Mit gondoltok, mit lép Svájc az Orbán-kormány kérésére?
Figyelt kérdés
A kormány megkeresi Svájcot azzal a kéréssel, hogy adja ki a magyar betétesek adatait. Az ottani bankbetéteket 35 %-os adóval kivánja sújtani.2013. jan. 16. 19:05
2/11 anonim válasza:
Meg mellesleg mi köze Orbánnak az én bankbetétemhez? Itt lakom Svájcban, itt adózom, itt dolgozom már 8 éve, semmit nem fogok "otthon" fizetni.
3/11 anonim válasza:
Megkérdezi, hogy "És nekem ez miért is lenne jó?". Ha tudnak egy jó okot, akor biztos belemennek :)
4/11 anonim válasza:
Létezik olyan fogalom, hogy banktitok, ezt megsérteni nem lehet, csak bünügyek felderitése esetében lehet felfüggeszteni.
5/11 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, ha kiadnák a banktitkokat, ezzel a svájci bakrendszer összeomlana. Aki ott él és dolgozik, miért is fizetne itthon. Bár tőlük is elvárja ez a derék kormány ahogy fizesse a TB. járulékot az itthoni OEP-nek. Ezen is nagyon meglepődtem.
2013. jan. 16. 19:16
6/11 A kérdező kommentje:
Nem bak, hanem bankrendszer.
2013. jan. 16. 19:16
7/11 anonim válasza:
Ha külföldön dolgozol nem kell fizetned TB-t itthon.
Svájc meg körberöhögi Orbánt, ahogy pár éve körberöhögték a németeket is ugyan ezzel a kéréssel, hogy adják ki a német adómegkerülő állampolgárok banki adatait. Akkor is ez volt és most is ez lesz Svájc válasza:
8/11 anonim válasza:
Plusz ugye USA is szintén ezt kérelmezte, őt is kiröhögték. Ha Svájc kiadná ezt el kezdne esni a pénze, mert elmenne a tőke onnan, és akkor 20 ft lemenne a svájci frank. Ezt ők is tudják, pont ezért senkinek se adják ki a titkokat.
10/11 anonim válasza:
Igen, kijelentkezel itthon és ahol dolgozol fizeted a TB-t. Mi a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!