A kormány mindennap új ötletekkel áll elő a devizahitelesek megsegítése érdekében. Helyes -e az hogy lassan már láthatóan valamilyen adóbeépítés formájában a teljes lakosság fogja ezeket a terheket viselni?
Példátlan hiba lenne,ha a lakosságra ráterhelődne ebből a "koloncból"egy fillér is. Milyen alapon fizessen az ember
a más által soha ki nem fizethető lakáshitelre egy "kanyit" is.
Nekem ki fogja kifizetni bármimet,amit vettem?
Elképesztő,még a felvetés is.Egyik oldalról csökkennek a rezsiköltségek a másik oldalon fizessük a devizahitelesek törlesztőrészleteit mi,"vétlenek" is. Jó mi?
Van egy mondás,a kormányoldalon szeretik a mondásokat:
"Más dárdájával verni a csalánt"-és ég finom voltam.
Nem helyes, de ez lesz. Mert a devizahitelesek (közül a hülyébbik fél) nagyon hangosan sír, mutatják őket naponta a fókuszban, hogy felvett 20 milliót 1 minimálbérre meg egy GYES-re 3 gyerekkel aztán megemelkedett a törlesztő és nem tudják fizetni, jajj jajj szegénykéim.
Ez pedig nem annyira jó Viktor királyunknak, hiszen megmondta már többször, ez itt a kánaán maga!
Ha ráhagynák a bankokra és az ügyfelekre az egészet (ahogy helyből tenni kellett volna!) akkor a sok proli fellázadna és Orbán fejét feltűznék az első villanyoszlopra a rakparton. Ezt meg ugye nem szeretné senki (jajj, dehogynem...).
Na ezért fogjuk MI kifizetni más hülyeségét.
Nem tudom,de azoknak a hangját is kéne már hallatni,akik nem akarják kifizetni más devizahitelét.
Egyébként emlékszem Orbán első reagálása a devizaügyre ez
volt." Devizában hiteleket csak annak szabad felvenni aki devizában is kapja a fizetését"-ez volt 2009-ben a TV1-en.
Azóta valahogy ezt a mondatot nem hallom,valahogy más lett a súlyozása az ügynek.Biztos szóltak neki-ha segít az a réteg biztos szavazóbázis lehet!
Az értelmes, művelt, felelősségteljes réteg sosem volt potenciális szavazótábor egy kampány során. Egyszerűen azért, mert ők tudják, hogy egy politikus (insert random párt) akkor hazudik, mikor mozog a szája. Ergó úgyis meggyőződésből fognak szavazni, nehéz őket befolyásolni.
De a buta proli parasztot, aki villával piszkálja a fogát és csak az érdekli, hogy ócsón kapja a rántotthúst a vasárnapi ebédhez az megeszik bármit.
Na ők azok, akik minimálbérre milliókat vettek fel svájci frankba, mert ugye azt mondták neki a bankba és hát ő nem érti eztet a kacifántos üzleti beszédet. Akkor örült, mint majom a farkának, hogy Mucsaröcsögéről a tanyáról elköltözhetett Pöstre a panelba 0% önerővel hitelből Tesco árufeltöltőként, miközben az asszonyból a 6. gyerek esik ki. Most meg sírnak.
Na ŐKET KELL Orbánnak megmentenie valahogy a csődtől a következő választásokig, különben majd jól megválasztják helyette Gordonkát és akkor eltávolodik a mézes bödöntől...
Tudjátok az az érdekes, hogyha másképp alakulnak a dolgok, mondjuk feleződik az árfolyam plusz esetleg közben jobban fizető állásokat is kaptak volna a hitelesek, akkor tuti nem rohantak volna az államhoz, hogy akkor szeretnének egy kis extrát befizetni mert kockáztattak és jól sikerült. :-)
Most viszont, hogy kockáztattak és buktak fizesse meg a veszteséget valaki helyettük. Ő részükről persze érthető. Ha te buknál sok milliót egy félre sikerült pénzügyi ügyleten akkor te is biztos örülnél ha valaki csökkentené a károdat.
őszintén?
a f***om tele van már a...
- devizahitelesek picsogásával
- az egyetemisták picsogásával
- a képzetlen, nyelvet nem beszélő munkanélküliek picsogásával
- az egykulcsos adó ellenzőinek a picsogásával
- a Fidesszel
- a Maszoppal
- Bajnaival
- a Békávéval
- ezzel az oldallal :D
Van a dolognak egy másik oldala is.
Mivel a magyar társadalom nem elszigetelt emberekből áll, így a tetteink kölcsönhatásban állnak egymással.
