Ki szereti Németországot?
Utolsonak!
Mikor voltal es melyik reszen???
Csak kivancs vagyok hogy Munchen melyik reszen volt, mert Munchent ugy osmerem mint a kisujjamat es kivancsi vagyok hogy Munchen melyik reszen volt.
De Szívem! Ez miert baj ha kivancsi vagyok???
Utolso elottinel.Nem mindegy hogy melyik tartomanyban voltal tudod Nemetorszagban minden tartomanyban mas az akcentus.
Es egyebkent egy kulfoldi elobb tanulja meg a nemetet mint a magyart mert a magyar elismerten nehez nyelv.
Es az lehet hogy nem a legszebb nyelv de a nemetnel sokkal rosszabb a francia.A holland nyelv pedig megdurvabb de en szeretem :-) Es akkor az oroszt meg sem emlitem :-)
Göttingen?
Igen az nagyon szep varos.Ott el az egyik nemet baratom Felix Buck a neve.
Igen az mar majdnem Eszak Nemetorszag.Ott egy kicsit furi az idojaras de Berlinnel pont jo. De en Bayororszagot szeretem a legjobban de voltam mar egy parszor Göttingenben, szep varos.Plane telen.
Egyebkent Salzburgban amikor voltam egy par napot, ugye Ausztria ott olyan tajszolas volt hogy a gut helyett jut-ot ejtettek.de ha leirtak akkor gut-nak irtak. Meg a ja helyett jop ot mondtak es ugy is irtak le.De 2 nap alatt megszoktam.Ugye Österreich raadasul Salzburg ott van az igazi tajszolas :-)
Voltál már Voralbergben és Tirolban? No, ott valami igazán cifra változatát beszélik a németnek.
Göttingen gyönyörű. Imádtam a városkát, a Harz-hegységet is. 3 évig éltem ott. Az időjárás ott már nagyon szeles és esős. Bajorország persze szuper, nekem is nagyon tetszett.
De én germanofil vagyok, sok rosszat nem tudok mondani Németországról. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!