Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik a veszélyesebb 17 éves...

Melyik a veszélyesebb 17 éves lányként? Stoppolni, vagy 2500 km-t biciklizni külföldre?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly, normális válaszokat szeretnék.

Ui.: Bocsi, ha rossz kategória, nem tudom, hova írjam ki.

2015. júl. 3. 21:32
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Nézegettem repjegyeket is, a legolcsóbb arra az időpontra jelenleg 28000 ft, de ehhez még hozzájön a reptéri lleték is. Na meg nekem 28 ezrem sincs.

Persze, alap, hogy mindennek utánanézek, mielőtt elindulok. Utánanézek, kiírom egy füzetbe, tervet készítek, tartalékolom a mobilnetemet... Alap, hogy mindent átgondolok. A telekocsinak meg utánanéztem, de még csak felületesen, majd termésuzetesen jobban beleásom magam a témába.

2015. júl. 3. 23:38
 22/49 A kérdező kommentje:
Egyébként eredetileg egy utazési iroda által mentünk volna, ami 150.000 ft lett volna 3 napra, repülővel, szállással, meccsjeggyel. Így érné eg a legjobban amúgy, csak erre sincs nekem pénzem... Ahhjjj, istenem, komolyan mondom, mindjárt krvának állok... Nem, nem komolyan mondom... csak már tényleg kilészít, hogy semmire sincs pénzem.
2015. júl. 3. 23:44
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagyok túl indiszkrét, megkérdezhetem, hogy ez az eredeti út miért lett kihúzva a lehetőségek listájáról? Feltételezem, apukád "gondolta meg magát", esetleg közbejött valami?

100 ezret költesz önmagában a meccsjegyre, de 150-ből kijött volna all-included? A szüleidtől semmiképpen sem tudsz 50-et kölcsönkérni erre - amit feltételezhetőleg visszaadsz nyári munkából később?

2015. júl. 3. 23:46
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, nem tudom, melyik légitársaságnál láttad a 28 ezres jegyet, de a legtöbbnél ma már nem számolják külön rá az illetéket... 28 ezer forint teljesen reális, nyári árnak tűnik mondjuk egy Ryanair járat esetében.

A fapados légitársaságok is főleg azért működnek alacsony árakon, mert általában az adott várostól messzebbi, kis reptereken közlekednek (ha van rá lehetőség). Ez Barcelona esetében egyébként nem áll fenn, oda átlagosan, viszonylag magasabbak az árak.

2015. júl. 3. 23:48
 25/49 A kérdező kommentje:

Ktten mentünk volna apummal (aki nem is szereti a focit), ez így már 300.000 ft. Neki van egy építőipari vállalkozása, ahol vagy van munka, vagy nincs. Most éppen van, csak úgy néz ki, hogy nem akarnak időben fizetni a megrendelők. Köcsög, fizetni nem képes idegenek cseszik el az álmaimat...

Attól félek, hogy anyum nem is engedne el egyedül külföldre. Mondom, a munkám se biztos, valószínűleg soha többé nem fog hívni a főnököm. De még ha hívna is, akkor se tudna anyum ennyi pénzt kölcsönadni, ez több, mint a fizetésének a fele... Tudom, hogy vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is, de már krvára elegem van ebből az egészből...

#24: Wizzair

2015. júl. 3. 23:52
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

A vállalkozói munka rohadt hálátlan tud lenni. Apám egyéni vállalkozóként dolgozik, de sorra tapasztalom azt, hogy adott számlákat nincs pénz éppen befizetni, csak mert a megrendelő húzza-halasztja a fizetést, vagy felszívódik...

Egyébként, mióta tervezed ezt az egészet? A foci tényleg nem az én területem, de a nagyobb meccsek, gondolom, hónapokra, vagy akár egy évre előre is be vannak tervezve, így az ehhez kapcsolódó utazási iroda-ajánlatok is régebb óta elérhetőek. Durván 2 hónappal az esemény előtt hamar össze kell kapnod az elképzelésed, hisz feltételezem, a jegyek sem korlátlanul kaphatóak.

Egyszerre így közvetlen előtte, valóban nagy kiadás, ami egy átlagos magyar családnak nagyon megterhelő, elérhetetlen.

Ne haragudj, hogy nem tudok túl sok hasznosat mondani ezzel kapcsolatban. Én is tapasztaltam, hogy le kellett mondanom valamiről, vagy elhalasztanom évekkel, mert a pénztárca eddig tart.

Számolgasd ki, hogy mennyiből és hogyan jönnél ki biztosabban az útra. Előbb az legyen meg, utána a jegy.

2015. júl. 4. 00:10
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem az álmaidról akar lebeszélni senki, de ezek ilyen fiatalon még felelőtlen döntések!!!!! Én se vagyok sokkal idősebb nálad, de azért elég nagy butaságnak tartom az ötletet. Ezzel véletlenül se megbántani akarlak, de tényleg nagyon durva dologra készülsz. El se tudom képzelni, hogy te hogyan képzelted mindezt.

