Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Lombard-tól kapott már...

A Lombard-tól kapott már valaki levelet, illetve pénzt vissza a devizahitelesek elszámolása kapcsán?

Figyelt kérdés
Én még nem kaptam, sőt akiket kérdeztem, senki nem kapott. Tudom, hogy április vége a határidő, csak tudni szeretném, hogy egyáltalán megkezdték-e a foglalkozást ezzel a dologgal.

2015. ápr. 4. 17:06
 261/295 anonim válasza:
Mi is beadtuk a panaszt a kamatkedvezmény visszavonása miatt. Hivatkoztam az MNB egy állásfoglalására, melyet a felugyelet.mnb.hu oldalon találtam, és ebben az szerepel a kamat csökkentése nem lehet kedvezmény. Erre a panaszomra csak annyi sablon szöveg jött: hiánypótlás. Megtettem, majd visszautasították. Most már végre mehetek panasszal a Békéltető Testülethez. Viszont nagyon nehéz a számítás, nekem egy másik Mercantilos elszámolásom nyújt segítséget, mert azon el lehet menni. Viszont most elakadtam, mert az eredeti Lombard elszámolási papírokban nem szerepel irányadó referencia kamat, csak THM. Az ügyleti kamat pedig mindig az alapkamat + LIBOR (CHF szerz) függvénye. Megnéztem az 54/2014. MNB rendelet mellékletében szerepelő képlethez tartozó magyarázatot, és abban valóban szerepel olyan, hogy tisztességes kamatnál kedvezőbb kamat alkalmazása visszavonható, de szerintem itt nem erről van szó. És mivel nincsenek korrekt adataim, nem is tudom tételesen kiszámolni. Téboly!
2015. aug. 21. 13:27
 262/295 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerintem ezt nem is nekünk kell kiszámolni, ez majd az MNB-nél jópénzért ülő szakemberek dolga lesz!

Elnézést, de ha elromlik a tévém és visszaviszem az üzletbe, akkor se én mondjam már meg, hogy mi a baja!

2015. aug. 22. 11:22
 263/295 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy nálam is szószerint ugyanígy történt minden. Én is most fogom küldeni a PBT-nek a 151-es nyomtatványt.
2015. aug. 22. 14:28
 264/295 anonim válasza:
261-es vagyok. Az én hitelem 2008.11.havi, 790.000,-Ft, 4 évre, és 6.263,-Ft-ot hoztak ki visszajáró összegként. Mivel a Békéltető Testület csak ajánlást tehet, úgy gondoltam, hogy lássák, komolyan veszem, kiszámítom a helyes különbözetet. Bár nem volt meg minden kamat% adat, a Lombard által megadott %-okkal kiszámoltam, hogy szerintem 68.451,-Ft járna vissza. Nekünk nem több milliós volt a hitelünk, de azért a 60 ezres különbségért is mindent megteszek, hogy visszakapjam. Na majd kiderül, hogy az MNB kinek az oldalán áll!
2015. aug. 25. 19:42
 265/295 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit mások az arányok, mert az 5,5 milliós, 7 évig fizetett (már visszafizetett) hitelre hoztak ki 12.000 Ft visszajáró összeget.
2015. aug. 27. 06:28
 266/295 anonim ***** válasza:

Egyébként én úgy tudom, hogy nem csak ajánlást tehet, hanem az MNB(és a PTB az MNB részeként működik), mint a Lombard felügyeleti szerve, kötelezheti is a helyes elszámolás megállapítására.

Egyébként én is nagyon kiváncsi leszek, kinek az oldalára állnak, ugyanis többezer Lombardos Chf hiteles lett most az elszámolásnál megcumiztatva ezzel a "referenciakamat-kedvezménnyel"

2015. aug. 27. 06:38
 267/295 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Miután nekem is az a válasz jött szeretett bankunktól, hogy pontosan jelöljem meg a hibás számítást (amit egyébként konkrét sor és összeg megjelölésével eredetileg is megtettem), valamint hogy nekem erre 2 hetem van, nekik pedig újabb 60 napjuk, úgy döntöttem, nem sz@rakszom velük, irány a PBT. Szép hosszú levél lett konkrétumokkal, jogszabályi hivatkozásokkal. Szerintem ezzel a hiánypótlással azt akarták elérni, hogy kifussak a pbt-s határidőből. Hát ezt nekik! Egyébkén jó hír is van: egy kolleganőmnek is én számoltam újra, megírtuk a panaszt, és HELYT ADTAK NEKI! Már ki is fizették e cirka 100e ft-nyi különbséget, amivel ők -persze a hiteles kárára- "elszámolták" magukat.
2015. aug. 28. 23:52
 268/295 anonim ***** válasza:

267: Az a baj, hogy addig nem mehetsz a Ptb-hez, amíg a Lombardtól nem jön meg a legvégső elutasítás, amit a hiánypótlás megküldése után küldenek.

Én már ezt a kört lefutottam, mert pontosan ezen megfontolásból, amit te is írtál, mentem a Ptb-hez.

2015. aug. 29. 08:48
 269/295 anonim válasza:
261-es vagyok ismét. Én tegnap adtam fel a PBT-nek a 151-es nyomtatványt, 10 melléklettel, cc. 70 oldalnyi lett. Az elutasító levélre valóban szükség van, mert addig nem lehet panasszal élni a PBT felé. Több ismerőstől hallottam, hogy valóban csak időhúzás a HIÁNYPÓTLÁS nevű nyomtatványuk, de ezt is és minden mást fénymásolva csatoltam a PBT-nek, tehát határidőn belül jártam el. A kamatcsökkentésre pedig csak annyit, hogy 2 % eleve a szerződésben már benne volt, a 3 havi CHF LIBOR pedig 2008-tól 2012-ig 3 %-ot esett. Nekem 5 % az összes ügyleti kamatcsökkenésem, amiből 2,5 %-ot akarnak visszavonni. Az 5 % kamatcsökkenés viszont a pénzpiaci mozgásokból és a szerződéses feltételekből adódik, semmi köze a jogszabály által előírt csökkentéshez vagy mert olyan cuki bank vagyok dologhoz. Ezt a csökkentő kedvezményt, ha az MNB így elfogadja, akkor itt svindli van, és összejátszanak. Ha pedig nem, akkor hogy hogy nem szúrt szemet eddig senkinek a Felügyeletnél?
2015. aug. 29. 14:35
 270/295 anonim válasza:
267-es! Ügyes vagy, hogy a kollégádnak el tudtad intézni, hogy a különbséget visszafizessék. Szintén Lombardos hitel volt? Egyébként a többi hozzászólótól kérdezem, hogy aki 2008 őszén vette fel a kocsihitelét, milyen induló ügyleti kamattal kaptátok? Mert nekünk 16,36 %, ami a többi bankéhoz képest igen magas volt, hiszen akkoriban pont azért vettünk fel CHF hitelt, mert olcsó volt kb. 7-8 %-os teljes ügyleti kamattal. Erre most nézem, hogy nekem nagyon magas volt a kamatom, ami már önmagában tisztességtelen. Vagy nem?
2015. aug. 29. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!