Szerintetek melyik a legkönnyebb, a legnehezebb és a legszebb skandináv nyelv? Indoklást is írjatok légyszi, hogy miért gondoljátok így, vagy úgy. (Miben rejlik a nehézség, vagy a szépség. ) Köszi.
Szerintem a svéd a legszebb és egyben a legkönnyebb is.
Nem tudnám elmondani miért, csak egyszerűen tetszik a hangzása.
Azt tudom, hogy a norvégnak és a dánnak a kiejtése a legfőbb nehézség, szinte lehetetlen elsajátítani, a svédnél viszont ez nem annyira áll fenn.
Abszolút egyetértek az utolsóval. Szerintem is a svéd a legkönnyebb és egyben a legszebb is. Angol és német után elég könnyű megtanulni. És valóban igaz, hogy a dánnak nagyon-nagyon nehéz megtanulni a kiejtését, a norvégnak annyira nem (de a svédhez képest nehezebb persze). Egyébként én tudok svédül, és így értem a norvégot szinte teljesen olvasva, hallásra is nagyjából, a dánt is nagyjából lehet érteni olvasva, viszont hallásra alig :) Szóval ez is egy szempont lehet, hogy a svéd-norvég-dán valamelyikével a másik kettőt is meg fogod nagyjából érteni, viszont a finnél ez nem játszik:)
Mondjuk attól is függ, miért akarod tanulni a nyelvet. Csak hobbiból, vagy az egyik országba akarsz költözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!