Külföldiek, milyennek gondoljátok Los Angelest?
Tini vagyok és az a legfőbb célom, hogy Los Angelesben élhessek. Milyennek találjátok a várost, az országot? Mi rosszabb van benne mint itt és mi jobb?
Nem kérek olyan válaszokat, hogy ne álmodozzak, nem fogok kijutni, mert nem érdekelnek.
9-es vagyok.
Én még 28 éves vagyok, szóval az iskolai ösztöndíjakról sajnos lecsúsztam. Ezt nagyon bánom, te nehogy elkövesd ugyanezt a hibát!
Én zöldkártya lottózom, munkával próbálkozom (bár ez szinte lehetetlen, tudom), meg olyan ösztöndíjakat keresgélek, amik még nekem is nyitva állnak. (Kutatás, PhD, LLM...)
Meglepodok mindig mikor valaki LA vagy NY kozott vacilal, hisz a ket varos eg es fold. Engem a hideg raz NY-tol, persze turistaskodni nagyon jo volt de nem vagyom vissza, hisz rengeteg sok erdekes hely van meg rajta kivul, odakoltozni pedig csak akkor koltoznek ha 4x annyit fizetnenek mint amit most kapok Los Angelesben. LA nekem sem olyan volt mint ahogy elkepzeltem, de meg "kicsi" voltam amikor kijottem es a filmek es egyeb media elbutitott es egy csaloka kepet rakott a fejembe, amihez a varost hasonlitai butasag es csalodast okoz sokaknak.
En szeretem LA-t bar nem ott lakom, de ott dolgozom. Mindig jo ido van! Ez szamomra nagyon fontos, mert utalok fazni. A kocsi szinte elengedhetetlen, ami nekem jo mert imadok vezetni. Akit a filmes dolgok erdekelnek, annak szinten kivalo celpont LA mert szinte minden 7en van valami premier, ahol a film keszitoivel es szineszeivel lehet talalkozni
Nem kell a gazdag kornyeken maszkalni, hogy az ember belefusson a hiresekbe. En a 10 ev alatt legalabb 16 hires szinesz/enekes/rendezo-vel futottam ossze boltban, bankban, piacon, beach-en stb. Ha valaki imadja a celebeket, akkor itt jo esellyel talalkozhat veluk.
En csak azt tudom tanacsolni kerdezo, hogy ne sokat adj arra, amit mi itt irogatunk, hanem tegyel meg mindent, hogy almod valora valtsd es kiutazz (meg ha csak turistaskodni) es nezd meg magadnak a varost es formalj az alapjan velemenyt es ne legyenek se pozitiv se negativ eloiteleteid abbol kiindulva, hogy vadidegenek miket irogatnak.
Én is megleptem magamat, hogy mindkét városban el tudnám képzelni az életemet, mert tényleg ég és föld. Mégis, mindkét helyen (más miatt persze) teljesen otthon éreztem magam.
Akármelyik jönne össze, én lennék a legboldogabb ember a világon. :)
Megkérdezhetem a történetedet, hogyan jutottál ki stb.? - kijottem meglatogatni egy rokont, majd itt ragadtam. Illegalisan eltem evekig, majd talalkoztam a ferjemmel, akin keresztul megkaptam a zoldet es kesobb a polgarsagot.
Sok helyen jartam az orszagban, de az ocean kozelsege es az idojaras miatt nehezen hagynam itt Californiat.
Ha annyira bejon LA, akkor itt egy lista a filmekkel, amiket itt forgattak:
Gondolom Gugli "street view"-ban is bejartad mar a varost?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!