Biciklizés -> Túl sok időbe telik, túl sokáig leszel egyedül, itt-ott alszol majd a sátorban szintén tök egyedül, elég nagy esély van rá, hogy útközben BÁRMIKOR megerőszakoljanak vagy megtámadjanak kirablás céljából mondjuk (vagy akár meg is gyilkoljanak).

Stoppolás -> Ugyanúgy nagyon veszélyes, gondolj már bele. Ott állsz az út szélén, hogy te ide meg ide akarsz eljutni. Tök ismeretlen emberke megáll, felszed, és onnantól kezdve TELJESEN KETTESBEN ott maradsz vele. Innentől kezdve rá vagy utalva, simán megerőszakolhat és megölhet, vagy ki tudja mii mindent tehet. VAGY ismeretlen emberke megáll, míg az út szélén vagy védtelenül, és már ott bántalmaz valamilyen úton-módon. Sőt, ha már itt tartunk, akkor akár el is rabolhatnak, hogy eladjanak vagy prostit csináljanak belőled.

A fentiek közül bármelyikre is szükséged lenne? Természetesen nem biztos, hogy megtörténne, lehet, hogy teljesen épségben megúsznád az egészet, DE én nem hívnám ki a sorsot, nem kockáztatnék. A szüleid meg nem véletlenül nem engednének el! Megértem, ha valaki imádja Barcelonát meg mindenképp ott akar lenni a meccsen is, de azért nehogy már egy emberi élet felérjen vele! :( Úgyhogy kérlek, mindenképp próbáld meg biztonságosabban megoldani, ha muszáj menned!!!!!!

És még valami: Azt írtad, a 100.000 a meccsre kell, a kaját megoldod máshogy. És azt pontosan hogyan gondoltad megoldani? Gyűjtögetsz majd bogyókat az útszéli erdőkben és esetlegesen még meg is mérgezed magad? Vagy kéregetsz? Vagy arra legalább vinnél még pluszpénzt?

2015. júl. 4. 00:15
 28/49 A kérdező kommentje:

#26: Már nincs két hónapom se... És mennyi pénzem van? Durván 6ezer forint...

Köszi, hogy legalább végighallgattad az önsajnáltatásomat... jézusom, de szánalmas vagyok.

#27: Igen, tényleg durván hangzik, de ha a repülőt nem engedhetem meg... biciklinél a szállás couchsurfing lenne valószínűleg. Stoppolásnál meg egyedüli, felnőtt férfi mellé nem ülnék be. Tudom, hogy kirabolni és megölni egy nő is tud, de kevesebb az esély rá.

Nos, a kaját úgy terveztem, hogy majd viszek itthonról valami nem romlandót. Vagy egy pár darab zsömle nem kerül olyan sokba, ilyen szempontból nincsenek nagy igényeim, párezer forintból kijönne.

2015. júl. 4. 00:24
 29/49 anonim ***** válasza:
73%

Az írásodból látszik, hogy fingod sincs egyáltalán az utazásról sem. Nemhogy az árakról meg úgy az életről nyugat európában. Pár ezer Ft-ból kijön a kaja??? Na itt dobtam egy hátast. Meg couch surfing??? Gondolom, hogy még sosem kellett saját pénzből külföldön megélned.

Ráadásul hisztizel itt mindenen meg mindenből eleged van. Az a legnagyobb bajod, hogy el vagy kényeztetve és nem tudsz magaddal mit kezdeni. Ráadásul a mai hülye rohanás máris kezd rajtad úrrá lenni. Türelmetlen vagy és mindent most akarsz azonnal. Nem jó 1-2 év múlva menni. Nem most kell, mert neked hisztirohamod van és kész. Egy nagy pofon lehet, hogy jót tenne, hogy észhez térj.

100e Ft csak a belépőjegy és most van 6e-ed? Meg amúgyis mi a tököm kerül ott ennyibe a VIP jegy?? Mert ugye más nem is jó??!! nincs pénzed de neked egyből a luxus kell.

2015. júl. 4. 00:36
 30/49 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, szerintem nem vagy szánalmas, csak nagyon akarod, hogy teljesüljön ez a vágyad, ami persze érthető. :) Azt is megértem, hogy ilyenkor aztán bármi, ami eljuttat a célhoz, jó ötletnek tűnik, mert az érzelmek hajtanak, és nem az ész. De szerintem inkább beszéld meg a szüleiddel, és közösen találjatok ki valami megoldást. Csak ne ingerülten dumálj velük, hanem őszintén és nyugodtan, amikor épp ők is jókedvükben vannak. :D De persze te ismered őket, de ha tudod, hogy 99%, hogy ebben nem segítenének, én akkor is azért megosztanám velük ezt a gondot.

#27 voltam

2015. júl. 4. 00:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!