Szükséges-e még újabb mentőcsomag a devizahitelesek ügyében? A kormányzaton belül is most már megoszlanak a vélemények.
Nem visszatetsző ez a társadalom többi tagjával szemben,aki
ebben nem érintett,csak mindent mindig kifizet?
Lehet, hogy sokan vannak a deviza alapú hitelt felvevők, akik nem számítottak a gazdasági válságra (megjegyzem a bankok sem számítottak rá, különben nem adtak volna ennyi deviza alapú hitelt, hogy utána egy ilyen kormány és a gazdaság miatt ilyen nehéz helyzetbe kerüljenek.)
Nem igazán lehet igazságot tenni. Mégis magam részéről igazságtalannak érzem a mindig mindenkit kimentünk hozzáállást, soha senki nem fog felelősen dönteni. Akiknek forint hitelük van, és állásukat elvesztették évekkel ezelőtt, már semmilyen támogatást nem kapnak, azokat is ki kellene menteni ugyanígy!
Én tudatosan nem vettem fel deviza alapú hitelt, és a családban lebeszéltem mindenkit 2008 előtt is azzal, hogy elmagyaráztam a kockázatait. Miközben ismerősök szó szerint lehülyéztek engem is és pár barátomat is konkrétan deviza alapú hitelt felvevők 2008 előtt!!!
Magam sem vettem fel hitelt, most is albérletben élek, és mellette gyűjtögetek úgy, hogy most már forint lakáshitelt is fel tudok venni.
Ha most forintosítanák a hiteleiket, akkor is forint alapon kb azonos törlesztőjük lenne.
Nincsen megoldás a problémáikra, mert nincs annyi jövedelmük, ami fedezni tudná a hiteleik költségét.
Egy alacsony kamatszint mellett esetleg a tőketartozás forintosítása a felvételkori árfolyamon, majd azt forint alapú hitellel történő kiváltása alternatíva lehet. De amíg 10%+ os THM-ek vannak lakáscélú hiteleknél, addig esélytelen a dolog.
Az 1-hez.
A józanabbak gondolkodtak csak így.Ez volt a helyes,bár mindenkit akkor hülyének tartottak,aki nem adósodott el.
Eladósodni az volt igazán a buli.Ez volt 2006-2007-ben a divat.
Emlékszem akkoriban volt olyan Europlakat az utcákon:
ÖNNEK HÁNY HITELE VAN-NEKEM NYOLC-
Hát neki már akkor is "nyolc volt"Burkoltan szép nyelv a magyar!Csak senki nem tudta mit is jelentett ez akkor.
Mindenesetre már nagyon káros a továbbiakban ha a kormány ezeket tovább támogatja.Ez már szavazatokban is mérhető lehet később!
Kedves kérdező!
Kívánom neked hogy legyen ez a legnagyobb igazságtalanság ami történik veled ebben az országban.
Azért azt elárulnád nekem hogy mit mondjak annak az anyának akinek a gyermeke felakasztotta magát mert nem látott már semmilyen kiutat a hitelcsapdából. Mikor nagy valószínűséggel a hitele semmis.
És azért azt szögezzük le hogy az árfolyam ingadozás és annak plusz "költségei" a banknak EXTRA nyereség. Ugyanis nincs mögötte deviza.
Tudja kedves 5-ös.A mi generációnk téglánként rakta össze a lakását. Ahogy volt pénzünk úgy haladtunk.Akkor ez volt a divat,de végül ezért kész lett!
Nem kellett a hitel mellett nyaralgatni menni,új autót venni állandóan,meg a jó fene tudja még mi ma a divat.
Dehát erről szól a válság.Ennek ez lett vége.Mi magunk csináltuk magunknak!"Ingyen ebédet még nem ettek."
SZERÉNYEBBEN KELLENE GONDOLKODNI,ÉS NEM KELLENE AZONNAL MINDEN.Másnak is egy élet munkája egy lakás.Ezt ne feledje,de nem mindegy hogyan csinálom,vagy hogyan teszem magam bele tönkre!
Ezt most tanuljuk.
Mas idok voltak akkoriban mas idok vannak most.
Es a modern kozgazdasagi elmeletek es gyakorlatok szerint egy nemzetgazdasag nem tud mukodni bankrendszer nelkul. Bele tetszett mar gondolni abba hogy mi lenne ha senki sem venne fel hitelt.
Mindenki addig nyújtózkodna,ameddig a takarója ér.
Egyébként lehet felvenni hitelt,de nem devizába,csakis Forintba.Akkor nem kell az eredeti törlesztőrész többszörösét havonta lefizetni egy családi kasszából.
Régebben is volt hitel,de nem ész nélkül.Mindegy csak jöjjön aztán utánam a vízözön.Sokan így voltak vele az biztos.
Kedves kérdező!
Azért a devizában történő hitelfelvétel sem az ördögtől való addig, amíg az ország gazdasági teljesítménye biztosítani tud egy fix árfolyamot. De a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, a növekedést abszolút nem ösztönző, a vállalkozási hajlandóságot elnyomó.
Pl.: egy euro övezetbe termelő gazdasági társaság, amely a könyveit euroban vezeti, megteheti azt, hogy euro hitelt vegyen fel, mert a pénzügyi helyzete nem függ nagy mértékben a Forint/euro árfolyam változásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!