfólióban 2 db nyitott nyugdíjpénztár ért el reálhozamot:
OTP és MKB
Ez is körülbelül 1%alatt van.
A kérdésem miért a pénztárakat kell hibáztatni?????
ŐK VETTÉK EL A BEFIZETÉSEKET?????
NEM
ŐK ÍGÉRTÉK, HOGY ENNYI MEG ANNYI REÁLHOZAM KIFIZETÉS LESZ????
NEM
Nem a különböző pénztárak tehetnek arról, hogy másvalaki beígért pénzt, ami nem úgy van. És most nem csak az Aegonról beszélhetem, hanem az összesről!!
Remélem elég információt mondtam, hogy ne beszélj le több embert az Aegonról, maximum annyival, hogy előtte nézzenek körbe van-e adott téren olcsóbb/jobb nála.
Sziasztok!
Sovcsik Krisztián! Persze, hogy véded az aegont, hisz te magad is leírtad már az első hozzászólásodban, hogy "eddig nekem minden ÜGYFELEM meg tudta nézni az Aegonnál a számláját, úgyhogy én ilyen panaszról még nem hallottam.." Pedig nagyon sokan már akkor sem tudták megnézni..., te minden olyan embert hibáztatsz, aki leírja azt amit gondol, és kész tényeket közöl!!! Amikor azt írtam 1X, hogy átlépőként kevesebb reálhozamot kapunk, rögtön írtál rá hülyeséget, úgy, hogy nem is voltál azzal tisztában, hogy hol voltam pénztártag előtte! 98-óta ING-nél voltam, 2009.01-től léptem át az aegonhoz.(Bár soha ne tettem volna, de ez már az én hibám, hogy én is hagytam magam rábeszélni.) Növekedési portfolióban voltam mindkét pénztárnál! Az ING-nél 150000FT körül kaptam volna, itt viszont 65000FT-t. AZT HISZEM EZ NEM KÉRDÉS EZEK UTÁN, HOGY MELYIK PÉNZTÁR TELJESÍTETT JÓBBAM!!! A kötelező biztosításomat, már ettől az évtől máshol kötöttem meg, mert az aranyos aegonnál csak 20000FT-al többet fizettem volna, mint ott ahol most vagyok!!! Áldom az agyam, hogy léptem, és én is mindenkinek csak azt tanácsolom, ha tetszik neked, ha nem, hogy kerülje el az aegont, remélem olvassák a te "ügyfeleid" is!!! Szerintem elég sok rosszat olvashattunk a támával kapcsolatban, amit nem kéne mindenáron megmagyaráznod, inkább dolgozz, hogy legyen még ügyfeled!!!)))))))
Ime a férjem és az én esetem!
Férj Feleség
Szla egyenleg 462.426 2.792.366
Tőke 411.874 2.148.827
Hozam 50.552 643.539
Reál hozam 39.731 0!!
Mind a ketten az Évgyűrűknél voltunk, én 1998-tól, párom csak pár éve lépett be. Én balga 2009-ben átléptem az Aegonhoz, férjem nem volt hajlandó váltani. Ma felhívtam az ügyfélszolgálatot, mert nem akartam elhinni, hogy semmi hozamom nincs, a válasz: mivel átlépő tag voltam és az akkori gazdasági helyzet miatt "minuszos"/?/, ezért nem kapok semmit. Ezt magyarázza meg valaki, ha olyan rosszul bánt a pénzünkkel az Évgyűrűk, akkor hogyan lehet, hogy a férjem a jóval kevesebb befizetése után a hozam 80%-át megkapta, én meg, aki önmagát jóval stabilabb pénztárnak mondó Aegonhoz csatlakoztam semmit nem kapok! Csatlakozom azok csoportjához, akik ebbe nem nyugszanak bele és a PSZÁF-hoz fordulnak, illetve bármilyen összefogásban benne leszek, mert ennyi ember pénzét nem lehet lenyúlni! A kollégáim szintén így jártak (nem kevés emberről van szó), teljesen fel vagyunk háborodva és ha kell perre visszük a dolgot, de addig is akit csak tudok mindenkit lebeszélek az Aegonról!
Én nem AEGON-os értékesítő vagyok, csak jelen helyzetben ők jöttek fel példának.
Olyan helyzetben amikor valaki nem tudja, hogyan működik a dolog, akkor igenis meg kell magyaráznom mi miért van, mert sajnos a rossz dolog fog elterjedni.
Illetve egyetlen egy kérdésem van.
Honnan lehetne tudni, hogy az ING-től x Ft-ot kaptál volna vissza, mint így az Aegontól kevesebbet?
Kijöttek és levezették neked, hogy ejnye-ejnye, ennyivel kevesebbet kaptál volna ha maradsz???
És igen simán meglehet, ha valaki 2 éve lépett be , akkor többet fog kapni, mint az aki 10 éve MNYP tag.
Miért?
Mert 2008-ban volt a nagy veszteség. 2009-ben ha belépett valaki 0-ról indult. Viszont aki tag volt, az -30-ról!!
És így jutunk el oda, hogy az új tag + 30-on végzett a régi pedig 0-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!