A Fundamenta lakás előtakarékossági befizethető lakáshitel tőketörlesztésébe is?
Igen. Mi egy éve fizettük be a fundamentát a lakáshitelbe előtörlesztésként.
Itt írta valaki, hogy ráadásul ha lakáskasszából történik az előtörlesztés, akkor még díja sincs. Ebben lehet is valami, mert mikor bementünk jelezni az előtörlesztési szándékunkat, akkor mondták, hogy mennyi lesz a díja, mikor megtörtént az előtörlesztés, akkor pedig egy fillért sem vontak le a díjaként. A bankos sem tudta, hogy miért, de persze nagyon nem reklamáltunk:) Egész néhány héttel ezelőttig, amíg ezt itt nem olvastam, addig nem tudtam, hogy miért nem kellett megfizetnünk az előtörlesztési díjat. Tehát ezek szerint még a bankosok sincsenek ezzel tisztában. Legalábbis nem mind.
Köszi szépen a hasznos választ, ebben reménykedtem én is, hogy ezt így lehet. :) Jó hallani, hogy működnek még dolgok úgy az országban, ahogy az ésszerűség is diktálja. :p
Amúgy mi a párommal még idén szeretnénk lakást venni, de a télen (szülői győzködésre) kötöttem egy előtakarékosságit,és ha nem lehetne betörleszteni lemondanám, mivel majd a hitelt is fizetni kell.
De így a végén 3-400 ezer Ft-tal jobban jövünk ki majd, mint ha csak a banknak fizetnénk a havi 20ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!