Fundamenta lakáskassza. Szükséges az önerő azonnali áthidaló kölcsönhöz? Ha igen, hány %-a az ingatlan árának?
00.54.
Igen, valóban csak 5 évig jár az állami kamattámogatás az Otthonteremtő hitelnél. A kérdező viszont a 4. évben le fogja cserélni a bankkölcsönét a Fundamenta 3,9%+1%-os hitelére, így Őt hol érinti egy 6. évben belépő kamatváltozás?
A kérdezőnek küldtem számszerűsítve is ajánlatokat, több alternatívát is felvázolva, de ide nem igazán lehet csatolmányokat feltölteni:)
A hitelkiváltás költsége a 4. évben csak részben fogja érinteni a kérdezőt, mert a Fundamenta megtakarítási részét díjmentesen betörlesztheti a banki hitelbe, csak a hitelrészre (jelen esetben kb 3 millió Ft) fog felszámolni a bank 1,5%-ot, ami ugye csak 4 év múlva lesz esedékes. Viszont az AÁK folyósítási jutaléka, ami szintén 1,5%, MOST lenne esedékes 5,6 millió Ft-ra, tehát eleve több már csak maga ez a költség, a többiről nem is beszélve.
Az a probléma, hogy azt hiszed, aki ide "beírogat", az kizárólag csak műkedvelő tanácsadó lehet, viszont a Fundamentások mind szakemberek:)
"Igen, valóban csak 5 évig jár az állami kamattámogatás az Otthonteremtő hitelnél. A kérdező viszont a 4. évben le fogja cserélni a bankkölcsönét a Fundamenta 3,9%+1%-os hitelére, így Őt hol érinti egy 6. évben belépő kamatváltozás?"
Hűha... kezd érdekes lenni... ha ennek a menetét levezetnéd pár szóban...köszönöm.
"A kérdezőnek küldtem számszerűsítve is ajánlatokat, több alternatívát is felvázolva, de ide nem igazán lehet csatolmányokat feltölteni:)"
Ez jó hír. Garanciákat csatoltál mellé? Sokadszor nem adsz választ erre a kérdésre.
"A hitelkiváltás költsége a 4. évben csak részben fogja érinteni a kérdezőt, mert a Fundamenta megtakarítási részét díjmentesen betörlesztheti a banki hitelbe, csak a hitelrészre (jelen esetben kb 3 millió Ft) fog felszámolni a bank 1,5%-ot, ami ugye csak 4 év múlva lesz esedékes." Plusz a te jutalékod, ezt ne felejtsük ki a képletből. ;)
"Viszont az AÁK folyósítási jutaléka, ami szintén 1,5%, MOST lenne esedékes 5,6 millió Ft-ra, tehát eleve több már csak maga ez a költség, a többiről nem is beszélve." De, de, beszéljünk csak a többiről, mert sajátosan vonod a párhuzamot. Mellesleg számszerűsítve 84 ezer folyósítási jutalékoról beszélünk ugyebár... és egy hitelről. Hoppá.
"Az a probléma, hogy azt hiszed, aki ide "beírogat", az kizárólag csak műkedvelő tanácsadó lehet, viszont a Fundamentások mind szakemberek:)"
Köszönöm Dr. Freud!
Szeretek olyan emberekkel beszélgetni, akik A: pszichológusnak képzelvén magukat, másokról állítanak fel kontárdiagnózist, B: kikérik maguknak a személyeskedést, de aktívan művelik.
Kedves cseresznyefa, hogy te miből szűrted le ezt a téves következtetésedet, sosem fogjuk megtudni.
Ami viszont kétségtelen: több helyütt elhangzott már tőled a "nagy igazság", miszerint mennyivel jobbat tudsz ajánlani az áthidaló kölcsönnél. Általánosan terjesztett téveszmére, általánosan adott válasz.
"Hűha... kezd érdekes lenni... ha ennek a menetét levezetnéd pár szóban...köszönöm."
Ebben mi az érthetetlen?
Felveszel a hiteligénylő egy normál 5,6 millió Ft-os banki kölcsönt (annuitással, vagy türelmi idővel, ami neki tetszik). Kamat 7,4%, így egyértelmű, hogy a havi részlete is alacsonyabb, mint a 9,4%-os AÁK-nak. Kamatperiódust választhat 5 évre(ebben is szabad választás van), tehát GARANCIA, hogy a hitel első 4 évében tuti fix a havi részlet, ha ez az ügyfél igénye.
Mellette fizet akkora SZÖ-ű 4 éves Lakáskasszát( ehhez a hitelhez 2 db kell), ami lefedi a 4 év múlva esedékes tőketartozást. Ekkor megigényli a Fundamentától a SZÖ-eket, amivel le tudja zárni a bankkölcsönt, azaz végtörleszti ott a hitelét. (Ez nem szerződésmódosítás, tehát nincs módosítási díj.) Ekkor áttér a Fundamenta hitelére, amit 57 hónapon keresztül kifizet a már ismert, fix, alacsony Fundamentás kamattal.