Nyilván az lenne a legegyszerűbb, ha azt mondhatnánk, hogy a devizahitelesek egyék meg, amit főztek. Végül is tényleg senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy vegyék fel a hitelt.
DE ha most bedőlnek a hitelek, a bankok nagyot fognak bukni. És afelől nem kell aggódni, hogy ezt a bukást ránk fogják terhelni. Nem kimondva, hanem például mindenhol erősen megemelkednek a számlavezetési díjak. Vagy például nem adnak beruházásokra sem hitelt, így nem lesznek új munkahelyek. Márpedig ha nincsenek munkahelyek, több a munkanélküli. Márpedig ha több a munkanélküli, több szociális segélyt kell fizetni. És azt ki fizeti meg? Talált, süllyedt, ugyanúgy mi.
Szóval igazság szerint itt az a kérdés, hogy bukunk kisebbet. Ha az állam segít, hogy ne dőljenek be a hitelek, és ennek közvetlenül isszuk meg a levét, vagy ha bedőlnek a hitelek, és hosszútávon, közvetve isszuk meg a levét. Én nem tudom, melyik a kisebbik rossz. De biztosan vannak nálam okosabbak is, akik meg tudják mondani. Érzésem szerint egyébként valószínűleg az a kisebbik rossz, ha nem hagyjuk bedőlni a hiteleket.
Nekem nincs hitelem, de olyan buták vagytok, hogy még nekem is fáj.
Körbe néztem a kérdést, mert engem is zavart ez a dolog és édesanyám is kapott hitelt lakásra, mely akkori körülményhez viszonyítva nehezen, de biztosan kifizette. A rendszer váltás után drasztikusan meg növelték volna a hitelt, mert már az ország nem bírta fizetni ezt a terhet. Szóval nem új keletű dolog csak újra csomagolták. A trükk meg ott van, hogy ha te neked adok 50000ft-ot és 100000ft.-ot kérek vissza. Ezt nevezük uzsora kamatnak.:) Ha a bank ad kölcsönt azután adózik és van csomó jogszabály, melynek meg kell felelni-e banknak, hogy kölcsönt adjon. Így joggal van felháborodásuk, mert tőzsdei hitelt adtak nekik. Az hogy ezt engedte a kormány Ő is felelőséggel tartozik. Az hogy nem a fityesz tehet róla a kialakult helyzetért, mert nem nála indult, de ŐK idejében is szórták ezt az opciót. A fityesz felelősége simorjai aszem Ő engedte szabadjára a gyeplőt. Innentől kezdve indult meg a kamatláb. Ami bosszantó, hogy ha utána néztek milyen összegek mennek az adóssok fizettés kötelezetségük többszörösét fizeti vissza. Ha jobban olvasnátok a sorok között, amit a híradóban megy az csak le butítva adják a köznéphez. Az igazság, hogy csak igazságos elszámolást kérnek! A másik, hogy több millió bankot táplál és sokan külföldön van a maradék már nyelvet tanul és a másik maradék a markát mutatja. Ez hosszú távon nem helyes, mert felvásárló országot csináltak belőlünk a gazdaság a béka segge alatt van. Nincs export csak a hiányt hitelel potólja a kormány. A IMF nem kellet, mert azzal el kellet volna számolni a a kormánynak mire költi. mi IMF hitelre is 3% vagyunk jogosultek, mert annyira adóssok vagyunk. Amúgy 1% lenne, ha menne a szekér. Viszont a zállam kötvény és már van devizza állam kötvényünk, mely ezt többszörösse ezzeknek a hitel díjj mutató. aszem 5% 6%. 10 év alatt annyira megszedte a bankok magukat, hogy sorra nyitottak a boltok. Hülyéknek kell. Ez új keletű dolog, pedig most megint csak tömik a bankok zsebét. Sőt megint baj lesz, mert most 170.000 dölt be. Kormány mit tesz e romló gazdaság láttán? Ki áll a nép elé és azt hazudja, hogy látványos fellendülésben vagyunk. Akkor még egy dologra kérnélek meg, hogy üsd be youtube ra a "Hetesi zsolt - durva vilag", mely már megjósolta a benzin áremelést. A lényege, hogy ami nincs abban nem lehet válságot csinálni, de ami van abból igen. Direkt ferdítik el az igazságot. Szóval elötte érdeklődjetek, mielött butaságokat beszéltek köszönöm
# 9
Szerintem nézz kevesebb youtube-ot, helyette gyakorold egy kicsit a magyar nyelvtant és mondatszerkesztést és esetleg tanulj közgazdaságtant, mielőtt osztod az észt.
köszönjük a nép nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!