Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki szereti Németországot?

Ki szereti Németországot?

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 14:35
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

De te is az vagy!

Nem azért mondtam mert nem szereti Németországot, hanem másért...

Én is imádom Németországot!

Deutschland, Deutschland über alles!

ÜBER ALLES IN DER WELT!

2012. jan. 4. 16:43
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a németek erre a részére a történelmüknek nem annyira büszkék
2012. jan. 4. 17:08
 13/41 A kérdező kommentje:

Igen, tudom.

Egyébként a német himnuszból idéztem, nem az NSDAP-ra gondoltam.

De annak a pártnak volt igaza az biztos!

2012. jan. 4. 17:18
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom, hogy miből idéztél. Amire én céloztam az az, hogy csak a harmadik versszakot szokás énekelni, és ez nem véletlen.
2012. jan. 4. 18:16
 15/41 A kérdező kommentje:

Igen, ezt én is tudom.

De inkább a 3. Birodalomban az elsőt használták, a 2-al meg a női szervezetek háborogtak régen.

De nem magyarázok, úgyis tudod.

Voltál már Németországban?

2012. jan. 4. 18:22
 16/41 anonim ***** válasza:
76%
Én lakom Hamburgban :) Pár év múlva megpróbálok délebre költözni, München jó ötlet. Te mész vissza?
2012. jan. 4. 18:30
 17/41 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok csak.

De Münchenben töltöttem a fél életem.

És ajánlom azt a várost! Nagyon rendesek, kedvesek az emberek!!!!

Viszont a bajor akcentus az a legkacifántosabb, azt mondják, de mivel ott éltem, engem nem zavar.

Egyébként jövő héten megyek vissza 1 hétre, mert ott van a fél családom/unokahugom is!

2012. jan. 4. 18:57
 18/41 anonim válasza:

Én nyáron megyek Kölnbe

Már nagyon várom :D :P

2012. jan. 4. 19:41
 19/41 anonim ***** válasza:

Az akcentus megszokás kérdése. Éltem Skóciában is, ahol először egy kukkot sem értettem. Egy év múlva megértettem mindenkit már tökéletesen, mikor találkoztam valakivel, aki 100 km-rel odébb lakott, és akinek a beszéséből megint egy kukkot sem értettem :D Mindenesetre nemcsak tájegységenként, hanem társadalmi osztályonként is változik az akcentus, szóval egy bajor üzletember azért nem úgy beszél, mint egy kocsmáros. Ha meg a kocsmában az elején nem fogok mindenkit érteni, az nem olyan nagy tragédia :)

Mindenesetre menj külfödre világot látni, de ne csak Németországba. Bár ha később ott tanulnál, az nagyon hasznos lenne, hiszen a bajoroknál van a legmagasabb szintű oktatás.

2012. jan. 4. 21:00
 20/41 anonim válasza:

Én is nagyon szeretem! :)

Nyáron voltam Münchenben, és szerintem gyönyörű város. Kedvesek is voltak az emberek, meg segítőkészek. Szívesen visszamennék megint, csak sajnos most a suli miatt nem lehet :(

2012. jan. 5. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!