Külföldiek, milyennek gondoljátok Los Angelest?
Tini vagyok és az a legfőbb célom, hogy Los Angelesben élhessek. Milyennek találjátok a várost, az országot? Mi rosszabb van benne mint itt és mi jobb?
Nem kérek olyan válaszokat, hogy ne álmodozzak, nem fogok kijutni, mert nem érdekelnek.
sok magyar etterem van - nincs egy se! :(
A Hortobagy evekkel ezelott bezart. A Csardas (kesobb Duna Csarda) iden zart be.
termeszetesen almodozzal csak nyugodtan, fejlesszed a kepzeletvilagodat.
Nagy szerencse, hogy legtobb ember elobb-utobb visszatarthatatlanul felno
Los Angesre rafogni nehany nap latogatas utan, rossz vagy jo az kicsit abszurd. Viszont obben emlitettek, ha van penzed jol fogod magad erezni a varosban. Ha ket kezeddel keresed a mindennapit Hollywood nem fog tetszeni. Igazad van, termeszetesen mimdenkinek van eselye es merjen mindig almodozni. Ha valatki jol tanul az meg nem eleg mert itt az egyetemek nagyon dragak. (+megellhetes, lakas, kocsi ect)
Nehany hete a magyar focivalogatott is "eselyes" volt a hollandok ellen... Legalabb is a media szerint. Maj kaptak nyolc golt... Nem fokozom tovabb, en maradok a realitas mellett.
"termeszetesen almodozzal csak nyugodtan, fejlesszed a kepzeletvilagodat.
Nagy szerencse, hogy legtobb ember elobb-utobb visszatarthatatlanul felno"
Öröm volt miattad regisztrálni külön :) Csak azt szeretném mondani a kérdezőnek, hogy mindent a saját szemeddel a legjobb megtapasztalnod!
Dolgozz sokat, gyűjtsd a pénzt, menj ki, tájékozódj teljesen objektíven hogy biztos meg fogja-e neked megpróbálni a kint élést. Közben add be minden évben a zöldkártya lottóra a jelentkezésedet (ki tudja, bejöhet, nem egy embert ismerünk, akinek sikerült)
Az ilyen álomromboló parasztokkal meg ne foglalkozz, én saját erőmből (nem zsebpénzből hanem kőkemény munkából) 19 évesen összegyűjtöttem annyi pénzt, hogy kimehessek (én másodjára) a barátnőmmel is LA-be.
Igaz csak két hétig voltam először, egy-két dolgot amit én tapasztaltam pro és kontrák:
PRO:
Jó idő
Pozitív (vagy magukat megjátszó, de mindenképpen kedvesnek ható) emberek, szemtől-szembe az utcán ha nincs tömeg lazán rád köszönnek, hogy Hi, how are you?
Egy városon belül mindent megtalálsz: Hegyek, völgyek, óceán, síelési lehetőség stb. ( vagy ha nem is pontosan a város határain belül, de 1-2 órára )
Ha illegálisan akarsz kint maradni, majdhogynem semmi bajod nem lehet belőle, tekintve hogy LA lakosságának nagy része illegálisan van kint. Munkát is tudsz vállalni, bár 8-10$ / óránál többet nem könnyű az alapmunkákkal megkeresni, ez ott pedig nem egy hatalmas fizetés (vagy szar helyen laksz, vagy éhenhalsz, vagy nem alszol mert még többet dolgozol)
KONTRA:
Nem tudod azt megtenni, mint kb bármelyik európai típusú városban, hogy fogod magad és besétálsz a belvárosba este, vagy be-tömegközlekesz, mert veszélyes, meg semmi értelme a sétának mert egyedül fogod magad érezni.
Földrengésveszély
Így gyorsan ennyi. Ha bízol magadban és kellőképpen felkészülsz, biztos ki fogsz tudni jutni! Aztán ha tetszik, majd tájékozódsz hogyan tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!