Be kell valljam, egy dologban tévedtem az előbb... A banknál ez a típusú lezárás díjmentes, a Hirdetményben szereplő egyik kedvezmény miatt (nem mindenki kaphatja, de pl én tudok ilyet adni).
Mit nyer ezzel az ügyfél számszerűsítve?
4 évig fizeti a 9,4%-os AÁK helyett az otthonteremtési támogatott hitelt 7,5%-on, ez kb 200.000Ft különbség a két hitel között a 4 év alatt. Nem fizet folyósítási jutalékot, ami 84.000Ft lenne az AÁK-nál. Ezen kívül visszakapja értékbecslés és közjegyző díját, ami további 70-80.000Ft.
A 4. évtől már minden ugyanaz, mert ott már a Fundamenta kedvező hitelét fizeti.
Remélem ez így elég érthető:)
Nekem megérné, ha 4 év alatt több, mint 350.000Ft maradna a zsebemben, ráadásul garantáltan...
Egyéb kérdés?:)
kieg az előzőhöz: Azért nem tudom fixen megmondani, mennyit nyer az ügyfél az első 4 évben a két termék közötti kamatkülönbségen, mert sok függ attól, hogy technikailag milyen futamidőt választ a hiteligénylő és az sem mindegy, hogy türelmi idős, vagy annuitásos hitelt szeretne?
Még 200.000Ft-nál is több a különbség, ha 4 évig türelmi idős a támogatott hitelt fizet az AÁK helyett.
"Ebben mi az érthetetlen?" Ki mondta, hogy érthetetlen? Ha én kérdezek valamit, nem feltétlenül azért van, mert nem értem. :)
"Kamat 7,4%, így egyértelmű, hogy a havi részlete is alacsonyabb, mint a 9,4%-os AÁK-nak. Kamatperiódust választhat 5 évre(ebben is szabad választás van), tehát GARANCIA, hogy a hitel első 4 évében tuti fix a havi részlet, ha ez az ügyfél igénye."
Ismét visszakanyarodtunk oda, hogy az ügyfélnek 1: arra lehet igénye, amiről tudomása is van, 2: megint nem beszélsz arról, hogy mi van a négy éven túl egy 20-30 éves hitel esetében? És megint általában kérdezem, mert te is általában példálózol az áthidaló ellen.
"Ekkor megigényli a Fundamentától a SZÖ-eket, amivel le tudja zárni a bankkölcsönt, azaz végtörleszti ott a hitelét."
Természetesen szép büntetőkamatért cserébe.
"Mit nyer ezzel az ügyfél számszerűsítve?
4 évig fizeti a 9,4%-os AÁK helyett az otthonteremtési támogatott hitelt 7,5%-on, ez kb 200.000Ft különbség a két hitel között a 4 év alatt. Nem fizet folyósítási jutalékot, ami 84.000Ft lenne az AÁK-nál."
Már bocsánat, de nem te mondtad, hogy fizet, de csak négy év után? Sokadszor csúsztatsz. Tudom, tudom, kevesebbet. Plusz a te jutalékod, azzal pedig többet. Mert ugye nem karitatív hitelirodában húzod az igát? :)
"Ezen kívül visszakapja értékbecslés és közjegyző díját, ami további 70-80.000Ft." Miért, máshol nem kapja vissza? ;)
"Nekem megérné, ha 4 év alatt több, mint 350.000Ft maradna a zsebemben, ráadásul garantáltan... "...és utána?
Nekem az jobban megéri, ha a teljes futamidő alatt még több marad a zsebemben, de hát nem vagyunk egyformák.
Ennyire rosszul megy a szekér, hogy itt vadászol ügyfélre? Bocs, csak ha már korábban személyeskedéssel vádoltál, most legalább legyen alapja, bár a kérdésem nem tűnik teljesen alaptalannak.
"mi van a négy éven túl egy 20-30 éves hitel esetében? És megint általában kérdezem, mert te is általában példálózol az áthidaló ellen."
????
Szerintem elég világosan leírtam, hogy a 4. évben VÉGTÖRLESZTÉSI a banki hitelt az ügyfél, tehát NINCS TOVÁBB BANKKÖLCSÖN sem 20, sem 30 évre, hanem semennyi évre. Stimt?:)
Folyósítási jutalékot sosem írtam, tehát az nálunk nincs.
(végtörlesztési díjat írtam 3 millióra, de mint kiderítettem, az sincs, ebben tévedtem, bocsi...)
Ha figyelmesen olvasol, akkor láthatod, csak az első 4 évben ajánlok más hitelt, mint az AÁK, a 4. évtől én is a Fundamenta hitelét kínálom, tehát a két hitel csak az első 4 évben tér el, ahol a nyereség minimum 350.000Ft az én javamra.
Hívhatod ezt karitatív hitelnek is Otthonteremtési támogatott hitel helyett, nekem tetszik:)
És hogy igazán nagyvonalú legyek, még egy egy évig díjmentes lakásbiztit is tudok adni annak, aki megérdemli:) (vagyis mindenkinek, aki nálunk ügyfél).
