Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Lombard-tól kapott már...

A Lombard-tól kapott már valaki levelet, illetve pénzt vissza a devizahitelesek elszámolása kapcsán?

Figyelt kérdés
Én még nem kaptam, sőt akiket kérdeztem, senki nem kapott. Tudom, hogy április vége a határidő, csak tudni szeretném, hogy egyáltalán megkezdték-e a foglalkozást ezzel a dologgal.

2015. ápr. 4. 17:06
 281/295 anonim ***** válasza:
Van aki már elküldte a PBT-nek a panaszt a Lombard elutasítás után és esetleg választ is kapott már?
2015. szept. 26. 12:40
 282/295 anonim ***** válasza:
Szia, én elküldtem, pont most pénteken jött egy válasz a PBT-től, hogy írásbeli eljárást indítottak, meghallgatás csak akkor lesz, ha a körülmények indokolják. Most az a folyamat, hogy hogy az én értesítésemmel egy időben a Lombard felé is elküldték a panaszom, amit a Lombard majd nekem fog megválaszolni. Ha megkapom a választ, akkor 8 napom van arra hogy nyilatkozzak arról, hogy elfogadom-e vagy sem. (Ugye a Lombard vagy egyezséget ajánlhat, vagy továbbra is azt mondja majd hogy lesz..rja, mit gondolok, és ők mindent jól csináltak.) Ha elfogadom az egyezségi ajánlatot, akkor ok, megegyezünk, ha nem akkor ennek ismeretében a PBT valamit csinál...ezt még nem tudom...vagy nem csinál semmit, hanem egyezség hiányában lezárja az eljárást...(?) 3 dolgot kifogásoltam: 1, 0 ft tisztességtelenül felszámolt összeg úgynevezett S kamatkedvezmény miatt (referenciakamat csökkenést értelmezik általuk adott kedvezményként, 2, számítási hiba már rögtön az első sorban, 3, nem tartalmazta az elszámolás sehol a felgyűlt álfolyamkülönbözetem átszámítását. (havi fixes voltam egy ideig).. mindazonáltal gyűlölöm őket, mert semmiben nem tudnak még csak információt sem adni, rájöttem, hogy telefonon teljesen felesleges információt kérni, mert ha mondanak valamit, akkor az tuti nem úgy történik...
2015. szept. 26. 15:38
 283/295 anonim ***** válasza:

Szia! Először is köszi a választ!

Tehát jól értem, a Lombardnak most ugyanazt a panaszt kell megint megindokolnia a PBT felszólítására, amit már egyszer én megküldtem nekik és elutasított??

Sőt, még a végső elutasítás előtt volt egy "hiánypótlásos" időhúzás is.

Ennek meg mi értelme van?

Egyébként nálam is ugyanezt a referenciakamatos trükközést vetették be.

Amúgy a PTB hány napra rá küldte meg neked a levelet?

2015. szept. 26. 16:08
 284/295 anonim ***** válasza:
A PBT-nek aug. 7-én postáztam, és szeptember 25-én kaptam meg a választ, viszont aug 31-es keltezéssel. amúgy igen, ugyanazt kell indokolnia, amit eredetileg is meg kellett. De amúgy a Lombard úgy utasította el a panaszom, hogy tulajdonképpen csak annyit írt, hogy márpedig ők úgy számoltak el ahogy kellett. Feltételezem, ez a PBT elé nem lesz elég...Nálam nem volt hiánypótlás, simán megkaptam a válaszukat.
2015. szept. 26. 16:18
 285/295 anonim ***** válasza:

A hiánypótlás nálam is csak abból állt, hogy "jelöljem meg, hogy szerintem pontosan mely adat a hibás és mia a számítási hiba".

Holott már az 1. panaszomban még májusban leírtam mindent.

2015. szept. 26. 16:50
 286/295 anonim ***** válasza:

Ja, és akkor most ezt az újabb indoklást a Lombardnak a PBT felé vagy újra nekem kell megválaszolnia??

Egyébként ismerve már a Lombard eddigi "alakításait", kétségem nincs afelől, hogy megint le fogják ugyanazt írni, miszerint minden úgy van jól, ahogy ők kiszámolták és leírták.

2015. szept. 26. 16:54
 287/295 anonim ***** válasza:
Ja, értem, mondjuk én úgy küldtem, hogy forintra pontosan leírtam, hogy a részletes adatok 1. sorában, ahol a folyósított összeg szerepel, ott mi a hiba, és pontosan mekkora összeggel tér el...erre ők: mi mindent jól csináltunk! A referencia kamatos felvetésemet le sem reagálták. Arra, hogy felvetettem, hogy a közel 1M Ft-os árfolyamkülönbözetem (ami felgyűlt már)átszámítását nem végezték el, annyi volt a válasz, hogy elvégezték, csak nem írták bele az elszámolásba (a részletesbe sem)...
2015. szept. 26. 16:58
 288/295 anonim ***** válasza:
Én úgy értelmezem a PBT leveléből, hogy a Lombard nekem küldi, de (feltételezem a választ csatolva) majd a PBT felé kell nyilatkoznom, hogy elfogadom-e!
2015. szept. 26. 17:00
 289/295 anonim ***** válasza:
Hát igen, a Lombard abszolút nem működik együtt semmiben az biztos...
2015. szept. 26. 17:01
 290/295 anonim válasza:
58%

Én úgy gondolom, az egyetlen megoldás a per lehet!

Nagyon sok olyan eset van, mikor már túlfizetés áll fenn az ügyfél részéről, a bank pedig ennek ellenére követeli a milliókat. Hiába az egyezkedés, úgysem ismerik el per nélkül a "halandók" igazát.

A devizahiteleseknek ténylegesen megfelelő megoldásra jelenleg se központi lehetőség, se valós szándék nincs!

Amit a kormány jelenleg ígér az csak "aprópénz" ahhoz képest, amit nyertes perrel, teljes semmisséggel el tud érni az ügyfél.

Amit fontos tudni, hogy lehet perelni ingatlanalapú jelzáloghiteleket, autó hiteleket, személyi kölcsönöket, folyamatban lévőket, felmondott hiteleket, végrehajtás alatt állókat és lezárt szerződéseket is.

Ha valaki úgy gondolja, érdemi lépést szeretne tenni, bátran írjon a Devizahitel Hóhér facebook oldalon, vagy a devizahelp@gmail.com e-mail címre.

Ha elküldötök nekem 5 adatot, teljesen ingyenesen kiszámolom Nektek, mennyi a bank jogos követelése. Amire ehhez szükség van:

Bank neve, mikor vetted fel a hitelt, mennyit vettél fel, mennyit fizettél vissza és mennyit követel még a bank.

2015. szept. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!