Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Lombard-tól kapott már...

A Lombard-tól kapott már valaki levelet, illetve pénzt vissza a devizahitelesek elszámolása kapcsán?

Figyelt kérdés
Én még nem kaptam, sőt akiket kérdeztem, senki nem kapott. Tudom, hogy április vége a határidő, csak tudni szeretném, hogy egyáltalán megkezdték-e a foglalkozást ezzel a dologgal.

2015. ápr. 4. 17:06
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/295 anonim ***** válasza:
A május 3.-án megigényelt részletes elszámolási kimutatás a mai napon érkezett meg a Lombardtól. 10 nap alatt ért célba.
2015. máj. 13. 17:10
 192/295 anonim válasza:
Valaki meg tudná mondani, hogy az árfolyamváltozásra miért nem számoltak el árfoyamból eredő túlfizetést? Szerintem ezt sem az irányadó árfolyammal számolták, meg kb. annyi volt, mint maga a törlesztő részlet. Amúgy ember legyen a talpán, aki meg tudja cáfolni a részletes elszámolást, hogy ez így nem jó.
2015. máj. 13. 18:37
 193/295 anonim válasza:

191!

És az milyen? halandók számára érthető?

2015. máj. 14. 10:56
 194/295 anonim ***** válasza:

Átnéztem a frissen érkezett részletes elszámoló levelet és megdöbbentett benne valami. A problémát a legtöbb Lombardos ügyfélnél az elszámolási adatok 17., 18., és a 20. oszlopai jelentik. Az én szerződésemben 2009. június hónaptól megjelenik egy u.n. kamatkedvezmény, ami a mai napig csak szaporodik (gyüjtő tipusú számítási eljárás). Majd a számítás legvégén összegyült összeget (kamatjedvezményt) levonja a teljes visszajáró összegből. Az én esetemben a törvény szerint visszajáró tisztességtelenűl felszámolt díjakból 237.000Ft-ból (ami törvény szerint nekem visszajárna) levontak 90.000Ft-ot mint díjkedvezményt. Több kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban.:

-Ezt a lombard megteheti?

-Az elszámolási törvény nem tér ki arra vonatkozóan, hogy ha a pénzintézet kamatkedvezményt adott akkor azt le kell vonni a visszajáró összegből. Vagy igen?

-Titeket értesített a Lombard Lízing Zrt. hogy kamatkedvezményt kaptunk 2009 derekán? E miatt észrevettetek törlesztő részlet csökkenést?

-A 3. kérdésem. A gyűjtőszámlán elfekvő pénzeket (aki havi fix törlesztéses volt) azt nektek most újraszámolták és erről kaptatok kimutatást ill. értesítést?? Ugyanis az is tartalmaz a tisztességtelen banki magatartásból eredő túlfizetéseket! Remélem ezt tudjátok.

Várom a válaszaitokat!

2015. máj. 14. 11:34
 195/295 anonim ***** válasza:
80%

Hehehe. Nálam ugyanez, csak annyival szebb a történet, hogy 256.000 a tisztességtelenül felszámított díjak és 244.000 a "kamatkedvezmény".

Erre írtam fentebb, hogy itt nem egyedi szopatásról van szó a Lombard részéről, mert azóta elég sok lombardos ügyféllel beszéltem, és mindenkinél ugyanez a helyzet.

Tehát az MNB-nek hivatalból fel kellene lépnie és utasítania a Lombardot a jogkövető magatartásra, és a hitelek újraszámolására, anélkül, hogy akár az ügyfeleknek panaszokat kellene küldözgetniük.

2015. máj. 14. 13:21
 196/295 anonim válasza:
80%

Nekem is megjött a részletes elszámoló. Kérdéseim a "elszámolási adatok" 25 illetve 26 oszlop mit takar?

3b ill. 12b oszlop "ki nem terhelt kamat"? Lehet hogy túl naív vagyok de én nem ezt a paksamétát vártam. Az én agyam ezt nem fogja fel.

2015. máj. 14. 13:32
 197/295 anonim ***** válasza:
Voltam ben a Lombardnál és ott erre a problémára azt mondták, hogy ők törvényesen jártak el. Akár tetszik, akár nem. Hivatkoztak arra hogy ők nagyon korrektek voltak, mert ők 2009 nyara után alámentek az akkori referencia kamatoknak (emiatt számolgatják ezeket a kamatkedvezményeket), és örüljek neki hogy ennyi is egyáltalán visszajár. Az ügyintéző megjegyezte azt is hogy nagyon sokan 0Ft-ot kaptak vissza, tehát maradjak csendben... (az eszem áll meg)... Kértem azt is hogy ezt az összeget ami maradt vonják le a gyűjtőszámla tartozásomból mert a kamatokkal már eléri lassan az 1MFt-ot. Azt mondták hogy nem lehet. Itt is a törvényre hivatkoztak. A gyüjtőszámlára az volt a válasz hogy azt is újraszámolták. Természetesen erről semmi papírt nem adtak. Mivel ezek a problémák nem egyediek, itt a PSZÁF és az MNB soron kívüli hivatalból elindított vizsgálatára lenne szükség. Nem akarom és nem tudom elfogadni azt hogy ez az eljárás törvényes! Mit lehet most tenni?
2015. máj. 14. 13:42
 198/295 anonim ***** válasza:

Itt megint a Lombard sajátos értelmezésével van a probléma.

Ugyanis a referencia kamatláb már eleve a szerződés része volt és nem pedig egy adott kedvezmény.

Ugyanis kedvezménynek csak olyan dolog tekinthető, aminek következtében a fogyasztó fizetési kötelezettsége a szerződésben eredetileg meghatározott kötelezettségéhez képest csökken. Ezt nem én találtam ki, az MNB honlapjáról van.

Nekem viszont a fizetési kötelezettségem a futamidő alatt nem csökkent, hanem folyamatosan nőtt, ezért ez nem kedvezmény. Felhívtam az MNB ügyfélszolgálatát és ők is azt mondják, hogy ez nem kedvezmény.

Csak ez így, hogy mi itt ezt leírjuk kevés. Mert egyenként hadakozni a Lombarddal, szélmalomharc.

Perelni megint nincs értelme, mert azt a párszázezret meg elvinné az ügyvéd.

Ezért mondom, itt egyedül a Lombard felügyeleti szerve, az MNB léphetne az ügyben, ha akarna. Kérdés, hogy akar-e, vagy már előre le van minden zsírozva?

2015. máj. 14. 13:56
 199/295 anonim ***** válasza:
Miért van az ha a devizahitel kalkulátort használom ott 3,5x nagyobb összeg jön ki mint amit a Lombard elszámolt, jóváírt? Tisztában vagyok azzal hogy a szerződések egyedi konstrukciók, de az eltérés nem 10-20%, hanem 350%! Nem állnak meg a (matematikai) statisztikai törvényszerűségek! Magyaránt nem a számítási eljárás, adatok, és a kalkulátor a hibás! A Lombard kegyetlenül átbasz minket!
2015. máj. 14. 13:57
 200/295 anonim ***** válasza:
Ja, és teljesen egyértelmű, hogy időhúzásra játszanak. Mert nyilván ők is tudják, hogy nincs igazuk, de minél később kell kifizetni az ügyfeleknek azt a pénzt, nekik annál jobb. Ne adj isten, akár addig még csődöt is lehet jelenteni...
2015. máj. 14. 13:59
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!