Miért csak a devizahitelesekért aggódsz. A többiekért, akiknek bedőlt a hitele, mert elvesztették a munkahelyüket, miért nem?
Nem kellett volna devizahitelt felvenni. Hallgatni kellett volna azokra, akik megmondták, hogy kockázatos hosszú távon.
A kormány annyit tett a devizahitelesekért, amennyit soha senki más nem tett és nem is fog. Úgyhogy reménykedjünk, hátha most megoldódik. Ha most se, akkor valószínűleg sose, nyugodtan elföldelhetik őket :(
(mindamellett, hogy személy szerint én is az első válaszolóval értek egyet - bizonytalan, kockázatos dolgokat nem veszünk igénybe. hacsak nem tudatosan vállaljuk a kockázatot, de akkor meg mit kell panaszkodni, ha nincs szerencséje utána az embernek?)
1 es,2 es hülyék vagytok! amikor még felvették nem tudhatták. mindenkinek jól ment még pár éve a szekere.
és belecsalták a fél országot! minden 2. tv reklám erről szólt,ha visszaemlékeztek! "hotelbe? hitelbe!" stb..
jól meg lett szívatva az egész ország. ki ne akart volna jobb kocsit,lakást amikor havi 30-40 ezret kell törleszteni? ráadásul úgy,hogy elhitették,hogy a svájci frank az be van betonozva,soha el nem mozdul. aztán a bankok egyoldalú szerződés módosításairól ne is beszéljünk. megszívatták az országot! és szerintem törvénytelenül. nekem nincs hitelen hála isten,de mindenki rokonságában van! emberéletek mennek tönkre ez miatt,és a bankok teljesen elfordulnak. már dörzsölgetik a kezüket,a lefoglalt házakra. én benne vagyok egy bankrombolásban!;)
dickharta
Tévedsz. A bankoknak nem vagy alig lehet ingatlan tulajdonjoga, (lásd: Számviteli törvény) a fiókhálózatokat is bérli. Nem céljuk az ingatlan elvétele, mivel 1-nem lehet az övék, 2-nem érvényesítenek tényleges behajtst. Egy bedőlő hitel a banknak abszolut bukó, mivel a követelést eladja egy cégnek (továbbiakban: behajtó cég) behajtási valószínűség szerinti áron (30-70%), azaz mindenképp bukik az üzleten, a behajtó cég pedig nyer vagy éppen veszít. Ha 70%-on vette a követelést de csak a felét tudja behajtani akkor ő is bukott 20%-ot, és fordítva. A fizetőképesség fenntartása minden gazdasági szereplőnek eredendő cél.
A gond ott va, hogy sok hiteles a ,,devizahitelesek kálváriája" indokra hivatkozva nem fizet tovább, még annyit sem mint 2008-előtt, azaz jellemzően semmit és ezt megideologizálják a gonosz bank (amenynek a hiedelemmel ellentétben rendkívül alacsony a jövedelmezősége, magyar bankrendszer elmúlt 10 év átlaga 1.5-2 %) a vétkes jelzőkkell. 2008 előtt senki sem hisztizett, hogy ,,én feleannyit fizetek mint a forinthiteles, követelem hogy fizessek én is annyit." Senki sem panaszkodott hogy tizenszálazék helyett megkapta a hitelt 4-5%-on. Hosszú távon a devizahitelesek nem vagy alig fizetnek vissza többet mint egy forinthiteles, ez tény.
Üdv,
"gonosz bank (amenynek a hiedelemmel ellentétben rendkívül alacsony a jövedelmezősége, magyar bankrendszer elmúlt 10 év átlaga 1.5-2 %)"
most volt cikk a zsindexen egy raiffeisen vezetőről, aki visszautalt 400 millió Ft-ot, mert szerinte túl sok a 2 milliárdos fizetés.
marha alacsony lehet a jövedelmezősége, tényleg.
"4 millió ember volt a hülye ugye? "
igen. nekem nincs rokonom-ismerősöm, aki felvett volna, érdekes.
"4 millió ember volt a hülye ugye? "
Nem, 4 millió volt úgy hülye, hogy még kaptak is hitelt a banktól. MO-n kb. 9 millió funkcionális analfabéta él.
dickharta, te meg úgy beszélsz baromságokat, hogy nem csak a számviteli törvényt nem ismered, hanem úgy összességében fingod nincs a gazdaság és a bankrendszer működéséről, csak sírsz, mint a többi agyatlan devizahiteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!