Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Lombard-tól kapott már...

A Lombard-tól kapott már valaki levelet, illetve pénzt vissza a devizahitelesek elszámolása kapcsán?

Figyelt kérdés
Én még nem kaptam, sőt akiket kérdeztem, senki nem kapott. Tudom, hogy április vége a határidő, csak tudni szeretném, hogy egyáltalán megkezdték-e a foglalkozást ezzel a dologgal.

2015. ápr. 4. 17:06
 271/295 anonim ***** válasza:
267-es vagyok. 268-as: írtad, h te is egyből a pbt-hez mentél a hiánypótlós levél helyett. A pbt mit válaszolt? Hiszen a hiánypótló nagylelkű 14 napból már kifutottam. Egyébként nekem pontosan 60. napon adta fel a lombard a hiánypótlás kérést, 3 nap múlva átvette a panaszt a pbt, ez egy hónapja volt. A pbt még nem válaszolt. Nálad nagyon gyors lehetett mindenki, ha már a pbt-s válasz is megjött és a lombardnak is hiánypótoltál.
2015. aug. 29. 16:45
 272/295 anonim ***** válasza:
267-es vagyok. 268: nálad nagyon gyorsan dolgozhatott a lombard és a pbt is, hogy azon a körön túl vagy. A pbt amúgy mennyi idő alatt válaszolt és mit, amikor először írtál nekik a hiánypótlás helyett? Nekem 60. Napon adta fel a lombard a hiánypótlóst, 3 nap múlva a pbt átvette a panaszt. Ez egy hónapja volt. Ha a pbt azt írta, h várd meg a hiánypótlás utáni választ, azt a lombard befogadta? Hiszen a 14 napból nyilván te is kifutottál.
2015. aug. 29. 16:51
 273/295 anonim ***** válasza:

Bocs, h 2x ment.

A kolleganőm hotele is a lombardnál volt.

2015. aug. 29. 16:52
 274/295 anonim ***** válasza:
Egyébként a 2014. XL tv. szerint a banknak 60 napja van megválaszolni a beadványt. Véleményem szerint a hiánypótlás nem válasz. Az eredetileg benyújtott panasz és az igen/nem válasz között max. 60 nap lehet. Ebbe nem számít bele a hiánypótlás ideje, tehát ha a bank vmikor a 60 napon belül hiánypótlást kér, amíg azt meg nem küldöd, addig nem ketseg a 60 nap. A lombard ezzel a 60. napos hiánypótlós levéllel lényegében 120 napot szavaz meg magának, erről sehol nincs szó. És mi van, ha a pbt ezért utasít el, mert szerinte ez nem "akadályoztatás"?
2015. aug. 29. 17:08
 275/295 anonim ***** válasza:

272: Na szóval, a ptb-n még nem vagyok túl, csak a hiánypótlás elutasításán.

A hiánypótlásra felszólítás után mail-t írtam a ptb-nek, abban írták, hogy először a hiánypótlást küldjem meg a Lombardnak, majd ha azt elutasította, akkor mehetek hozzájuk.

2015. aug. 29. 18:34
 276/295 anonim ***** válasza:
A lombard befogadta a 14 napon túli hiánypótlásodat? Sztem hétfőn megküldöm én is a lombardnak lényegében az eredeti panaszt, meg amit a pbt-nek küldtem indoklással, h miért csak most, aztán várok tovább.
2015. aug. 29. 20:41
 277/295 anonim ***** válasza:
És mennyi idő kellett a pbt-nek, h kérje tőled a hiánypótlást/vagy szóljon, h a lombardnak küldd el, amit kért?
2015. aug. 29. 20:44
 278/295 anonim ***** válasza:
Ja! Most fogtam fel a lényeget. Akkor azt kérdezem, h a lombard mikor válaszolt (hanyadik napon), és a pbt mit írt arra, hogy így 60+30 nap után tudod csak benyújtani hozzájuk a panaszt, azaz hat.idő után?
2015. aug. 29. 20:47
 279/295 anonim ***** válasza:

276: Még határidőn belül reagált a PTb, úgyhogy még időben meg tudtam küldeni a Lombardank a hiánypótlást.

Arra viszonylag gyorsan 1-2 hét után megjött az elutasítás.

2015. aug. 30. 08:23
 280/295 anonim ***** válasza:

277: Nem a Ptb kértem a hiánypótlást, hanem a Lombard. A Ptb csak jelezte hogy először küldjem meg a hiánypótlást a Lombardnak, majd ha elutsítják, akkor mehetek hozzájuk.

Viszonylag gyorsan, kb 1 hét, de mint írtam nekik mailben küldtem.

2015. aug. 30. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!