"Ekkor megigényli a Fundamentától a SZÖ-eket, amivel le tudja zárni a bankkölcsönt, azaz végtörleszti ott a hitelét."
Természetesen szép büntetőkamatért cserébe.
L a s s a n í r o m, h o gy m e g é r t s d:)
A VÉGTÖRLESZTÉS IS DÍJMENTES az ügyfeleinmnek (2 db díjmentest tudok biztosítani, ez jelen esetben pont elég.)
Szerintem elég világosan leírtam, hogy a 4. évben VÉGTÖRLESZTÉSI a banki hitelt az ügyfél, tehát NINCS TOVÁBB BANKKÖLCSÖN sem 20, sem 30 évre, hanem semennyi évre. Stimt?:) Nem, abszolút nem "stimt". Hogy miért, leírtam, ha átugrottad, keresd vissza, kevesebb idő, mint nekem ismét leírni.
"Folyósítási jutalékot sosem írtam, tehát az nálunk nincs.
(végtörlesztési díjat írtam 3 millióra, de mint kiderítettem, az sincs, ebben tévedtem, bocsi...)" Nálatok lehet, hogy nincs, révén hitelközvetítők vagytok, de a banknál van. Ez is egy csúsztatás. A te jutalékodról továbbra is mélyen hallgatsz. Márpedig a karitatív jelző e tekintetben, és nem az államilag támogatott hitel kapcsán merült fel. Mellébeszélésnek jó volt, másra nem.
Szóval eddig ott tartunk, hogy amit te ajánlgatsz, azt egy fundamentás is meg tudja csinálni (révén, vannak néki partnerei) csak ott leledzik halovány különbség, hogy amiért ők nem kérnek pénzt az ügyféltől, ugyanazt te szép summáért csinálod, még ha nagyon kerülöd is a témát. ;) Ugyanis diszkréten emlékeztetlek: mondtam korábban egy olyat, hogy vannak esetek, amikor talán van jobb megoldás az ák-nál. De azt is mondtam, hogy azt is meg tudják csinálni a fundások. Csak hogy erről a vonalról ne feledkezz el kedves cseresznyefa. :)
"Ha figyelmesen olvasol, akkor láthatod, csak az első 4 évben ajánlok más hitelt, mint az AÁK, a 4. évtől én is a Fundamenta hitelét kínálom, tehát a két hitel csak az első 4 évben tér el, ahol a nyereség minimum 350.000Ft az én javamra." MOST beszéltél 4 év után a Fundamenta hiteléről. Ez eddig nem volt nálad trend, bocsi!
"Hívhatod ezt karitatív hitelnek is Otthonteremtési támogatott hitel helyett, nekem tetszik:)" na itt volt az a bizonyos mellébeszélés. Fentebb említettem.
"És hogy igazán nagyvonalú legyek, még egy egy évig díjmentes lakásbiztit is tudok adni annak, aki megérdemli:) (vagyis mindenkinek, aki nálunk ügyfél)." Ez igazán megható. És egy év után milyen az a lakásbizti? :)
Sajnálattal látom, hogy a bónusz kérdésemet is elegánsan kikerülted, pedig a kérdést nem viccnek szántam: ennyire rosszul megy a bolt, hogy itt vadászol ügyfelekre?
Személyeskedsz, de elegánsan azokra inkább nem válaszolnék, csak a lényegre.:
Minden nagy hitelközvetítő iroda díjmentesen dolgozik, ügyfelektől nem kér, nem is kérhet pénzt, ezt tiltja a PSZÁF.
Még egyszer L A S S A N:
Díjmentesen adok tanácsot, díjmentes az ügyintézés is, de nem emlékszem, hogy az itteni tanácsaimért bárki utalt volna a számlámra pénzt:).
(Ide csak azért írogatok, mert irritál, amikor valaki félretájékoztatja az embereket, vagy nem kapnak értelmes válaszokat mástól, de ettől max .erkölcsileg vagyok gazdagabb.)
A kérdező alap kérdése az volt, hogy jobb-e az AÁk, vagy más hitel a jobb neki?
Számszerűsítve levezettem, hogy neki a más hitel a jobb:
Azt sehol nem állítottam, hogy a Fundamenta a partner cégein keresztül az általam is preferált konstrukciót ne tudná kiajánlani, hol olvastál ilyet?
Én viszont azt kérdezném tőled, Te milyen hasznos, konstruktív, számszerűsített információval láttad el a kérdezőt?
(A díjmentes lakásbizti jó, de ha az ügyfélnek nem tetszik később, a következő évben kérhet más biztosítótól is ajánlatot. A díjmentesnél viszont szerintem nincs olcsóbb:)
A korrektséghez egy kis adalék a tegnapi kommentemből:
"
Tény, hogy a Fundamentások is tudnak hasonló ajánlatot adni a partnerbankjaikon keresztül, de mivel az alap kérdésed arra irányult, hogy esetedben az AÁK a jobb-e, vagy egy másik bank terméke, egyértelműen az a válaszom a fentiek ismeretében, hogy más bank ajánlata a jobb" költségeit."
egyéb kifogás?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!