Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik a veszélyesebb 17 éves...

Melyik a veszélyesebb 17 éves lányként? Stoppolni, vagy 2500 km-t biciklizni külföldre?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly, normális válaszokat szeretnék.

Ui.: Bocsi, ha rossz kategória, nem tudom, hova írjam ki.

2015. júl. 3. 21:32
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
És akkor a vissza útat nem is említettem, ami szintén legalább 2 hét, de ugye inkább sokkal több mert ennyit nem lehet tekerni. Addigra már sulikezdés is befigyel..
2015. júl. 5. 00:31
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

Én technikai szempontból is megközelíteném a kérdést, a morális, ilyen-olyan aggályokat már elég szépen kivesézték előttem.

Egy ilyen úthoz min. egy 200 ezer forintos bicikli kellene, és ennyi idő alatt lehet, hogy lejárod róla a külső gumikat, láncot, fogaskereket, amikből újat kell venni. Ezeket te viszed magaddal és megszereled útközben? Pár ezressel meg nem sokra mész... Mivel írtad, hogy nem túl jók a család anyagi körülményei, gondolom a sulibajárós biciklid is elég szerény, nem kimondottan az Alpok meg a Pireneusok megmászásához van tervezve. 17 évesen meg szerintem nincs akkora fizikai és mentális állóképességed, hogy hazagyere, mert elképzelhető, hogy 2,5-3 hét alatt odaérsz (ez k__va nagy teljesítmény), de még haza is kéne akkor jönni.

Írtad valahol, hogy viszel nem romlandó kaját. Ezt meg hogy? Csak egy hétre valót szedjél össze, tedd egy táskába és azt szorozd meg 4-5-tel. Van utánfutód is a biciklire.

Korábban válaszoltam egy hasonló kérdésre, szerintem te írtad ki azt is, csak nem részletezted a céljaidat, méltattam is az ötletet. Akkor a "hosszabb biciklitúrát" úgy értelmeztem, hogy párszáz km Magyarország területén, vagy épp egy kicsit átruccani a szomszédba. Ez sokkal egyszerűbb, mert kicsik a távolságok, pár óra alatt akár gyalog átérsz egyik lakott területről a másikra és nagyjából 10-20 ezer forintból vonattal eljutsz akárhonnan akárhová, ha valami közbejönne a biciklitúrán. De most képzeld el azt a helyzetet, hogy ott vagy valahol Dél-Franciaországban egy törött tengellyel és elhajlott vázzal, mert egy apróbb balesetet szenvedtél az önhibádon kívül és mindössze a tenyered horzsoltad le. És van a zsebedben 120 euró. Mit csinálsz?

Attól szerintem túlzás rettegni, hogy megölnek, meg mittudomén, de valljuk be, hogy egy magányos tizenéves lány értékei és szemérme nem túl nehéz célpont.

Egyik válaszoló írta, hogy biztos valami elkényeztetett fruska lehetsz, de szerintem ez nagyon nincs így, nekem nagyon értelmesnek tűnsz, csak eléggé lehetetlen dolgot vettél a fejedbe és a leglogikátlanabbul akarod kivitelezni. Legolcsóbb valóban valami fapados járat lenne, vagy busz, vagy vonat. (Van két ismerősöm, akik több, mint 400 ezerből csinálták meg a Szent Jakab zarándokutat, pedig nem luxuscikkekre költötték, hidd el)

Bizonyára nagyon nagy tapasztalat lenne, ha épségben megúsznád, de szerintem ezt a programot halaszd el jövőre, tervezd meg jobban, gyűjts inkább pénzt és valószínűleg nagyobb élmény lesz a kellemetlenségek nélkül.

2015. júl. 5. 15:55
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz - én is erre gondoltam már reggel, de nem volt időm megírni (pécsi biciklitúrás vagyok).

Az Alpokban íííírdatlan nagy emelkedők és lejtők vannak. Elég, ha csak egy lejtőn elkalkulálja a sebességet a fáradtságtől, kimerültségtől, éhségtől, stb. és máris a kórházban köt ki... Idegen helyen, kevés angol tudás, horribilis kórházi költségek, stb. Ilyenekre gondoltál, kérdező ? (meg hogy a szüleid ezalatt mit csinálnak?)

Jó kérdés a visszaút, de szerintem arról azért nem írt senki, mert kicsi a valószínűsége, hogy arra is sor kerülne...

