Ki szereti Németországot?
De te is az vagy!
Nem azért mondtam mert nem szereti Németországot, hanem másért...
Én is imádom Németországot!
Deutschland, Deutschland über alles!
ÜBER ALLES IN DER WELT!
Igen, tudom.
Egyébként a német himnuszból idéztem, nem az NSDAP-ra gondoltam.
De annak a pártnak volt igaza az biztos!
Igen, ezt én is tudom.
De inkább a 3. Birodalomban az elsőt használták, a 2-al meg a női szervezetek háborogtak régen.
De nem magyarázok, úgyis tudod.
Voltál már Németországban?
15 éves vagyok csak.
De Münchenben töltöttem a fél életem.
És ajánlom azt a várost! Nagyon rendesek, kedvesek az emberek!!!!
Viszont a bajor akcentus az a legkacifántosabb, azt mondják, de mivel ott éltem, engem nem zavar.
Egyébként jövő héten megyek vissza 1 hétre, mert ott van a fél családom/unokahugom is!
Én nyáron megyek Kölnbe
Már nagyon várom :D :P
Az akcentus megszokás kérdése. Éltem Skóciában is, ahol először egy kukkot sem értettem. Egy év múlva megértettem mindenkit már tökéletesen, mikor találkoztam valakivel, aki 100 km-rel odébb lakott, és akinek a beszéséből megint egy kukkot sem értettem :D Mindenesetre nemcsak tájegységenként, hanem társadalmi osztályonként is változik az akcentus, szóval egy bajor üzletember azért nem úgy beszél, mint egy kocsmáros. Ha meg a kocsmában az elején nem fogok mindenkit érteni, az nem olyan nagy tragédia :)
Mindenesetre menj külfödre világot látni, de ne csak Németországba. Bár ha később ott tanulnál, az nagyon hasznos lenne, hiszen a bajoroknál van a legmagasabb szintű oktatás.
Én is nagyon szeretem! :)
Nyáron voltam Münchenben, és szerintem gyönyörű város. Kedvesek is voltak az emberek, meg segítőkészek. Szívesen visszamennék megint, csak sajnos most a suli miatt nem lehet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!