Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családon belül akkor is...

Családon belül akkor is adómentes a pénzmozgás, ha nagy, több tíz milliós összegekről van szó?

Figyelt kérdés
2017. aug. 7. 20:04
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Az ingatlan adás-vételt nem a földhivatal jelenti, hanem maga az ügylet megkötésében eljáró ügyvéd.

Ha egy adózó meghal, senki más nem készítheti el a bevallását, csak az adóhatóság. Adómegállapítási eljárást folytatnak le (mennyi a fizetési kötelezettség, ki az örökös, van-e örökölt vagyon stb.), a hagyatéki eljárásról is tudomással bírnak, hiszen az elhunyt tartozását is lehet örökölni. :)

2017. aug. 11. 05:05
 32/45 anonim ***** válasza:

"a nagyösszegű átutalások MIND megjelennek"

Több helyen olvasható, hogy évente kb 8000 bejelentés érkezik a bankoktól a Pénzmosás Elleni Információs Irodához. Ennél viszont egész biztosan több nagy összegű utalásra kerül sor.

2017. aug. 11. 13:19
 33/45 anonim ***** válasza:

De most az automatizált jelentésről van szó, nem arról,

hogy a banki ügyintéző gyanús pénzmozgást észlelt, és

ír a pénzmosásiaknak :)

Sok bankban dolgozó ismerősöm van, volt, hogy egyikük

írt jelentést. Mondjuk ott 500 millió körüli tételről

volt szó, és magánszemély utalta magának. Csak aztán

kiderült, hogy az sehol sincs leadózva. Persze megbün-

tették az illetőt, aki ki is fizette, pechjére egy

másik számláról, aminek szintén nem tudta igazolni a

pénz forrását, így az miatt a számla miatt is megvág-

ták.

2017. aug. 11. 21:16
 34/45 A kérdező kommentje:
én azt nem értem, hogy 500 milliókkal miért csalnak adót? mert ha valaki a semmiből úgy próbál kitörni, hogy amíg az adó elvágná addig kicselezi az oké, de ilyen összegnél miért nem futja?
2017. aug. 11. 23:20
 35/45 anonim ***** válasza:

"De most az automatizált jelentésről van szó, nem arról,

hogy a banki ügyintéző gyanús pénzmozgást észlelt, és

ír a pénzmosásiaknak :)"

A bank csak a pénzmosás elleni törvény értelmében tesz jelentéseket , a pénzmosásiaknak. Minden más adatot csak megkeresésre ad ki a NAV-nak, ha azok egy konkrét személyről érdeklődnek, konkrétan meghatározott célból. Nincsenek automatizált jelentések, esetleg csak a kamatadó adataiból következtethet a NAV, hol pihennek nagyobb összegek.

Ezt az több száz milliós sztorit olvastam már valahol, hogy befizette az illető a büntetését, és még azért is megbüntették, hogy arra honnan volt pénze. Persze, véletlenül pont a te ismerősöd ügyfelével történt, ugyan már...kérlek fejezd be a vetítést.

2017. aug. 11. 23:44
 36/45 A kérdező kommentje:
Sok véletlen olyan hogy kicsi rá az esély. Önmagában a kicsi esély még nem jelent semmit.
2017. aug. 12. 00:40
 37/45 anonim ***** válasza:

Persze, vannak véletlenek. :D

Mindenesetre megtaláltam a sztorit, egy cikkben volt a kiszámolón:

[link]

"A srácot végül 80 millióra megbüntették, amit be is fizetett. Ezért újra megbüntették 25 millióra, mert figyelték a bankszámláit és arról nem tűnt el ennyi összeg."

Persze lehet, hogy a cikkíróhoz van itt személyesen szerencsénk. :D

2017. aug. 12. 01:55
 38/45 A kérdező kommentje:
Nem ő lenne az első ember akinek köze van egy cikkhez...
2017. aug. 12. 02:06
 39/45 anonim ***** válasza:
Annyi köze, mint nekem biztosan van hozzá. Olvasóként.:D
2017. aug. 12. 02:09
 40/45 anonim ***** válasza:

Nem erről az emberről volt szó, róla nem cikkeztek

(egyébként egy győri illetőről írtam, ha valaki

kicsit nyomozni akarna, lehet valamelyik újságban

megtalálja..)

Egyébként már látom eljutottak az emberek arra a

pontra, hogy semmit nem hisznek el :)

2017. aug. 12. 02:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!