De azért megkérdezném a kérdezőt: hogy tervezted a visszautat? Azt is biciklivel? És jól írta valaki - akkor már az idő is befigyelne az iskolakezdés miatt... Ami esetleg meggondolatlanságokra is sarkallhat: pl. beülnél olyan autóba, ahová eredetileg nem vagy sokkal gyorsabban tekernél ott, ahol nem célszerű, stb - mert már szorít az idő.

2015. júl. 5. 16:22
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Külföldre utazás előtt szoktak "kinti" biztosítást kötni, ha valami történne legyen ellátás, amúgy elég magasak lehetnek a költségek. És ne komoly balesetből induljunk ki tényleg.. elég egy apróság. Úgyhogy gondolj a biztosításra is, valamint ahogy írták előttem, a bicikli felszereltséges sem utolsó. Egy átlagos gumi 3-4000 km alatt elrongyolódik. És mit csinálsz ha defektet kapsz, vagy elromlik a fék, váltó akármi..
2015. júl. 5. 22:18
 45/49 A kérdező kommentje:

Átgondoltam józanul a dolgokat. Amikor ezt a kérdést kiírtam, az percekkel azután volt, miután apám közölte velem, hogy hát akkor mégse megyünk Barcelonába. És azt mondta, ő nem is ígérte meg... ááá, végülis csak aláírattatta velem a szerződést... Én már komolyan azt hittem, hogy utána át is utalta a pénzt, és hogy ez már biztos... De végülis nem tudom, mit csidálkozok, egész életéen ezt csinálta. Megígért dolgokat, aztán azok mégse úgy alakultak. De mondjuk régebben csak egy csoki, egy játék, egy DVD volt, most meg egy Barca meccs. Ezt csak azért írtam le, hogy gondolhatjátok, milyen hangulatban voltam, miután egtudtam, hogy nem fogom élőben látni a kedvenc csapatomat, Messit, a világ legjobb focistáját, Neymart, életem értelmét, Bravot, a csodakapust, és a többi, és a többi...

Szóval most átgondoltam újra ezt az egészet és két következtetésre jutottam. Az első... most nem fogom azt mondani, hogy jó nagy hülye vagyok, inkább csak naiv, aki nem szeretné feladni az álmait és mindent képes lenne megtenni értük. Még olyan dolgokat is, amik nem lehetségesek. Tehát az egyik az az, hogy megpróbálok mindent megtenni azért, hogy minél hamarabb sikerüljön kijutni egy meccsre észszerű határok között.

A másik pedig... utánaolvastam a biciklis utazásnak, meg nézegettem videókat róla Youtube-on, és úgy döntöttem, hogy egy nap nem Barcelonáig fogok bicajozni, hanem körbetekerem a Földet. :) Csak természetesen normális biciklivel, felszereléssel, ruhával, sok havi félretett fizuból, és egy másik emberrel.

Köszönöm a kommenteket. :)

2015. júl. 6. 00:23
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez már egy felelősségteljes gondolkodás, gratulálok ! Hidd el, amire nagyon vágysz az sikerülni is fog egyszer.
2015. júl. 6. 08:05
 47/49 *Glissade* válasza:
56%

Nekem volt szerencsém eltölteni Spanyolországban 2 hetet. Szuper jó hely! Imádom!!!

Nekem nagy álmom, hogy vissza menjek... Ha már elmész Spanyolországba a Barcelona meccsen kívül érdemes lenne megnézned pár várost. Malagat, Ronda-t stb. külösen ajánlom! A tenger csodás, a Gibraltári- szoros, bika viadal (ha nem tiltották még be), kár lenne csak egy meccs miatt oda utazni. :)

Ez pedig több tervezést igényel.

Stopp: Én stoppoltam már! De nem egyedül! Azt gondolom, hogy 2-3 stoppost felvenni az autó vezetőjének nagyobb kockázat, mint nektek.

Lehet a stopposoknál bármi- kis bicska, kés stb. hátulról miközben vezet simán elkaphatják... stb.

2015. júl. 6. 17:16
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, azért Barcelona meg Malaga nem épp egymás mellett vannak: Nem egészen úgy van, hogy ha már itt vagyok Barcelonában, akkor "átruccanok" Malagába... :-)

Gondolok itt az időre és a pénzre...

2015. júl. 6. 21:17
 49/49 anonim válasza:
Szia! Végül elmentel,oda ertel biztonsagosan es haza is?
2022. szept. 19. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!