Aegon reálhozam hova tünt?
május 31én ugye véglegessé vált az összeg,én ma meg akartam nézni,és azt írja ki hogy :
""Ismeretlen pénztári azonosító!
Kérjük ellenőrizze a "pénztári azonosító" mezőt, esetleg próbálja meg más pénztári azonosítóját megadni!""
miért nem tudom megnézni?Egész eddig jó volt,közbe rápillantottam,kizárt hogy elütöttem volna valamit :S
vagy így akarják eltusolni hogy ne kapjunk vissza semmit??
jövő héten be is megyek megkérdezni,de addig jó lenne valamit tudni!!
Ne izguljatok... Nekem is 0-át ír ki mindenre, pedig néhány napja leaglább az egyenleg és a hozamom látszott.
A reálhozamom meg már hetek óta nem...
A neten már az van, hogy június végéig lesz fent a reálhozam egyenlege... Húzzák, mint a rétestésztát. A jó hír, hogy legalább rá vannak kötelezve, hogy augusztus végéig utalják/kézbesítsék a pénz. Hacsak Viktorék nem írnak addig egy új szabályt... :)
Most kaptam a következő értesítés az Aegontól, mint partnertől:
A biztositók július 20.-áig adják el,illetve igénylik meg a részvényeiket, kötvényeiket, és a kifizetés ekkor kezdődik meg, és legkésőbb augusztus 31.-éig tart.
Akik MNYP-t váltottak, azért nem tudják megnézni a reálhozamokat, mert az átadó pénztárak június 10.-éig küldözgetik egymásnak az információt, tehát reálhozamot számolni, csak ez idő után lehet.
Az előttem említett nehézségeket én is átéltem. De nekem és a feleségemnek is egyszer, mint átlépő tagoknak megjelent a reálhozam összege. Utána jött a június 3, adatbázishiba, minden összeg nulla, meg hasonló dolgok. Azóta mindennap nézem az egyenlegünket, de a reálhozam mindig 0 Ft. De miért, ha egyszer már kiírták a reálhozam összegét?
Ha valaki tud, segítsen, hogy értelmezzem. Tényleg nem lesz reálhozamunk, vagy megint a számolgatás van hátra. Az ügyfélszolgálatot hiába hívtam, a kedves fiatalember is csak azt a képernyőt látja, mait én is megnézhetek.
Ha valaki átlépő az Aegonhoz, írja meg, hogy neki van-e reálhozam összeg feltüntetve.
Előre is köszönöm: József
Sziasztok!
Annyi vőltozás van nálam, hogy kb. 2 hete már elérhető megint az egyenlegem és végre kint van a reálhozamom összege is. Átlépő vagyok és 2001 óta fizetem a nyugdíjat, illetve 2003-ban mentem át az Aegon-hoz.
Amúgy az elmúlt hónapokban tényleg siralmas volt a tájékozatatás: volt olyan, hogy képtelen módon a feltüntetett reálhozamom összege nagyobb volt, mint maga a hozam... :) Aztán napokig változó összeg jelent meg és előfordult, hogy jóval nagyobb összeg, mint amit végül is most kiírtak. Amióta újra kint van az összeg, azóta fix.
A gond azonban az, hogy míg korábban volt lehetőség a reálhozam összesítő pdf letöltésére, most ezt már nem lehet megtenni és állítólag csak az utalást követően, illetve augusztus vége után postázzák ki az elszámolást.
A törvény ugyan kötelezi a pénztárakat a korrekt számítások és az ellenőrzés elvégzésére, de a változó összegek miatt nem bízom a számítás pontosságában, így mindenképpen le fogom ellenőrizni a kalkulációt, ha lesz részletes kimutatatásom. Javaslom, hogy Ti is tegyétek meg, mert előfordulhat, hogy nagyobb összegre vagytok jogosultak. Ha nem stimmel valami, akkor jogunk van reklamálni és ezt meg is kell tennünk!
sziasztok!
Nekem is 0ft a reálhozam,mondjuk tavaly léptem át az Aegonhoz,de szerintem akkor is kellene nekünk is átlépőknek reálhozamnak lenni. Az a bosszantó,hogy egyik ismerősöm valami honvéd magánnyugdíj pénztártag,nem is fizeti oly régen hiszen fiatal kb. 4éve. és ki van neki írva ,hogy reálhozam 115000ft.nekem lehet semmi?!Nem igazán értem mi alapján számolják ,mert nekem 10éve van fizetve,és végén semmit nem fogok kapni.hát ez van:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!