Ki szereti és miért Görögországot?
Én nagyon.
Nincs kiemelt kedvenc, nem is konkrét helyek tetszenek, hanem egyrészt az időbeosztásuk, a szieszta, másrészt a tenger, harmadrészt a hegyek, negyedrészt az emberek.
Ha befejezem végre a sulit, akkor biztos, hogy 1-2 évre ki fogok menni ott élni és dolgozni. Ha nagyon megtetszik, akkor meg veszek egy tengerparti házat és ott maradok :D
Hú, én nagyon szeretem :) Eddig 2x voltam ott, először 2009-ben, tavasszal, másodszor idén, nyáron.
2009-ben Paralián, idén Olympic Beach-en voltam, ezek kis üdülőfaluk, gondolom vannak sokkal szebb helyek is.
A kedvenc görög kajám a gyros és a tzatziki :DD
Fakultatív programok: hűha.. annyin voltam, hogy már szinte magam sem tudom, de megpróbálom felsorolni.
2009-ben: Meteorák, Olympos-hegy, Thessaloniki, Dion, meg lehet, hogy volt még pár hely, de most nem emlékszem xD
2010-ben: Kalózhajós kirándulás, Thessaloniki-i aqualand, Skiathos, meg elakartunk menni még egy csomóra, csak akkor szinte nem is töltöttünk volna semmi időt sem OB-n.
ui.: Skiathos gyönyörű volt, szóval ez a kedvenc helyem^^ :)
én eddig 1x voltam Görögországban, Sartin....hát nekem nagyon tetszett.
Kedvenc kaja természetesen a gyros, minden formában és mennyiségben.
Pihenni mentünk, úgyhogy nem vállalkoztunk a Meteorás kirándulásra, mivel már az oda út is 22 órás volt így busszal.(utólag bánom, de majd egyszer még biztos járok arrafelé)
Viszont elmentünk a Narancs partra, meg béreltünk robogót is, amivel körbejártuk a félszigetet.
Zakhintosra, Lefkadára és Rodoszra még jó lenne eljutni, csak sajnos ezek olyan árban mozognak, hogy sokszor olcsóbb egy egyiptomi út, ami pedig a másik nagy kedvencem :)
Én Görögország szerelmese vagyok :D Eddig háromszor voltam. Először Paráliában, aztán korfun, aztán Zakynthoszon. Mind a három gyönyörű volt:) Kedvenc kajám.. olyna nincs mert sokmindent szeretek. Gyros, souvlaki, meg görög báránysült, fetasajt, förögsaláta:D
Amikor Paráliában voltam akkor elmentünk a meteorákhoz, meg az Olymposzhoz kirándulni. Hajóútra akkor nem mentünk, mert anyával voltam és ő nem szereti a hajóutakat. Amikor Korfun voltam apukámmal, akkor voltunk már hajóúton, a kék lagúnához mentünk. Soha olyan gyönyörűt még nem láttam! Korfun még voltunk a viziparkban, meg Korfu fővárosában városnézni, és a Sissy palotában. Zakyntroszra is apával mentem. Hát valami fantasztikus élmény volt: egyik nap úszkáltunk a tengerben, és egyszer csak ott úszott mellettem egy óriás teknős a vízben :DD Hihetetlen volt! Megérinthettem a teknőjét :D Zakyntoszon a teknősszigetet néztük meg, meg a viziparkot. És elmentünk volna a hajótörött öbölhöz, csak a nyugati parton vihar volt ezért elmaradt :( Mindhárom nyaralás csodálatos volt, felejthetetlen. Mióta először voltam Görögországban, a szobám tele van díszítve kagylókkal, kis görög szuvenírekkel, képeslapokkal, fényképekkel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!