Valaki mondana valamit a Fensus kft ről? Meg kapom én az igényelt hitel összeget? Vagy ez csak valami át verés? Mert befizettem az előre kért összeget de azóta áll az ügy semmi hír még egy levél sem. Vett már fele valaki onnan hitelt? És meg kapta?
Sziasztok!
Kedves Pál!Ne idegeskedj!Valóban nem folyik ellenük eljárás.Úgy tudnak pénzt adni ha befolyik annyi,nyilván ez is időt vesz igénybe.A volt kolléganőm 1 m ft-ot kapott 3 hónapon belül tőlük,és rendesen ment az ügy végig.Én azt nem értem,hogy minek fizettek előre,tudom előtörlesztést kérnek de ahogy olvasom 100000 ezer,meg 66 mik ezek?Mert 12 ok próbálkozol havonta és ha nem jön össze akkor kiszállsz minimális veszteséggel.Vagyis a másik oldal: tudom az embernek ha pénzre van szüksége akkor megpróbálja a lehetőségeket.Na kiforrja ez magát.Üdv
Letámadják a fogyasztói csoportokat
molnart
2012. június 26., kedd 13:33
Mivel a hirdetések büntetése mellett nincs más jogi eszköze a devizahiteleseket is megtévesztő fogyasztói csoportok ellen a GVH-nak, ezért reklámkampányt indít az átverések megelőzésére – derült ki a szervezet keddi sajtótájékoztatóján.
„BAR-listás? Nyugdíjas? Nem kap hitelt? Pénzügyi gondja van? Kapaszkodjon belénk! Mi segítünk megoldani! Fogyasztói csoport mindenkinek!” – ilyen és ehhez hasonló hirdetések tucatjai miatt szabott ki milliós büntetéseket az elmúlt években a GVH. A bírságok összege idén már júniusban meghaladta a 60 millió forintot.
A panaszok száma egyre nő, a 24 megkezdett eljárásból pedig 22-nek büntetés lett a vége, a bírságoláson kívül mégsincs más eszköze a szervezetnek a jellemzően kis keresetűeket megtévesztő hirdetések ellen.
A fogyasztóvédelmi törvényből ugyanis végül a korábbi javaslatokkal ellentétben kimaradt a fogyasztói csoportok működését szabályozó rész, mindössze egy átmeneti rendelkezéssel megtiltották újak alakítását 2014 január 1-jéig. Arról, hogy a törvényből miért maradt ki végül a szabályozás, a GVH munkatársai nem mondtak többet, mindössze annyit jeleztek, hogy a szervezet az előkészítés során a szabályozást és a betiltást is támogathatónak találta.
Jelenleg a szervezet szerint 10-20 szervező cég üzemeltet ilyen csoportokat, többségük 3-4-et is egyszerre. A csoportokkal fő gond az, hogy bár megoldást ígérnek a pénzügyi problémákra, valójában a rendszeresen befizetett összegekért cserébe csak vásárlási jogot adnak, és az is a szerencsén múlik, hogy ehhez ki mikor jut hozzá. Vagyis lehet, hogy akár évekig fizetnek úgy az ügyfelek, hogy semmit nem kapnak cserébe.
A másik jellemző gond, hogy szerződéses összeg kifizetésére alapesetben csak a futamidő végén kerül sor, vagyis akár 15-20 évig is eltarthat, míg visszakapják a pénzüket a fogyasztók. A holnap kezdődő kampányában erre hívja fel a figyelmet a GVH, illetve külön honlapot indított és a 06 80 48 48 48-as ingyenes számon külön tájékozatást is ad.
Kérdés ugyanakkor, mekkora hatást tud ezzel elérni, hiszen a szervezet 6,2 milliós reklámkerete jóval kisebb, mint amekkora összegeket maguk a fogyasztói csoportok elköltenek hirdetésekre. A GVH ugyanakkor abban bízik, hogy mivel társadalmi célú hirdetésről van szó, a kedvezmények miatt így is eljut a veszélyezetett csoporthoz az üzenet.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!